Pages

Friday, July 27, 2012

Jom Join Give Away Edy Fee!

Assalamualaikum dan Salam 1 Sejahtera *eceh dah macam perhimpunan sekolah pulak dah xD

Ok ni post kerajinan kali ke 3 ye hadik-2, Ni aku baru lepas main bunga api.. Seronok doe! Then aku pergi main polis entri dengan sedara. Basah baju aku macam kene rendam dengan air *berpeluh, K tamat hal tuh, Tak leh cerita lebih-2 ni post orang ni. (blog aku k xD)

Ok zac nak join " MY FIRST GIVE AWAY " from Mr. Edy Fee yang handsome lagi menawan hingga tergugat iman para gadis di luar sana, Kalau tengok photo dia. Pengsan terkakang and terkencing-kencing korang dibuatnya. Haha *bodek lebih ni xD

Untuk pengetahuan korang, GiveAway ni sempena abang edy dapat followers seramai 500. Tahniah! Ramai tuh, I think dia tak mengamalkan " You follow me, I follow you " So dia hebat! Blogger hebat dan kreatif! :)

\

TENTANG BLOG EDY FEE :-

Hurmm, Smart jugak banner dia ni.. Jely pulak aku. Hah! Hahaha. Ok blog edy ni super awesome duper dipi dada dudu best tahu! Nak tahu kenapa best? Ia sangat berlainan daripada blog-blog blogger yang lain. Tak caya korang cuba intai intai seksi dekat sini ----> " Edy Fee kata Zac chomel " Haha. Ok kenapa zac cakap berlainan? Nak tahu?

Blog edy fee ni dia punya post semua ada kartun ala-ala komik yang chomel! Di reka sendiri, Dan cerita dia tak pernah tak best. Mesti korang tersenyum bila baca blog dia and then blog dia tulisan sangat lah besar. Orang buta pun boleh baca. Tapi aku rasa orang buta tak da blog. Ok bhai :/ *hahaha

Keseluruhannya blog dia sangat best! Kalau tak best, Korang jangan bagi tahu dia. Bagi tahu aku, Lepas tuh kita jumpa. Aku nak pang! Hahaha xD

CADANGAN YANG SANGAT BAGUS UNTUK EDY FEE :-


Ok, Zac tengok edy sangat kreatif buat karikatur, Even bukan software yang super awesome. So zac nak cadangkan edy  guna software yang hebat-hebat. Kalau edy berminat dengan arts. Edy masuk group ni dekat facebook : WELOVEARTS . Dekat sini edy boleh belajar macam-macam tentang karikatur, vector dan macam-macam lagi. Group ni bukan group biasa! Dia super awesome, Edy leh tanye dekat senior-2 yang dah pandai. Bermula dengan download software yang bagus sampailah untuk menggunakannya dan menghasilkan karikatur yang cantik dan lebih chomel untuk post edy. Kalau edy tak caya, Cuba je join dulu! Yang bagusnya disini, Setiap senior akan menganjurkan aktiviti-2 if edy dah pandai! So boleh berlatih dari situh :) Ok sebagai contoh seni yang telah dihasilkan oleh ahli-2 group ni. Edy boleh stalker blog ni. Ni blog rasmi untuk group WLA tuh :--------> WLA <---


Haha, Sorry edy panjang sangat. Isi nya hanya sikit. Haha, Zac rasa itu idea paling bagus memandangkan zac tengok edy ni kreatif gila. Hehehe. Ok?

POST YANG ZAC GELAK KUAT-KUAT BILA BACA FROM BLOG EDY FEE :

#Post 1 : Cara efektif iron tudung buat gadis-gadis pemalas.

Kenapa?

Post ni ada pengajaran, Actually kakak zac pernah buat benda ni tapi tak menjadi. Still kedut dan tak dalah sampai kene air kencing bagai. Hahaha. Ok entri ni sangat kelakar! Itu je kot. Ta caya korang cuba baca xD

#Post 2 : Kalau tak ada air?

Kenapa?

Senang kata entri ni perli zac sendiri. Haha. Hari tuh tak da air, Zac tetap nak ke sekolah. Tetap! Pastuh mandi kat stesen minyak petronas. Mummy suruh. Nasib baik stesen minyak agak dekat dari rumah. Hahaha. Bawak syampoo bagai. Mandi dengan adik. Haha. Gelak gila kuat bila zac baca xD

Akhirlah tugas-tugas untuk join give away ni. Ok korang, Berminat nak join? Hadiah dia cute tau!! Ta caya? nah tengok :p

*mug dia lain tau! Bukan kosong, Ada gambar budak handsome. Hehehe. Mug tuh tengah tempah. Actually abg edy dah upload and publish kat blog dia, Tapi..... Ala, Korang pergi lah tengok sendiri. Singgah-2 kat blog dia k? Gambar mug yang betul ada kat entri ni ---> Edy Fee

#Tempat pertama = limited edition mug + patung monyet 
#Tempat kedua = limited edition mug + patung monyet 
#Tempat ketiga = limited edition mug + patung monyet 
#Tempat ke-4 hingga ke-7 = limited edition mug
* SILA BUAT MUKA KAGUM*

Wow!! Sampai tempat ke tujuh tuh. Hope aku dapat, Even 7 *nangis merantapi sambil tendang-2 perabot rumahh. Ok! Korang berminat nak join? Mesti dah ternganga tuh kan. Apa lagi! Jom join!!! Syarat-syaratnya sangatlah mudah. Tak perlu keluarkan duit dan tak perlu nak cubit-2 badan or cucuk-2 susuk segala. Ok? Ni hah syarat dia :)

#Follow blog si macho Edy Fee dan buat satu entri yang bertajuk " JOM JOIN GIVE AWAY EDY FEE! "
#Entri tersebut perlulah mengandungi seorang perempuan yang mengandung. Eh tak! Salah. Perlu mengandungi perkara-perkara asas fardhu ain seperti dibawah :            *-.-


+Letakkan gambar/banner give away seperti diatas tuh di entri anda dan letakkan link terus ke post edy fee berkaitan give away ni! *banner boleh didapati di 7eleven berhampiran, Eh silap. Di sini :- Edy Fee
+Cerita sikit tentang blog edy fee :)
+Bagi satu cadangan atau idea yang baik untuk edy melukis bagi setiap postnya akan datang supaya lebih menarik!


#Akhir sekali, Postkan link post GiveAway yang anda dah letih menaip tuh terus ke entri abang edy berkaitan GiveAway nih. Disini :--> Aku nak jadi macam edy fee .


Tamatlah sudah entri aku ni. Fuhh letih, Aku rasa entri abang edy tentang nak promotekan post give away dia pun tak sepanjang entri aku dan aku yakin abang edy letih membaca. Ni kalau ikut novel dah bab 3 kot. Hahahaha. K kidding je.

Apa-apa pun zac harap dapatlah mug tuh. Hehe. Nak sangat *muka kesian* Assalamualaikum semua. Selamat menunaikan ibadah puasa. Bhai bhai :)

p/s : Doakan saya untuk GA ni. *tadah tangan* Ameen :)

Wednesday, July 25, 2012

Aneff Si 2.0 xD

Assalamualaikum!

Halooooooooo guys! Weh, Aku sekarang nak aktif balik dekat blog even korang kata "blogger dah lapuk and kuno kayak myspace" Hello, Kesah? Tongek punggung ke langit lah! Blogger tetap maju! Actually korang jelykan? Sebab susah nak jadi blogger! Hahaha. *lambai-2 tangan*

Hah! Ni zac nak cerita pasal sorang yang pretty, Dapat tahu jugak mana aku dpaat twitter Cik Aneff Si 2.0 ni hah! Hahaha, Ok macam ni cerita dia.. Pada suatu hari, Sang harimau mengejek sang kucing and lalala. Haha k tipu. Camni cerita dia :p

Tweet-Tweet si Burung Biru. Coklat? Itu burung orang lahh. Ok ok. *lucah -.-

Aneff : Dek, Tanya sikit leh?
Zac comey : Hah apanye? Hihi *padahal takut*
Aneff : Mana adik dapat account twitter abang ni?
Zac comey menawan dan handsome : Hah! Enthalah lah, Pertemuan takdir tuhan.

*nama tuh sumpah gedik k*muntah terkangkang*

Ok lepas tuh, Aku nak try tengok muka si pretty ni, Abg aneff suruh bukak fb. Then zac pun bukak, Wuuu! Nak tahu apa jadi? Gue pipis lagi lihat mukanya! Kok cute sih -.-

#22 years old but still cute, Baby face. Madafaka jely! Ok nak jadi macam si pretty ni!! :'(

Lepas tuh kan, Aku nampak Abg adie ada mutual friend dia ngan aku. Actually aku tak add lagi pun acc si pretty boy ni. Wuuuuuuuu! Fastuh aku dah mula terasa yang dia nih ada blog. Then, Belek pulak twitter dia. Nampak lah about.me dekat website *information* *bio*


Lalu terlihat akan sebaris ayat yang.... ceh! Apa aku ni!! Lalu nampaklah link blog cik aneff si pretty boy ni. Nak tahu apa aku cakap bila masuk blog dia? Hah ni dialog aku sorang-2 di hadapan lappy di pagi hari. *lepas sahur tak tido*

Me : Ambui! Kemain lagi header dia!
      : Larhh! Dia nih kee, Ok! Kenal sangat!!
      : Hurmm, Jely! Awat muke dia babyface, Sumpah tak achik ahchong sebab umur dia 22 and me!!! 14 :'(
*dan dah lupa*

Ada lagi aku cakap sorang-2 tapi aku dah lupa, Haha. K :D

Dia perli yang aku eja " Abang angkad " Herghh. Waktu tuh zaman rempitz facebook lah. Now twitter. Hahaha, Aku comfirm korang agak pening baca post nih kan? Aku kan kuat mepek. Haha xD

Dan ini wajah dia, K sebelum korang scroooooooooooooooooooool kebawah, Better korang sediakan tisu muka untuk mengelap air mata yang akan menitis akan kecantikan ciptaan tuhan xD

<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
Jeng jeng jeng jeng jong jung!
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>


*blink-blink*

#Muka macam wawan yang youtube pun ada sikit :/

p/s : Pengsan terkangkang. 




BROKEN HEART!

Assalamualaikum.

Hello, Dah lama tak update. Punyalah berhabuk. Hahaha, Hye! Nak tahu, Kita aktif tahap gaban di twitter sekarang ni. So follow kita kayh! @Zacrega , Hurmm. Hati yee? Hati.... Hurmmm.

First-2 buat orang tuh jatuh hati kat kau. Pastuh kau mainkan perasaan dia. Pastuh kau just cakap kawan, Even dia budak sekalipun! Kau jangan mainkan perasaan dia! Dia manusia macam kau jugak! Cuba kau fikir ada someone wat benda yang sama kat kau. Aku ta tahu kau manusia yang macam mana. K abaikan.

Ok sedih jugakk dengan kawan-2 sekarang ni. Tak tahu nak cakap, Langkah kiri salah, Langkah kanan salah. Korang nak aku buat apa je ni? Ikut pihak baik pun! Last aku yang buruk. Cubalah fikir aku jugak. Jangan fikir masalah korang jee. Hurmm. K sedih sedih. Bhai!

p/s : Saja mengadu kat blog :(