Pages

Thursday, December 20, 2012

Show di KPerak :)

Assalamualaikum semua :*

Hyeeeeee! Hyeee! *senyum* Ahad lepas zac ada buat satu show dekat Karnival Media Kreatif Perak 2012 di PTTC Meru, Jelapang. Hummm dua hari sebenarnya karnival tu. Zac buat hari yang kedua. Act zac macam pelik sebab tak ramai yang datang MAYBE sebab lokasi tu kedalam sangat or ramai yang tak tahu. Takpa-takpa. Hehehe :)

Ok show yang bertajuk Dekonikal Pelangi Sedar ni dah di persembahkan oleh beberapa tenaga pengajar teater Taman Budaya Perak dan gabungan beberapa pelajar-pelajar Akademi Teater Perak 2012 iaitu kita. Yeyyy! Kita dapat join. Alhamdulillah, Zac jadi badut yang paling comel. Hohoho. Takpe. Cikgu cakap step by step and in sha Allah march tahun depan ada show lagi di satu poli. In shaa Allah, Hope dapat join lagi :')

So best lah cuti sekolah kali ni. Tak bercuti kemana tapi banyak pengalaman yang zac dapat. Ok pejam celik pejam celik dah nak sekolah and dah nak tamat pun zac sebagai pelajar akademi teater 2012 di Taman Budaya Perak [JKKN PERAK]






Mweheheh sumpah best!!!! Hahaha and!! Ahad ni kitorang ada tugasan yang mencabar dimana kena act di khalayak ramai secara spontan. Maybe kat pasar, no space, everybody busy. Omygod! Time tu kalau pengarah suruh ketawa, ketawa lahh kita mcm orang gila. K sabar. Doakan zac untuk ahad ni k? Sayang korang smua. Byebye :*

ZahirLee :)

Thursday, December 13, 2012

My Holiday :)

Assalamualaikum!!

Hye korang, Cuti buat apa je? Untunglah mana yang dapat bercuti luar negara ataupun luar negeri tu. Zac keluar Ipoh pun tak. Haha. Act!! Cuti ni zac penuhkan aktiviti di Taman Budaya [JKKN PERAK] Wihiii! Join Akademi Teater Perak 2012, Sumpah best!! Dapat banyakkkkkkkkkkkkkkkkk kawan-kawan baru :O Setiap sabtu ahad ada kelas. Fencing pulak setiap hari tapi zac selalu ponteng sebab fencing agak membosankan. Maybe sebab zac budak baru. Baru belajar basic kot. Ok tak kesah lah. Haha :)


Pelajar-pelajar Akademi Teater Perak 2012, Haha gambar ni i just ciplak dekat Cikgu Rashidi, Pengarah akademi ni. Hohoho. Hope dia tak marah. Mwahaha :P

Then hari minggu ni zac ada satu show kat satu karnival tu. Alhamdulillah dapat join. Masuk malam ni hari ke tiga kami training. Zac ambil watak badut dengan 9 yang lain untung first-first show tu start. Hahaha not bad, First time kan? Taknak lah ambil watak yang mencabar sgt sbb bagi zac badut ni dah cukup mencabar. Skrip takda, nak bagi orang gelak lagi, mimik muka penting and AEIOU. Huh! Awesome :)

Ouh itu je kot. Hope lah show ni berjaya sebab cikgu cakap 2 jam. Bagi zac yang first dalam bidang ni nebes gila kan?! Hahaha. Dah lah berdepan dengan orang ramai. Itu je kot. Nanti pape kita hapdate lagi, Rindu blog kita ni hahhh :(

Ok byeeeess!