Saturday, August 4, 2012

Raya oh Raya! Cepat lah sikit! :p

Hello sunshine! Haha. Padahal aku update blog memalam xD
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan semua. Thankyou bukak blog kita, Jom baca :)

Hah! Tengah hari tadi niat nak update blog. Bukak-bukak terkedu tak tahu nak update apa, Pastuh hati kecil ini kata " Malas arr, Bukan ada sapa nak baca pun " Ngehehehe. Pastuh malam ni, Rajin pulak aku stalk semua blog yang aku follow kan! Then, Jely pulak dorang ada post untuk hari ni so aku pun update lah. Ehh ke laut dah ni, Jom sembang! :)

Mesti korang tak sabar-sabar nak raya kan? Usoh tipu teman le, Cakap jee! Haha. Dah beli baju raya? Kita baju melayu je belum. Baju tuk jalan-jalan mintak duit raya kat umah sedara semua dah. Haha, Motif cakap cengituh? Entha lerr :p

Tahun ni tetiba rasa macam nak tukar langsir rumah, tanye mummy.. tanye punya tanye.. Dia malas nak ganti. Sedihh hati. Maybe next year, InsyaAllah. Tukar warna brown gituh. Haha. Ouh ye baju raya kita tahun ni warna kelabu. Kelabu tuh grey tau. Haha xD

Dan tahun ni jugak, Nak je kalau aku buat macam ni. Bila budak-budak datang nak beraya, Nyorok semua kuih muih kat belakang pastuh hidang air sejuk dengan roti kering empat segi. Amacam? Kejam tak gua, Haha. And nak cakap " Lu orang datang nak duit raya je kan?, Sorry lah dik. Gua tak da duit nak kasi! " *Sambil buat muak semanis kurma* Uwoghhhh. Gengster habis nii *sila takut*

Ouh pape pun, Jely tengok jiran jiran yang dah mula pasang pelita, cat rumah, tukar langsir dan macam-macam lagi la. Untunglahh korang beduit. Tahun ni mummy gua sloww sikit, Duit ada tapi kemalasan membaluti dirinya. MashaAllah, Doa-doalah mummy gua ni hilang malas nye tahun depan. Ameen. Huhuhu xD

Ok dah lettew mepeknye! Babai.

p/s : Mepek tak mepek, Janji gua update blog hari ni. Lu ada? xD

3 comments:

LukmanAid said...

nak duit raye tak? :D hehe

iena_mieyna ^^ said...

amboi...semangatnye nak raya..hehe..sy baju apa pun belum beli..kuih je dh buat..hehehe

Zac Rega said...

Abg Lukman : Ofcozzz nak!!!!!!!! xD
Kak Iena : Hantar sikit kat rumah :p