Friday, December 6, 2013

new life.

Assalamualaikum. Hey pretty, buat pe? Dah makan?


gamba yang takda kene mengena #kbai

Alhamdulillah terbukak hati nak bukak blog ni. Ikikiki padahal saja nak jatuhkan post kat bawah ni. Malas nak fikir laa kenapa, eceh nampak tak ayat resah gundah dan gulana tu? Okay saja nak merepek. New life, pmr dah habis. Tunggu result keluar, ayooo. Now tiba masanya nak melangkah masuk form 4. Ada aliran aliran pulakk dah, hah so agak tension nak pilih kos yang zahir minat ni actually sebab agak tidak bersesuaian. Mungkin berlaku dekat korang yang bacth 1998 jugak. Kan?

Mohon mrsm dengan sbp jauh sangat, entah dapat ke tak. Lagipun dah tutup lama. Dah exam pun deme untuk kemasukkan so abaikan. Slide to left gittew. Now fokus kv je. Pening juga, banyak pendapat kata kolej vokasional ni tak helok? Eh helok sangat ke awak yang cakap macam tu? Kanz? Jom kita share sikit visi dan misi kolej tersebut ditubuhkan. At least korang boleh tahu, terutama batch 1998 yang sangat sangat masih belum terlambat untuk mohon. Sebab rugi kalau tak mohon, dapat tak dapat, nak tak nak.. tu belakang cerita. Mohon je dulu. Kan?

Jadi visi kolej ini ditubuhkan adalah "Peneraju pendidikan teknikal dan vokasional yang unggul" dan misi dia "Memperkasa pendidikan teknikal dan vokasional melalui pelaksanaan program yang berkualiti" Hahh. Curlast tak nok? Kita tak boleh la nak judge kata kv ni untuk budak bawahan. Macam kelakar je bunyi dia. Sedangkan ada kos nak 5A keatas. Bawahan kah? Bagi zahir tak lansung. Tak semua orang minat dalam bidang kemahiran ni. Jadi kalau ada yang minat, just diam kalau kau tak minat. Takyah la cakap "Tak da wawasan dan masa depan kalau kau masuk" Amboii mulut.

Okay, next kita kena faham objektif kolej ni.

Menghasilkan pendidikan teknikal dan vokasional yang berkualiti melalui:     

1. Penyelarasan dasar pengoperasian, pembangunan prasarana fizikal dan penyediaan fasiliti.     
2. Program pengurusan akademik yang terancang dan efektif untuk kemenjadian murid.     
3. Pengurusan sumber manusia, kewangan, pentadbiran dan hal ehwal muu. rid yang berkesan.     
4. Pembangunan profesionalisme berterusan yang terancang untuk guru dan pegawai.

So, siapa yang pandai tu pergilah mohon mrsm and sbp kan? Tapi yang rasa macam tak boleh nak go plus pula berminat dengan kemahiran. Hah mohon je kolej vokasional ni. Yang dah pandai tu tak payah la kekwat kata budak yang nak mohon tu memang dah gelap masa depan dia. Masa depan ni kita tak boleh nak jangka cerah ke gelap lagi kak yong. Usaha je dulu.

Zahir ada je canang sana sini tanya pasal kolej vokasional, buat muka tak malu sebabnya minat dalam kemahiran tapi ada mulut celobeh duk kata kolej ni untuk budak bawahan. Urgh sabar jela. Baru baru ni zahir ada kenal dengan seorang guru, and beberapa student dari KV Rembau, ERT Setapak, and Shah Alam. Ada je yang niat nak membantu dengan baik. Zahir tanya dari segi apa yang zahir kompiusssss angat pasal kv ni. Hahahaha. Bila dah dengar, Everything ok. Cuma student 1998 yang telah di inject dengan kata kata "kv takda masa depan" tu terus putus asa tu, jangan laa percaya apa orang kata. Diri, hati dan mental kena kental. Jangan ikot cakap member.

Okay bagi yang nak stay kat SMK pula, pun bagus sebenarnya. Bak kata kakak Nada pula, zahir pun ada tanya dia. Dia ni senior sekolah zahir, dia kata biar kita ambik kos yang rendah dekat SMK, tapi takadalah terlampau rendah. Sastera paling bagus. Kalau diri takleh go, kawan pula pandai, kawan masuk kelas sains, kau pula gedik nak masuk sains, alamatnya kau punya result SPM nanti. Hah teruk.

Sebab kak Nada cakap, dari SMK, kita ke U nanti la bermulanya kehidupan yang baru "new life" jadi jangan takut dengan kos apa yang kita ambik dekat SMK, biar la orang kata "Kau kelas sastera je, lain la kami sains" Nasib orang ni kita tak tahu. Biar je. Kan? Allah yang menentukan. . Emm, zahir pun rasa kalau tak dapat KV nak stay je SMK. Ambik sastera tapi pindah sekolah lain ar. Ikikiki. New life katanya!

Okay berbalik kepada kolej vokasional. Siapa yang still keras hati kata kv ni tak helok. Bajet macam kau helokk sangat kan. Hah ni pengenalan dia.

Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional (BPTV), dahulunya dikenali sebagai Jabatan Pendidikan Teknikal, telah ditubuhkan pada tahun 1964. Peranan utamanya adalah menentukan pelaksanaan dan kemajuan pendidikan teknikal dan vokasional secara berterusan di negara ini. Skop tugas BPTV termasuk memberi khidmat menyelidik, merancang, melaksana, menyelaras, menyelia dan memantau perkembangan pendidikan teknikal dan vokasional di peringkat Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) bagi Sekolah Menengah Teknik dan Sekolah Menengah Vokasional (SMT/V) di seluruh Negara.

Pendidikan teknikal dan vokasional dihasratkan memberi peluang kepada murid yang mempunyai kecenderungan dalam pendidikan sains dan teknologi untuk memenuhi tenaga kerja dalam bidang industri Negara. Bagi merealisasikan hasrat ini, BPTV menawarkan program-program yang membolehkan murid berpotensi menjadi separa professional dalam pelbagai bidang teknikal dan kejuruteraan.

Bermula 1 Mac 2008, berlaku satu pengstrukturan menyeluruh di peringkat Kementerian Pelajaran Malaysia. Jabatan Pendidikan Teknikal ditukar kepada Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional (BPTV) dan diketuai oleh seorang Pengarah yang bertanggungjawab kepada Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Sektor Operasi Pendidikan. BPTV terbahagi kepada 4 mengikut fungsi utamanya iaitu:

 i.  Pengoperasian Sekolah (dahulunya BPPTV),
ii.  Pengurusan Akademik (dahulunya BKTV),
iii. Pembangunan PTV (dahulunya BRS), dan
iv. Pembangunan Kejurulatihan PTV (dahulunya BLKS).

Hah. Nak tahu lebih lanjut pasal kolej vokasional ni? Boleh la buat research dekat google. Pape pun, KV ni takda SPM. Tapi jangan risau, dia ada SPMV which is Program Diploma Vokasional Malaysia akan ada subjek BM yg setaraf dgn SPM. So tak perlu risau :)

Bak kata cikgu zahir pula "belajar kat mana pun semua sama je" Yang menentukan sebenarnya kita. Apa apa pun good luck kat batch 1998 yang nak melangkah dunia baru. Kan? Adik UPSR pun yang nak masuk form 1 tu hah fadan muka! Hahaha. Tapi watlek korang dah takda PMR. So kalau ada mohon mana mana, beli buku and baju tu beragak agak okay? Takut nanti membazir sebab nak pindah tu nanti nak beli lagi pe semua.

Jadi pilih langkah yang terbaik untuk diri kita. Nak stay pun okay, nak pindah ambik kemahiran/teknik pun okay. Jangan ikut member je sebenarnya. Kat mana belajar pun okay actually. Usaha tu penting. Cehh ayat aku macam dah habis belajar je. Kikikiki takdalah actually zahir just share apa yang zahir ada untuk kawan kawan yang sama sama nak melangkah dalam era baru. New life kan? Hahh. Tak salah rasanya. In shaa Allah, usaha je weh untuk masa depan kita jugak. Ingat, jangan ikut member! Tanam kat hati awal awal yang kita next year nak belajar baguih baguih. Hahahaha.

New life sebenarnya dah takda dia. So let it go, move on. Hah nampak tak ada kaitan dengan next year? Hahaha kbai.

Wednesday, November 6, 2013

#Gambar

Last Night.. #Seram

Assalamualaikum, Halluuu!

Sekian lama tak hapdateee! Mak jemah bergetah kembali. Hahaha. Btw goodluck kepada semua calon spm yang baru nak berperang. Kami 98's rehat sebentar. Hahahaha. Okay actually sekarang ni zahir dah tak rajin nak taip macam dulu so zahir terus straight to the point benda yang zahir nak ceritakan.

Semalam sangat-sangat tepat pukul 12.00 pagi dalam skype zahir. Benda ni berlaku. Sebelum tu, zahir nak cerita dari A sampai Z supaya korang faham. Okay. Macam biasa zahir akan 'otp' atau skype dengan si dia ni. Okay zahir namakan dia R je la ek? Hahahaha.

Okay dah dua hari tak webcam, contact pun macam apa je sebab dia busy menari zahir pula sibuk dengan urusan sendiri. Then esok tu kami webcam tapi masing masing macam nak tidur awal. Untuk pengetahuan korang, sekarang R ni ada di hostel. Selalu kami akan 'otp' atau skype sampai lewat malam kalau dia ada kat rumah but sekarang ni dia training untuk pertandingan yang akan datang so terpaksa stay dekat hostel buat sementara waktu. Sebab rumah dengan hostel dia agak jauh.

Okay esoknya lagi, kami pun masing masing macam free. Dia pun tak penat sangat sebab pada hari tu dia takda training. Dibatalkan. So apa lagi kan, memang peluang terbaik nak date dalam skype. Hahahaha. So kitorang pun turn on skype and skype. Macam biasa dia akan bawak diri dia dan phone kat luar bilik hostel dia tu sebab taknak kawan kawan dia ganggu. Before ni ada je dia cakap kat zahir yang tempat hostel dia tu keras tapi zahir macam emmmm emm takda percaya sangat so hahaaha hari tu which is semalam lah yang buatkan zahir betul betul yakin 100% percaya. KENAPA? jeng jeng jeng.....!!!

Okay so kami pun webcam la macam biasa. Then tanya khabar, tanya buat apa, gelak gelak itu ini.. Tetiba hang phone. Selalunya kalau hang like camera zahir dia tak nampak atau zahir tak nampak camera dia, kitorang akan letak balik and call. Sebab kadang-kadang faktor line kan? Sebab line kat hostel dia problem sikit. Tapi takpalah tapi semalam yang peliknya kerap sangat hang. Berapa kali jugaklahh hang. Then okay. Kami pun webcam macam biasa. Pastu tetiba dia kata "kejap" and pandang kat satu tempat. Zahir pun takdalah tangkap apa apa. Ingatkan dia tengah tengok apa je kan? Takdalah fikir bukan bukan and tak terfikir pun nak fikir apa apa.

Then dia pun terus focus kat zahir balik. Sembang punya sembang zahir pun saja kacau dia. "Eh you, tak takut ke duduk luar sensorang?" Then dia gurau manja marah marah dengan jegil mata dia. Zahir pun lagi kuat nak kacau. And seriously pelik sebab zahir perangai semalam sangat 'setan' hahaha sampai nak ganggu dia macam tu. Menyesal kot. Zahir pun ganggu dia lagi. "Hah cer tengok belakang!! He he he he he *suara hantu*" Then dia pun turn kan camera dia kat belakang dia. Then korang nak tahu apa zahir nampak?!!!

Ya Allah weh, serious tak tipu. Macam dalam drama filem hantu selalunya woi!! Baik je dia duduk kat hujung tangga depan hostel R ni. Sekor bongkok. Sekor lagi diri tegak dekat tangga aras satu per dua. Faham tak apa maksud aku? Okay macam ni. Contohnya kalau bagunan tu dua tingkat. Tangga dia mesti ada dua aras kan? Satu naik separuh then naik lagi separuh baru sampai dekat tingkat dua. Tak gitu? Hahso yang berdiri tegak tu elok je diri dekat aras 1 per dua. Ya Allah komerr!

Pastu zahir pun apa lagi! Terus cakap "Dah dahh!!! Letak camera dekat muka you balik!!!" You!!" Tetiba camera macam stop. Which macam hang but still turn camera dekat tangga. Ya Allah. Zahir yang duduk dalam bilik sorang sorang ni dah macam cacing kepanasan. Hati berdebar debar. Menggeletar satu badan then terus je keluar dari bilik. Nasib baik abang acap (kawan abang zahir) ada duduk depan tengah tengok bola and still tak tidur lagi. Zahir terus lari kat kakak zahir gerak dia suruh tidur dengan zahir. And gerak parents zahir bagi tahu apa yang jadi. Serious takut.

Okay, actually zahir nak print screen waktu tu tapi tetiba off. Macam R ni letak. Haishhh. Then yang R ni pun tanya why why why tapi zahir tak balas. Zahir pun cuci muka cepat cepat tempek krim sikit then baring tidur. Baru la zahir cerita dekat dia slow slow and reply. And zahir sampaikan pesan ayah zahir supaya gerak semua kawan kawan dia dalam bilik tu sebab takut benda tu masuk. Fyi la kan, kalau sesuatu terjadi.. Better gerak sesiapa yang tidur sebab benda ni mudah nak masuk dalam tubuh yang lemah. Tambah kanak kanak ke apa ke. Kalau bayi menangis waktu benda mcm ni berlaku, korang cepat cepat la baca surah tertentu.

So zahir pun sampaikan pesan ayah zahir dekat R. Zahir suruh dia gerak kawan kawan dia and baca surah tertentu. Dia pun gerak kawan kawan dia. Kawan kawan dia semua takut. Emm. Kesian dia. Menyesal zahir ganggu malam tu. And kami pun terus chat and dia tanya apa yang zahir nampak. Dia siap suruh lukis lagi. Hahaahaha. Zahir pun lukis la secepatnya sebab dia nak tahu sangat so lukisan nya ada kat atas tu. Post yang terbaru tu..

<>

Hahaahaha memang la buruk tapi itu la lukisannya. Tapi R ni puji lukisan zahir. Hahaha ngekek. Apa apa pun jangan mulut celupar kalau orang yang dah lama kat sesuatu tempat tu cakap tempat tu keras. Okay? And jangan sama sekali buat benda ni jadi lawak jenaka seriously tak kelakar! Then lepas tu zahir pun tidur. But badan still menggeletar. Serious doa doa pe semua tak putus zahir baca sebab takut terjadi apa apa kat diri ni. Kalau korang sekolah ngan zahir korang tahu la zahir ni mcm mana. Hahaha lemah semangat.

Apa apa pun please jaga diri, langkah, mulut di tempat orang. Okay? Assalamualaikum. Goodnight!

p/s : Hati hati, ada yang memerhati anda sekarang. Hahahahahhahah :p

Monday, June 3, 2013

Teaterrrrr Perjuangan :D

Assalamualaikummm!

*langkah masuk blog* Mak aiii berhabukkk! Ni banglo usang ke apa ni :p Ececeh, ayat tak nak kalah. K abaikan. Hello! Lama gila tak update. Then nak feeling-2 ada readers pulak. Ayoooo zahir. Stop it okay :p

Okay zahir sekarang tengah aktif dalam seni teater even tahun ni pmr. Hahahaha. So lets see gambar-gambar  teater Badan Budaya Perak yang bertajuk Perjuangan baru baru ni. Malas nak cakap banyak sebenarnya :p


Teater Perjuangan, arahan cikgu Rashidi :)
Dari kiri : Ibu ros, syamim, kak zety, hanny, firdaus, nia, andy and bonda.
Yang terbaring tu cikgu-cikgu teater. Lupa sapa yang baring :D Haha.


Mr. Fahmi :D Si penjahat! 



Kak nia and firdaus :)


Perbincangan hohoho. Yang belakang tu tergedik gedik :D


Super power ibu ros. Dia kalau berlakon, sebak hati bhaii :')


Ni ca'oi ngan syamim -.- gedik.





Okay teater ni berkisarkan perjuangan askar-askar dan polis di negara Malaysia menentang penjahat di Lahad Datu. Best woo! Auditorium full gila. Ramai polis-polis, abam abam askar mai :D Hahaha tapi malangnya saya tak datang training then tak dapat join buat show. Sedih bukan? Heeeee.

Tak dapat buat show tapi menyemak dalam bilik persalinan waktu orang make up. Kui kui kui :D Itulahhh saya. Okay itu je :D Boiii :D

KAMI MESRA MACAM FAMILY :D




Wednesday, February 20, 2013

Hari jubah aktep 2012 :')

Assalamualaikummm :')

SEBELUM BACA! Jom dengar lagu ni berulang-ulang! Plis play lagu ni sebelum baca. Hahaha.


Dah click? K jom baca xD

Hye! Hye and Hye. Salam 1 Malaysia, Salam Perak Aman Jaya. Hahaha. Kemain lagi, Ok berakhirlah sudah Akademi Teater Perak 2012 dengan Majlis Anugerah Akademi Teater Perak yang membawakan pementasan teater yang bertajuk Dekon Kuasa dan Dewan Persidangan pada 17hb Februari 2013.


Susah senang kami bersama, Suka ria di kongsi bersama. Makan satu meja, Gelak tawa bersama, bantu membantu, share masalah sama-sama, ambil berat dan kasih sayang sepanjang aktep dah macam adik beradik.

First start aktep 2012 ni, Masing-masing mcm malu-malu but still rasa mcm diorang sangat friendly, Plus aktep ni tak mengira umur. Ada yang dah kahwin, ada yang dah berkerja, still belajar di sekolah menengah mahupun rendah. Dah mcm one family, Ada bonda, ibu, paksu, tokwan hehe so sweet ^_^









Pertengahan aktep 2012 ni pula, Dah di bahagikan group so rasa mcm dah akrab sangat. Heeee. Yang best tenaga pengajar and senior yang lepas turut bagi support and tunjuk ajar sepanjang aktiviti di dalam aktep ni. Aktiviti yang zahir tak dapat lupakan adalah game-game teater mcm main bola tampar guna nombor tanpa bola, lakonan-lakonan, bina satu objek menggunakan helaian kertas-kertas A4 hah! Time ni group zahir buat stadium bola. Hahhaa and kenangan yang paling tak boleh di lupakan adalah tugasan di Loken, Ipoh atau Memory Lane! Kami ditugaskan untuk berjalan di sepanjang Loken dengan watak-watak yang diberi secara rawak seperti sakit, pondan, cacat, sedih, takut, gembira, ketawa dan sebagainya. 

'Cacat' , Arman

'Sedih' , Aswat


'Cacat' , Kak Ecah

Act aktep just sebulan but auditorium dalam proses untuk dibaiki so dilanjutkan sampai 2013, Sangat bertuahhhh aktep kali ni! Sangat sangat bertuah. Plus! Awal tahun 2013 ni beberapa pelajar aktep telah membuat show bersama tenaga pengajar buat pertama kalinya di KPERAK di PTTC Meru, Jelapang Ipoh. Ingat kan zahir ada buat entry pasal ni? Zahir jadi badut? Kalau tk baca lagi click sini --> Show di KPERAK :)




Super duper best, Zahir rasa beruntung sangat sebab dapat buat show waktu tu. Jadi badut baiii, Hahahaha. Then tibalah masanya tirai aktep 2012 di tutup selepas hampir 3 bulan lebih kami dicurahkan ilmu-ilmu dalam teater yang di dalam semua aspek seperti lighting, penyusunan prob, belakang stage, costume, lakonan semestinya dan pelbagai lagi! Kami pun di uji bakat dan di beri watak-watak untuk malam majlis anugerah tu nanti. Zahir dapat watak petani dalam teater Dewan Persidangan but!!

But! Watak tu di cantas di perhujungnya memandangkan terlalu lama. Heee so sebagai pelakon kita kena terima and ready je pape. Watak yang lain juga turut di cantas untuk dipendekkan dialog mereka. Wihihi. TAPI! Atas rasa Adil dari pengarah kerana zahir dah training kan? So pengarah pun bagi zahir watak for starting cerita tu. Alhamdulillah! Hahaha. Cerita tu sedikit di olah dan di ubah. Zahir dijadikan penyebab watak Tuan Tertinggi Mati di mana zahir menjadi seorang cleaner di makhamah tersebut :')

Ok cerita Dewan Persidangan ni berkisarkan seorang Pemilik Itik Angsa yang kehilangan itik angsa-nya yang dicuri oleh si Pembuat Roti. Pembuat Roti ini dah bagi Tuan Tertinggi tu makan. Then Pemilik Itik Angsa cari itik angsa dia membuatkan si Pembuat Roti ni gelabah dan mintak pertolongan dari Tuan Tertinggi. Tuan Tertinggi dah bersubahat dengan Pembuat Roti dan Para Sekutunya yang terdiri dalam 4 orang. Tuan Tertinggi telah merancanakan supaya Pembuat Roti membawa Pemilik Itik Angsa membuat aduan di dalam Dewan Persidangan, Sebelum itu beberapa kemalangan telah terjadi di mana Pembuat Roti telah menumbuk perut si Isteri yang sarat mengandung menyebabkan si Isteri keguguran anaknya dan menyebabkan si Suami naik angin! Lalu Pembuat Roti telah menumbuk mata si Pembalut Mata menyebabkan mata sebelahnya buta. Hahaha. Dan Pembuat Roti telah meloncat dari menara azan lalu terjatuh di tengkuk adik Syekh menyebabkan adik Syekh mati. Dewan Persidangan juga terdapat seorang Pengangkat Sumpah yang sangat gedik. Pergaduhan dan persoalan yang tak masuk akal berlaku di Dewan Persidangan. Pada satu hari, Seorang cleaner telah mencuci makhmah dan tertinggal sebotol pencuci yang beracun di atas tempat minum Tuan Tertinggi. Selepas itu Dewan Persidangan bersidang, pertengkaran, persoalan dan jawapan tidak masuk akal pun bermula. Seorang demi seorang membuat aduan mengenai kejadian yang telah berlaku di sebabkan Pembuat Roti namun Pembuat Roti tidak gentar kerana Tuan Tertinggi telah menyelamatkannya. Akhirnya Pembuat Roti dan Tuan Tertinggi berjaya menepiskan segala aduan dan mereka meraikan kejayaan mereka dengan meminum air. Tuan Tertinggi tersilap ambil air, malah mengambil air si cleaner tu tadi. Diornag pun mati sebab terkena racun. TAMAT.

Hehehe. Beberapa hari sebelum tibanya majlis tersebut kami bersama-sama membuat setting di dalam Auditorium Jabatan Kebudaayan Dan Kesenian Negara Perak (Taman Budaya Perak). Sehari sebelum majlis tu pula kami rehearsal dan berhempas pulas dengan full costumenya. Tema yang cikgu letakkan adalah ARAB! So apa lagi! Memang excited cita dia! Hahaha. 


Haha my costume. But ni tak full, Waktu ni nak bukak then syamim snap. Haha act gambar zahir tk byk :'c Sedih. Sebab tu publish gambar ni. Ouh yaa btw baju zahir ni memang sexy. Wakakaka. Ni dalam bilik make up and persalinan lelaki :)

Abg lan ngan kak fatin.

Haziq, Abg lan dengan andy.

Firdaus and ca'oi :'(

Semua menangis sebab sedih tuk berpisah lepas ni :'(



Hari sebelum majlis anugerah, Pukul 4 lagi kami dah mandi, bersiap, make up, pakai costume and baca doa bagi melancarkan majlis kami. Sedih, Ramai nangis sebab lepas ni mungkin kami takkan berjumpa lagi :'( So zahir bantu mana yang perlu, waktu ni zahir iron rambut kak fatin, haziq, hanny, alif and sapa lagi ntha. Haha. 





Kami bersiap-siap di belakang stage sementara penonton masuk ke dalam auditorium. Pembukaan di mulakan dengan Dekon Kuasa oleh Caoi sebagai Syaitan, Hanny sebagai Api, Fatin sebagai Pasir, Haziq sebagai Angin dan Anis sebagai Ombak.

Ni Firdaus sebagai pembukaan Dekon Kuasa, Di baca sajak :')

Ni 'Syaitan', Ca'oi :)

Ni 'Api' , Hanny :)

Ni 'Pasir' , Kak Fatin :D

Ni 'Ombak', Anis :)

Ni 'Angin' , Haziq :)

Penutup Dekon Kuasa, 'Penasihat' oleh Andy :)

Then ada Pembuat Roti bagi tetamu makan sempena Hari Ulang Tahun Kelahirannya :D

Bermulalah teater DEWAN PERSIDANGAN!!

Budak cleaner arab yang jakun terloncat-loncat atas bangku xD

Part tekejut sebab Tuan Tertinggi masuk Dewan Persidangan. Hahaha kelakar la zahir tgk gaya zahir atas pentas, Time ni ramai gila gelak even tak nampak penonton di sebabkan cahaya dan kegelapan gituhh xD

'Tuan Tertinggi' , Azlan

'Pengangkat Sumpah' , Kak ika in the house yooo! :D

'Pemilik Itik Angsa' , Abang Hafiz si bakal suami tak lama lagi, Hoho. Doakan dia ok xD

'Suami' dan 'Isteri' yang keguguran, Abang Rizal dan Kak Zaty :D

'Syekh' oleh Wak :D

'Si Pembalut Mata' oleh Fahmi si kuat melatah. Hahaha :D

'Para Sekutu' yang terdiri oleh Arman, Akim, Firdaus dan Haziq. 'Si Pembuat Roti' oleh Alif :D

Tarian moden oleh hadik-hadik kesayangan dengan lagu 'Jahat'

Dekon yang bertajuk 'Kadang-Kadang' oleh hadik-hadik kesayangan :')

Pelajar-pelajar Akademi Teater Perak 2012

Ucapan oleh seorang pengarah aktep 2012 yang sangat hebat, Encik Rashidi B. Abdul Kharis :')

Click it! Haha xD

Penyampaian cendera hati kepada Pengarah JKKN Perak.

Penyampaian sijil kepada pelajar-pelajar aktep 2012, Hahaha. Ni gambar kita, Tak nampak pulok muko kito. Haha :D

TOP 5
#1 : Azlan
#2  : Hafiz
#3 : Fahmi
#4 : Zaty
#5 : Anis

TAHNIAHHHH KORANG!!

Hahaha see my face. Muka feeling-2 sedih abis konvo universiti baq hang! Hahaha. Takdalah act sedih la. Ni waktu tangkap gambar dengan tenaga pengajar :')


INILAH KAMI :'D

Then makan-makan ringan bersama tetamu, Lepas tu kitorang buat penutupan aktep dan bulatan comel di mana semua meluahkan perasaan. Serious sedih :'(







Tirai Akademi Teater Perak 2012 ditutup, Sedih sangat-sangat. Hope ilmu yang saya dan yang lain dapat bukan stop sampai sini je. Mungkin boleh di curahkan di mana-mana dan diguna pakaikan untuk peluang-peluang di mana-mana pun juga. Terima kasih dekat Cikgu shidi, Bonda, Ibu ros, Kak fikah, Abg dhan, Abg Awie, Abg afan, Pak su dan semua yang dah tunjuk ajar. Humm thanks kat kak fikah yang selalu jadi tempat mengadu and tempat zahir menangis. Hehehe :')

Zahir akan miss waktu lepak sama-sama, gila-gila dalam toilet dengan syamim, abg alif, and aiman. Dipanggil adik Cikgu Dawam, Buat prob sama-sama, Dengar ibu ros dengan abg fahmi melatah, Takut-2 waktu nak perfom depan cikgu shidi hahaha, berkerjasama bersama-sama, makan sama sama!!! Ya Allah :'( Hummm.

Thanks jugak kat Kak ika, Abg hafiz, Abg Fahmi, Kak zaty, Firdaus, Kak ecah, Kak Nurul, Ika, Anis, Aiman, Syamim, Arman, Rozaidi, Aswat, Rizal, Wak, Hany, Haziq,  dan semua lahh!! I will miss uolss. Sumpah. Jangan hubungan kita akhir sampai sini je. Nanti kalau ada rezeki kita jumpa lagi! Sayang korang :*


Alhamdulillahhhhhhh!
TEATER ITU MEMANUSIAKAN MANUSIA

"Bersinarlah, gemelaplah segala apa yg telah kami pelajari & kami curahkan kpd anda. Jadilah pelajar yg berhemah tinggi utk menyambung semaraknya perkembangan seni teater di negeri Perak khususnya & seterusnya di negara kita, Malaysia tercinta" - Cikgu Rashidi

 Credit Photos
#Photographer : Andy and Aiman.

BERMINAT? Add facebook pengarah aktep :- En. Rashidi B. Abd. Kharis
Nanti ada uji bakat aktep 2013 korang join la! Ok?