Friday, April 13, 2012

Saya ada 1 Bintang :'(

Assalamualaikum..

1 Bintang berseri dilangit. Menyerikan malam disaat aku sedih. Ok pinee! Skati lah korang nak termuntah pelangi sekali pun sebab i jiwang kali ni kan? Today im so sad and really sad! Sakai tahap daerah. Lepas satu.... satu bende menimpa. Bila talk kat friends, Bukannye ckp apa. just ckp " Dugaan " . Errgh! I bukan first time hidup kat dunia ni untuk hari ni. Faham? I know lha dugaan. Ergh!

Ok, Beberapa hari lepas, My sis adalah org pertama yang tahu rahsia besar zac dalam family zac. But my friend si andy dah tahu dah. And i belum sedia nak bagi tahu kawan yang lain. Tak kesah lah sape i pun, But my sis ada wat hal and i got probs dengan dia. So aku ni nangis bagai rumah nak runtuh. Dah mcm bukan lelaki aku menangis, Sedu-sedu bagai and nasib baik my step brothers call and tenangkan. Kebetulan dia nak txt waktu tuh. Thanks gila kat kauu along.

Err. Hurm, Then now ada sorang insan buat probs. Dia ta bagi update pasal dia. Sokeylahh! But this for youuu. Ingat ye wahaiii insan yang paling aku sayang, Kalau aku dah sayang!! Jangan gatal ckp aku ta syg. Kalau aku ta sayang kau, Kenapa aku cari kau? Tanye hal kau and gagah buat bende bodoh just nak tahu apa yang kau buat? Masalah lahhh -.-'' Sayang salah. Itu salah, And bantu dia pun salah? Kalau dah benci cakap jelas-2. Ni bila mesej je............

Me : K nite, Pergi lha tido. Esok youu ada kelas kan? Nanti ngantuk pulak.
X : Stop before I benci youu!

Ergghhh. I dont know apa yang berlaku. Hidup aku mcm pax perempuan dahh. Pakai and buang, Sakai dan cukup sakai diri aku. Zac just nak ingatkan! If korang dah ta nak seseorang tuh baik cakap dengan dia elok-2. Ta perlu nak hukum dia sampai bagi dia betul-2 rasa bersalah sedangkan dia ta ada salah. Ergh.

Now, Tadi zac try happykan diri dengan friends kat sekolah. Macam biasa zac kalau nak happykan diri, Suka mengumpat. Ngeee. Ok budak-2 yang sedang membaca. Mengumpat ada batasnye. So jadi mcm ta berdosa :P But i ta ada batas. Baca ni!

Txt me and kushai my friend, Waktu ni dekat perhimpunan. Cikgu tengah mengamuk atas pentas but we! :)

Kushai : Weh zac, Kau tgk cikgu husna tuh. Sakai lak aku tgk dia hari ni :P *kihkihkih
Me : Asal? CIkgu yang mane satu ni *muka blur tahap daerah
Kushai : Yang tepi cikgu sabtiah tuh, Selalunye make up bukan main tebal. Hari ni..... Alahai!
Me : Tebal? Maksud kau? *bisik-bisik kechik sebab takut cikgu dengar *sambil muka blur~
Kushai : Kau tak tahu ke, Cikgu husna ni kalau datang sekolah pakai make up over, Ada hari tak tentu hala, Ada hari dah simple yang bukan main. Kau tgk kat mata dia, Apa pun tak ada.
Me : A'ah, Just bedak mcm tepung yang tebal je kat muka dia kan? Tapi aku memang ta knal cikgu nih -.-'
Kushai : K pape je lah tapi tgk lahh. Selalunye dia gemok but today kurus kering (boleh pulak. haha)
Me : Okeng-okeng cikgu zuriati perasan kita sembang, Tgk depan.

Hah! Exceli waktu ni cikgu zuriati and cikgu khairul tengah buat spot check pasal kuku sape panjang. So kalau nak ikut win win, Aku lah menang! Kau orang semua tahu kenapa I tak jadi propa yang menang tadi?! Read this pulak.

Txt me and izarul, Waktu ni i baru lepas solat asar and datang kat dataran damai. Read! :(

Me : Weh pehal cikgu khairul ronda-2 tuh?
Izarul : CIkgu zuriati and cikgu khairul tengah buat spotcheck kuku. Tgk kuku kau?
Me : Habis lah akuuu. Kuku panjang gilerr! *sambil tunjuk kuku kat izarul
Izarul : Beb! Dia nak sampai dahh. Dia skarang kat kelas 2D (lagi 3 line)
Me : Apa aku nak buat??
Izarul : Gigit lahhh!!
Me : Okeng-okeng aku gigit. *Gigit sambil buat muke sakai and ludah atas dataran damai. Eiyukk!
Izarul : Haha. Wehh nak ketip kuku :D *sambil senyum mcm kambing.
Me : Siall! Aku dah gigit bagai nak rakk baru kau nak bagi? Erghhhh!!!!!

Tamatlah al kisah. Pape pun kesian i tgk abg cina tadi, Dia kene gigit kuku. Perhhh kuku dia lagi DIVA. Panjang, Pastuh waktu cikgu zuriati suruh dia gigit. Dia mcm susah nak gigit sebab my friend kata kuku dia keras. Sian jugak zac tgk china tuh tadi. Hurmmmm. Cikgu pun tak ada isi perut. Masalah cikgu zaman sekarang bukan mendidik tapi mengajar. Hate that :)

Peraturan tak kene gaya. Kalau pakai jam warna warni otak boleh jadi bodoh ke? Pelik kan sekolah aku. Ergh! Budak kat KL rambut duk panjang smpi kat punggung, Berjaya jugok =.=' And sekolah aku adalah carta TERTINGGI di Malaysia, Murid-2 suka ponteng and buat hal. Sebab apa? Salah murid sendiri dan guru.

My mummy cakap. Budak-2 kalau kita cakap BENDE TUH TAK BOLEH!! Lagi diorang nak buat. So baik senyap. And tak payah buat peraturan bagai. Bukannye sekolah 5 bintang. 1 bintang pun tarakkk! So just senyap, InsyaAllah bila diorang dah bosan pakai sesuatu bende tuh diorang takkan pakai dah. Tapi kene jaga jugakk lah. Bende yang nak dipakai haruslah kene gaya. And selamat digunakan. PELIK! My bro pun cakap. Sekolah SMK sekarang, Peraturan dah melebihi. And dari segi aku tgk cikgu layan anak murid, Dah macam kami duk kat dalam penjara.

Exceli bukan nak burukkan nama sekolah. Tapi aku nak kasi korang tahu dan sila beri komen tentang apa yang zac cuba ceritakan. Memang peraturan perlu! Tapi tak melebih. Di sekolah tempat belajar, Bukan untuk mempertikaikan tentang peraturan sangat. Ni everyday ada jee keluarkan E-Displin.

Masalah sekarang budak sengal jangan bagi muka! Buang jee trus!! , Bila diorang ada, Generasi yang baru nak UP akan duk ikut perangai diorang. And jangan pilih kasih. Ni pengawas sekolah layan punye baik. Kami PRS and pengawas pusat sumber layan sikit punyeee ***** ergh!

Tamat pasal sekolah, Now i just nak cakap. I dalam hidup ni dah rasa hanya 1 bintang. PELIK! Apa yang saya lalui sekarang saya kaji. Kenapa dia mcm ni mcm ni and mcm ni. Now tgh cari solution. PENING!

Ok byeee. Maaf kalau zac ada terkasar bahasa, Just nak share. Teacher lah yang akan berjaya kan kita nanti. Tapi if guru sekarang pun dah tak berpendidikan. Apa jadi pulak dengan murid? Renung-2kan lahh. Tak semestinya sekarang murid tuh baik akan berjaya besar nanti. Assalamualaikum :)

p/s : Saya tahu peraturan dan saya tahu apa effectnya.

No comments: