Pages

Tuesday, April 17, 2012

Alhamdulillah ^^_

Assalamualaikum..

FUH! Letih sangat-sangat permulaan minggu ini, From sabtu minggu lepas.. Macam-2 dugaan zac terima. Mula dari penyakit dan urusan keluarga yang tak habis-habis. Zac sendiri dah bukan mcm pelajar, Macam-2 buat. Hahaha. Ok, Alhamdulillah dah habis sikit kerja ayah yang zac tolong. Kesian ayah zac yang berusaha dan berjuang tanpa mengenal kata PUTUS ASA dalam memberi nafkah kepada keluarga.

My dad baru je habis project dia di Stesyen 18 dimana dia buat longkang yang dah roboh. Haha. Ok projek ni nampak mcm mudah tapi susah dan zac tgk memerlukan fikiran dan idea yang tinggi. My dad pening dan tension jee. Maklumlahh pekerja yang diambil pun agak lem. Hurmmm. Kesabaran pulak sangat diperlukan menjadi seorang kontraktor seperti ayah saya dengan waktu yang sama menjadi seorang ayah dan suami. Hahaha. Now ayah zac buat tempat wudhuk pulak kat bercham. Semoga ayah saya dimurahkan rezeki. Amin. Proud dengan ayah saya! LOVE YOU <3

Alhamdulillah jugakk sebab dapat zac luangkan masa dengan keluarga semalam di KFC selepas semua kerja telah diselesaikan. Abg zac pun tak cukup tidur, Kesian dia. Huhuhu. Pape pun zac ada bakat jadi pengurus kata mummy zac :P *muntah sikit. Pape pun dah lama tak pergi KFC, Asyik melepak di mac'd jee. kat KFC ipoh tuh tak pernah upgrade pun. And still classic. Untuk pengetahuan korang, KFC ipoh ni telah ditubuhkan sebelum ayah and mummy zac kahwin lagi! Huhu, Tahun berapa lah ditubukan erk? Ngee. Rajin-2 lah korang search kat google ye?

And.. Alhamdulillah, Allah itu Maha Adil.. Zac syukur sangat penyakit zac tak teruk. Cepat sembuh, Thanks sesape yang doakan zac. Hurmm. Apa sakit zac? Biarlha rahsia. Huhuhu. Zac letih minggu ni, Sejak bulan lepas.. Zac banyak tertinggal pelajaran. Asyik holiday jee. Tadi cikgu call ayah zac dan ayah zac terangkan satu persatu. Syukur ustazah a.k.a. my guru kelas mengerti apa yang ayah gue bicarakan *awat indon plak ni :P

Now zac baru balik dari repair tayar kereta dengan abg zac. Zac tak sekolah sebab tak ada sape nak hantar and memandangkan penyakit zac belum sembuh sepenuhnya. Tadi dah jumpa doktor. And lepas tuh zac pergi SSM, Semua dah diselesaikan. Ngeee. Pastuh zac balikkk rumah and update blog ni.


Ouhh ye! Semalam my dad dinner dengan MB, Dia bagi sesuatu kat ayah zac. Ayah zac dapat 8 beg dari beliau. Thanksss kat MB Perak iaitu Dato' Seri Dr. Zambry Abdul Kadir. Ngeee. Dalam setiap beg ada sehelai t-shirt, satu pendrive 8GB, pen dan beberapa buah buku. Hahaha! But zac kecewa sikit sebab tak dapat nak ikut dinner tuh even dijemput jugak zac dan abg zac nombor 2 tuh. Ish-2 maybe next time lahh :)

Ok lahh itu sahaja. Byeeee :) Sayang korang and thanks follow <3

p/s : Doakan kesihatan zac. Amin :(

No comments: