Pages

Monday, August 13, 2012

Bisnes Dalam Internet. Percaya tak?!

Assalamualaikum wbt dan Salam Ramadhan..
Ramadhan dah nak tinggal kita, Dah mulaa nak rasa rindu dekat bulan Ramadhan.
Dan dah nak dekat raya. Jom tambah duit raya :)

DUIT RAYA UNTUK ANDA!!

Hello! Sekarang ni bisnes internet makin banyakkan? Dan dah makin merimaskan para remaja yang di tag untuk melihat gambar mengenai bisnes-2 tuh. Tapi korang semua ambil benda tuh mudah. Tengok jee then close. Pernah try tak sekali? Ok kat sini zac nak share kepada remaja-remaja yang masih belajar.

Ok.. Sekarang ni zac just nak korang jangan fikir negatif, Ni sikit-sikit " Belajar dulu, Baru buat bisnes " . Abis tuh kalau dah lebih melayan facebook/twitter dari belajar apa bezanya? Baik buat bisnes. Dapat jugak duit. Betul tak? Ok zac pun tak nak lah cakap banyak sebab mula-mula zac pun tengok benda ni macam entah pape je. But bila try satu daripada beratus-ratus bisnes. Ianya AWESOME! :)

Sebagai contoh, Zac dan ayah zac join satu bisnes nih. Zac share dua orang dalam 1 akaun. Cepat sikit dia jalan. Hehe. Ok, Bisnes ni tak percuma, Dia kene keluarkan RM 100 sekali seumur hidup! Dan ganjarannya sangat hebat.


Sebagai contoh gambar macam ni lah yang akan selalu di tag betul? Pastuh tengok je dah nak close. Betul tak? Haha. Jangan ambil mudah. Bagi orang melayu.. Kita cemburu tengok cina, india berjaya tapi kita tak nak mencuba. Melayu boleh kann?! Haha. So kat sini try lah. Tak rugi pun. RM 100 yang korang keluarkan akan dapat beratus-ratus ribu. InsyaAllah. Paling rendah pun kalau korang dah tak nak buat bisnes ni dan korang nak duit korang balik. Just cari 4 orang untuk masuk dan korang selamat. Benda ni jangan takut. Itu je :) *Tapi berhati-hati.

Ok itu je lah yang zac nak share. Janganlah bila tengok terus nak close. Korang boleh tengok perbezaan bisnes yang berjaya dengan tak. Sekarang ni popular dengan prelauchX. Zac pun masih belek-belek bisnes ni memandangkan ramai kawan-kawan blogger ada try. Awesome ke? So kita baca lah detail-detail mengenai bisnes ini. Macam tuh lah, Bukan terus close.

Tak rugi pun membaca ni, Tak nak cuba pun.. Just baca je dulu. So remaja di luar sana! Bila lagi nak beli baju yang style terkini?! Mengharapkan duit makbapak? Duit belanja di tabung?! Dan kakak-kakak, Abang-abang yang letih berkerja.. Taknak ke duit tambahan, Sementara online dapat duit. Seronok jee ^_^

So zac just nak korang try bisnes yang ini. Itu pun kalau korang nak, Zac dah cakap macam kat atas tadi. Tak salah kalau kita baca, Dan tak salah kalau kita cuba. Benda ni bukan orang join tak menjadi. Ramai yang dah berjaya. Cuma kena ada usaha. Bukan goyang kaki terus mai duit. Bukan-bukan. Nak duit kene ada usaha. Tapi bisnes internet usahanya hanya di atas bangku di depan komputer. Relaks sikit :)

Orang yang BERTINDAK LUAR BIASA serta FOKUS berusaha luar biasa mencapai matlamat mereka, maka pejam celik, pejam celik, Insya-Allah sampai lah ke sasaran mereka! Tapi orang yang hanya "tengok" orang lain bertindak luar biasa, mereka adalah pejam celik, pejam celik sambil "mengutuk" atau "melemahkan" usaha orang lain yang bertindak luar biasa, hinggalah last sekali dia terus pejam tak sanggup nak celik bila melihat orang yang dikutuknya terus mencapai kejayaan demi kejayaan luar biasa..... Dan dia masih pejam celik, pejam celik, melihat..... Dan masih duduk mencangkung ditepi longkang.... (Dr. Azizan Osman)

RM 100 sehari?! Nak tak? Budak macam saya pun boleh buat. Ni lagikan korang yang dah berkerja. Jom lah try!!


INFINITY DOWNLINE ialah satu platform Affiliate yg hebat seumpamanya terbukti mampu mjana ribuan ringgit bertali arus tanpa henti mgunakan teknik pemasaran yg mudah mnepati pensyaratan syariah islam secara affiliate melalui laman sosial den
gan modal yg serendah RM100.00 sahaja sekali seumur hidup.

Apa faedah yang akan anda dapat dengan bayaran RM100 itu?

1. Anda memiliki website sendiri (link Infinity Downline anda adalah website anda).
2. Akaun tersebut aktif SEUMUR HIDUP!
3. Produk video/audio tutorial secara online.
4. Komisyen 100% dengan setiap pendaftaran baru.
5. Potensi pendapatan yang lumayan dengan adanya sistem "Reverse 2-Up".
6. Promosi boleh dilakukan di mana-mana sahaja (laman sosial, iklan di akhbar dll)
7. Promosikan pada bila-bila masa yang anda suka (pagi, petang, siang dan malam)
8. Promosikan di mana-mana sahaja (di rumah, tepi pantai, luar negara pun boleh)

Jika berminat, Sila masukkan RM100 ke dalam akaun yang dinyatakn:

CIMB Bank : 0824-0011862-52-3
h/p : 010 548 2726 Ramli B. Mohamed

Jika dah bank in sms detail bayaran pada saya tarikh, masa bank in, lepas tu hantarkan detail anda kepada saya.

NAMA-
ALAMAT-
EMEL-
NO TEL-
NO AKAUN BANK-
NAMA BANK-


Setelah anda membuat pembayaran RM 100 kepada upline(saya). Anda perlu memberikan butiran anda kepada upline anda untuk memproses pendaftaran & pengaktifan akaun Infinity Downline anda sehingga siap.
Setelah upline anda selesai mengaktifkan akaun Infinity Downline anda, maka tugas anda sekarang mempromosi program Affiliate melalui pelbagai media sosial seperti facebook, tagged dll tetapi anda perlu muat turun 1 album INFINITY DOWNLINE dari upline anda atau member ID lain yang anda tahu dan masukan semua gambar itu di dalam laptop or PC anda kemudian upload semula dan buat 1 album INFINITY DOWNLINE dalam facebook anda untuk mempromosikan program Affiliate ini kepada rakan-rakan anda. Saya akan memantau dan membantu anda dari masa ke semasa. Teruskan usaha anda untuk mempromosikan program Affiliate ini kepada rakan-rakan anda.

Dari kecil-kecilan lah bermulanya segala besar-besaran! Janganlah expect nak terus berniaga besar-besaran dan terus berjaya serta merta, semuanya ada proses! Mengandung pun ada tempoh, cuma kita kena buat dulu dan adjust! -Dr.Azizan Osman-


Berminat?
Nak tahu lebih lanjut?
Tak percaya?
PM zac dekat sini : http://www.facebook.com/Zahir.Marcello.II

p/s : Kita kena usaha! Baru boleh berjaya! :)

Patah Hati.

Assalamualaikum..

K geram, Padahal yang menang macam apa je pun entri nya -.- Entha macam mana leh dapat point. Dia kira atau rawak. K abaikan. Sumpah patah hati. Grr. For the next time contest ke apa ke, Taip pendek-pendek pun dah cukup kot. Manusia sekarang pelik. Haha. *niat tanak jadi fans dia sebab patah hati. Erk? Ye pun sabarr je lah. Eh! Apa aku mepek? Haha. Aku jee tahu. Kau apa tahu! Kbhai :P

BALIK KAMPUNG!
HATI-HATI DI JALAN RAYA 
INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG 

Sunday, August 5, 2012

Kejadian suatu malam...

Assalamualaikum semua-semua dan semua lahh. Eh? Haha xD

Tengok lah tajuk tuh. Kemain lagi seramnya. Ok ni kejadian bukan tipu-tipu k. 100% REAL berlaku kat zac malam tadi and zac cuma rasa takut je first-2 tuh then lepas hilang rasa takut, Gelak kuat-kuat sorang-2 dalam bilik. Haha! Soo... Cerita dia macam nih! Jeng-jeng-jeng!!

Malam tadi zac ada gaduh sikit dengan sorang budak nih! Gedik gila kan.. Gaduh pasal apa tak yah tahu lah tapi gaduh. Pastuh geram! Pukul 1 tuh jugak aku ambil sweter, helmet, kunci motor, and pakai seluar. Sebelum aku keluar tuh abang aku dah cakap " Woi! Minyak motor nak habis! " Hohoho and aku jawab " Ohh ya? Tipu jer lebih! " . Selalunya memang dia tipu.. Pastuh nak tahu apa jadi? Teruskan membaca ^_^

Okkk aku bukak pagar dan terus pergi bawak slow slow pusing satu taman Tiara Lake Park ni, Tahu ke? Haha. Tak tahu leh google k? Pastuh aku pun rasa seram-seram sebab dah pukul 1. But aku just cakap, " Mana ada pape, Bulan puasa lah woi! " Wahhh, Yang aku ni pun garit sangat touching sampai nak bawak motor segala kan? Ok abaikan. Pastuh aku pun pusing-pusing then pergi masuk satu kampung ni...

K hujung kampung ni before masuk jalan utama nak keluar ke bandar Ipoh ada kubur tau! Pastuh jalan nak otw ke ke jalan utama tuh pulak memang jarang orang lalu. Sumpah jarang, Ada pun sekali dua je motor and kereta lalu. Itu pun laju nak kemampos. Gua dah takut nak pusing kebelakang balik.. I means, Balik ke taman rumah zac balik laaa kan? Sebab kalau nak stop. Kiri hutan kanan baru ada rumah orang itu pun masing-2 kedekut elektrik.. Semua tutup lampu. Rumah dah macam apa je. Normalah rumah kampung. Grr.

Ok aku pun terus je lah jalan ke depan dengan niat masuk jalan utama pastuh pusing ikut jalan kedua and balik ke taman rumah aku. Wait!! Korang faham ke apa aku cerita nih? Huhu. Teruskan membaca. Kikiki. Then, Kan zac cakap tadi.. Sebelum jalan utama iaitu hujung kampung ada KUBUR! And guess what? Aku hampir depan kubur dan gelabah pusing balik. Uwarghhh!! :'(

Nasib baik ada kereta warna hitam waktu tuh lalu kat jalan tuh so aku follow dari belakang. Mak ai! Laju gila kereta tuh then aku pun terpaksa pulas motor laju sikit sebab takut tertinggal kan? Fastuh, Alhamdulillah sampai jugak kat simpang nak masuk taman rumah aku. Perhhh masa tuh dah menggeletar satu badan. Seriously!! Aku tak tipu.

Niat nak balik tapi malas sebab still ada perasaan gedik touching. Ni kes degil dan ada lagi bende yang berlaku. Then, Aku pun jalan-jalan je lah kat taman.. Taman ni ada banyak tempat, Entha kenapa tapi nama taman ni just Taman Tiara Lake Park. Nevermind lah, Aku pun pusing-pusing belakang rumah orang lah apa lah. Pastuh ada satu jalan ni.. Bulan lepas ada sorang budak muda meninggal. Sebab kepala dia terhempas kat jalan tar. K ni seram sebab kesan cermin motor dia, Darah dia still ada even dah hujan banyak kali. hampir sebulan siot! Tape-tape. Sampai kat tempat tuh je gua bawak laju. Kes takut menyelubungi diri. Hihihi xD

Ok pastuh aku rasa seram-seram and then!! Tetibe waktu tengah bawa motor ada bunyi pelik.. K ni tak tipu k.. Macam ada bunyi sahutan, Macam bunyi itik pun ada. Tapi aku ingat-ingat balik waktu balik tuh bunyi dia lebih kurang macam ni " Hiut, Huit " . Haha, Mana datangnye pulak bunyi itik kan kalau dah terhuit huit gituh but serious! Bunyi dia macam bunyi itik. Gua fikir-fikir balik bunyi tuh datang dari hutam sebelah kiri. Kalau nak ikutkan tasik ada sebelah kanan dan tasik tuh tak pernah ada itik. K seram -.-

Then aku pun balik lah lepas ada bunyi yang macam haram tuh. Grr. Then tetibe motor ni macam ada yang tak kene. Tersemput-semput. Pastuh sokeylah kan... Aku tak berhenti sebab takut dia stop terus. Aku pun terus pulas and balikk. Nak sampai rumah dah waktu tu tetibe dia STOP! dekat depan rumah tak siap. Sial punya motor, Betul lah minyak dia nak habis. Ok korang jangan lah cakap aku tak reti tengok tempat minyak pulakk. Masalahnya motor LC abang aku ni dia punya yang tempat minyak dan sebagainya dah kabur. Sebab tuh aku tak leh tengok tempat minyak .. minyak banyak lagi ke atau tak. K abaikan.. Nak tahu apa jadi?

Aku pun dah cuak gila and menggeletar satu badan tahap dewa! K memang tak pernah tolak motor sebab minyak dah habis plus wktu tuh dah hampir nak pukul 2 pagi. K tambah sial sebab phone aku tertinggal kat rumah, Nak call abang pun tak boleh. Jalan pulak kosong. Nangis je lah waktu tuh smbil tolak motor. Perasaan takut, geram, sedih, pasrah dan macam-macam lagi waktu tu..

K sumpah seram sebab aku tolak motor dekat dengan tempat orang mati tuh and darah dia jelas aku lihat kat tepi aku. Takutnya aku. Aku baca surah kursi dan 3 qul je yang mampu and doa selamat sampai kat rumah. Tolak punya tolakkk sampai dekat 2 ekor anjing nih. Sekor warna hitam sekor warna putih. Actually dua-2 ekor anjing ni tengah tidur. Tetibe anjing wrna putih ni angkat kepala and tengok aku. Hah sudahh!! Mati aku. Dah lah aku ni jenis memang gabra dengan anjing. Selalunya bila anjing kejar aku.. Aku lari dan lari sampai anjing tuh ta larat nak kejar. Haha. But mummy ada pesan, Kalau anjing kejar! Kejar dia balik. So aku just ingat pesan mummy aku je. Bukan mummy jelah yang bagi tahu macam tuh.. Ramai lagi yang bagi tahu kat aku macam tuh..

Pastuh anjing ni menyalak kat aku sehinggakan anjing yang warna hitam tuh pun terbangun. K anjing tuh datang dekat ngan aku. Aku geram, Aku tongkat motor! Dan buat-buat nak campak helmet, Then buat-buat ambil batu campak kat dia. And kejar dia. Hahaha! Guess what? Dia lari. Dia lari ok lagi, Aku lari smabil pegang helmet macam orang gila.. Kejar anjing! Sumpah kelakar wehh xD

Alhamdulillah pape tak jadi dengan diri aku.. Sampai rumah campak helmet, Campak kunci terus baring atas katil and menggeletar. Abang aku peluk aku. Aku just mampu cakap " Adik takut, Adik takut, Adik takut " Hummm. Ok benda yang aku takut dan ingat sampai sekarang.. Bunyi pelik tuh, Lalu kat tempat orang meninggal tuh, Kene kejar ngan anjing, Lalu kat kubur. Nampak macam tak seram tapi cuba korang fikir benda ni berlaku kat korang sorang-2 pada lewat malam.. Plus lagi your age is 14 years old like me. Buat apa pun masih tak reti. So aku ambil semua ni sebagai pengajaran aku.

If korang touching ngan sesapa pun tak payah nak bawak motor segala. Duduk je ka rumah, Paling tinggi pun jerit kuat-kuat dalam bilik. Ok? Humm. Thankyou sebab sampai habis korang baca. Malam tadi memang malam yang paling seram bagi aku. Soo shit!

Kbhai. Nak pergi bazar ramadhan. Assalamualaikum. Bhai!! Take care. Jangan nakal-nakal :)

p/s : I love my brotha. Pape mesti dia. Haha. 

Saturday, August 4, 2012

Raya oh Raya! Cepat lah sikit! :p

Hello sunshine! Haha. Padahal aku update blog memalam xD
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan semua. Thankyou bukak blog kita, Jom baca :)

Hah! Tengah hari tadi niat nak update blog. Bukak-bukak terkedu tak tahu nak update apa, Pastuh hati kecil ini kata " Malas arr, Bukan ada sapa nak baca pun " Ngehehehe. Pastuh malam ni, Rajin pulak aku stalk semua blog yang aku follow kan! Then, Jely pulak dorang ada post untuk hari ni so aku pun update lah. Ehh ke laut dah ni, Jom sembang! :)

Mesti korang tak sabar-sabar nak raya kan? Usoh tipu teman le, Cakap jee! Haha. Dah beli baju raya? Kita baju melayu je belum. Baju tuk jalan-jalan mintak duit raya kat umah sedara semua dah. Haha, Motif cakap cengituh? Entha lerr :p

Tahun ni tetiba rasa macam nak tukar langsir rumah, tanye mummy.. tanye punya tanye.. Dia malas nak ganti. Sedihh hati. Maybe next year, InsyaAllah. Tukar warna brown gituh. Haha. Ouh ye baju raya kita tahun ni warna kelabu. Kelabu tuh grey tau. Haha xD

Dan tahun ni jugak, Nak je kalau aku buat macam ni. Bila budak-budak datang nak beraya, Nyorok semua kuih muih kat belakang pastuh hidang air sejuk dengan roti kering empat segi. Amacam? Kejam tak gua, Haha. And nak cakap " Lu orang datang nak duit raya je kan?, Sorry lah dik. Gua tak da duit nak kasi! " *Sambil buat muak semanis kurma* Uwoghhhh. Gengster habis nii *sila takut*

Ouh pape pun, Jely tengok jiran jiran yang dah mula pasang pelita, cat rumah, tukar langsir dan macam-macam lagi la. Untunglahh korang beduit. Tahun ni mummy gua sloww sikit, Duit ada tapi kemalasan membaluti dirinya. MashaAllah, Doa-doalah mummy gua ni hilang malas nye tahun depan. Ameen. Huhuhu xD

Ok dah lettew mepeknye! Babai.

p/s : Mepek tak mepek, Janji gua update blog hari ni. Lu ada? xD