Pages

Friday, November 16, 2012

Pray For Gaza!!

Assalamualaikum wbt.


"Ya Allah, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung- burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon padaMu Ya Allah, turunkanlah bantuanMu kali ini kepada saudara-mara kami di bumi Palestin, Dyria, dan di mana sahaja umat Islam ditindas.. dan hancurkanlah tentera Zionis laknatullah!" Ameeeeen Ya Rabbal Alamin.
Hanya doa yang dapat kita kirimkan bantuan :'( Please jangan lupa doa untuk mereka.

Kenapa kita kecoh dengan hashtag #PrayForGaza di twitter hanya semalam? Kenapa hari ini sudah reda? Kenapa hari ini dan esok sudah melupakan mereka di Palestine sana? Sahabat semua, Saya mohon sangat-sangat, Ayuhhh berdoa untuk saudara-mara kita di Palestine. Bantu mereka melalui doa :'(


KEKEJAMAN ISRAEL!!

Sedang seronok kita berhibur bersama keluarga di hadapan televisyen, Sedang seronok para remaja bercinta, Sedang seronok kita bercuti bersama saudara-mara.. Tetapi saudara mara kita di Palestine sana sedang cuba menyelamatkan diri untuk terus hidup, Mengalirkan air mata kehilangan orang yang tersayang, Berdarah dan menahan kesakitan, keperitan! 


KANAK-KANAK YANG TIDAK BERDOSA :'(

Kita hanya mampu berdoa, Berdoalah. Hurmm :'(


Jangan lupa untuk doakan saudara mara kita di sana. Plissss pliss :'( 
Allahummanshur al ikhwanana mujahidina fii Filishtine.
Ya Allah tolonglah saudara-saudara kami mujahidin Palestina! Ameen :'(
Guys, Zahir mohon please pray for gaza. Jangan stop doa untuk saudara mara kita di sana :'(

 
>> Dua For Gaza <<

BANTU MEREKA DENGAN DOA! Allahuakbar :'(

May Allah give the departed ajar in the hereafter and bestow them a high place in Jannah. Don't forget Syria and Palestine in your Du'a. More killings :( Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Saturday, November 10, 2012

I returned to junior 2013

Assalamualaikum wbt!

Tamatlah sudah hari persekolahan pada tahun 2012! Yes, Tamatlah juga zac jadi senior lah kononnya di sesi petang. Sedih sangat even tak keluar dari sekolah tu. Zac dah tak dapat nak stay kat situ pepetang hari. Masuk sekolah tergedik-gedik pepetang sesegan segala. Kan? Hah. And i will miss my lovely teacher yang mengajar tahun ni. Seriously form 1 dengan form 2 banyak lagi pengalaman yang zac dapat kumpul di form 2 untuk betul-betul berada di sekolah menengah sebab apa? Maybe form 1 tu zac baik sangat kot. Mwahaha. Baik ke? Jawab sendiri *saya memang baik*

Form 2? I got 3 E-Displin. Mwahaha. Tahun lepas kemain baik! Dan 3 E-Displin tu jugak kes tak berat, tak berapa pasti but humm. Dah fitnah, Nak buat apa. Biarlah diorang menang kat dunia ni. Kita tengok di akhirat. Lagipun zac nak feeling gengster jadi senior form 1 waktu tu. K sila muntah dan cirit. Haha. Senior and gengster lahh sangat -.-

Lepastu tahun ni jugak banyak kenangan and cabaran. Macam-macam lah. Tak terkata. Kita orang yang bestfriend semua lelain kelas. Sangat sedih and hope next year? Sama kelas! Turun pun takpe but tetap nak sama!! Tahun depan kita orang PMR. Last batch. 1998 awesome!! Kita boleh!! InsyaAllah. Hurmm. Semalam hari terakhir sekolah, Cikgu bagi penghargaan kat form 2. Bangga sikit and terharu. Cehh kene ada 'sikit' tu jugakk tu. Haha. Pape pun jom layan gambar zac and friends dekat bawah ni. Akhir Tahun T.T

Me and Me :)

MyBFF Dari kanan Dalila, Nia, Diyana and Putri :)

My classmates

Ustazah Rosfarizan, Guru kelas zac and tu Asyikin :p

PK Petang, Cikgu Abdul Rahim Omar :)

My Classmates lagi and lagi xD

Ok ni unknown.

MyFriends :)

My Classmate lagi :)

MyFriends! Jufri, Andy and Faizal :)

K tamatlah sudahhh xD

So pape pun mesti ada dengan kawan. Aku kembali menjadi junior tahun hadapan sebagai pelajar form 3 yang berdedikasi di sesi pagi. K muntah. Tahun depan InsyaAllah me, dalila, diyana, nia, put and atikah akan jalan sesama ke sekolah. Jalan kaki! So sweet kan? Nak jugak merasa jalan kaki. Maybe form 4 dah takda kat sekolah tu. Pape pun next year saya ni menghadapi PMR. Doakan saya ok :)

ME

MEE GORENG. Eh!

Ok lahh bye bye. Assalamualaikum. Tata!! Love kamu yang membaca. Thanks tau :')
Bye bye form 2, 2M, Sesi Petang and Bekas senior form 1 di sesi petang. Mwahaha!