Monday, April 30, 2012

Alhamdulillah.

Assalamualaikum..
Segala yang kau beri selama ini Ya Allah! Jauhi aku dari keburukan dan perkara yang Engkau murka :'(
Amin. Alhamdulillahhhhh.

Some people...

Sometimes it’s hard talking to a muslim who’s heart is like a stone, you know? They told us their problems but when they’re told to be patient, Allah is with them and all, giving them solutions, they’ll go like, “Easier said then done, or say that to yourself.” They came to us like fire, and expect us to be water. But when given these water, they refuse and ended up burning themselves. Oh Allah, open their hearts and stop them from getting too involved and carried away by worldly matters.

Sunday, April 22, 2012

Zahir jatuh cinta.

Hey hey. Zahir jatuh cinta dekat.....

FARHANAH AZMAN

(HEHEHE) Nak tengok besar mana cinta saya kat awak? Click here : > CINTA <
" Bila anda dah click, Anda akan merasakan sebuah cinta yang sangat sweet :P "


(SORRY)

Ok tentang photo diatas ni, Semalam dalila my friend merajuk. Dia merajuk sebab ada satu accident yang terjadi. And i sebagai shuperman, Pujuk dia untill dia tersenyum. Exceli i love gila gila kawan zac yang sorang ni. Dalam group, Otak kami je yang tak boleh pakai. Sebab gila-gila. But sometimes, Kami lah paling matured, Ibarat kakak dan abang. Ececece. Hahaha. Pape pun zac print screen photo diatas ni from twitter dalila. Thanks dila. Dila wat ni guna ipad. Tahu sgt :P

p/s : Thanks click CINTA :P 

Thursday, April 19, 2012

Sleep Together ^^V

Assalamualaikum..

ILoveMyCousins

Hey hey, Hari ni kan cuti so macam biasa, Kalau cuti cuti mcm ni cousins aku serebu rumah aku. So kita orangg happy happy lah sebelum tidur. But semalam dua orang je datang, Hukhuk. Sedih sikit. Selalunya ramai. Pape pun best semalam. Kita orang lawan kentut. Pewwit. Rasa macam bahagia je hidup :)

Semalam win kakak saya, Kentut dia tersangat busuk. Ehhh, Pastuh pagi kita orang bangun and mcm biasa, Sama-sama lipat selimut and tilam. Kami tidur depan ruang tamu. And tengah hari tuh kami main masak-masak. Sronok weeeh. Petang nih kami mandi ramai-ramai depan rumahh. Wihii! Bestt, Nanti kita upload photo kat blog ni. Baru awesomeeeee! Eh, I means. Sweeet :P

WeAreYoung

Wednesday, April 18, 2012

Sweeeeeeet Bhai!

Assalamualaikumm.

                                                 Weekend.

Dah berapa hari zac tak sekolah, Sakit punye pasal. Semalam guru kelas call. Saya sakit lha cikgu. Kenapa? Rindu erk? Hahaha. Haip! Tak nak cakap banyak, Minggu lepas tetibe zac and my sis rajin. So my sister dia gatal-2 lah conteng kertasss (my hobby) . And zac terkeluar satu idea nak buat slideshow. Ok korangg tak payah fikir banyak-2. Jom enjoy video bawah ni!

First : Tutup lagu latar blog ni dulu. Go right -->
Second : Play and waiting buffering.
Third : Enjoy and buat muka semanis kurma. Sekian~


Ok this video 1080 HD! So If korang ada TV LCD yang FULL HD. Sudi-sudi lahh download ye. Hahahha. Tak nak??? Kesah pulak :P Ngeee! Pape pun sweet kan? Photographer aku. Editor aku and writter kakak aku. Ngee nge ngehh. Kbye nak makan.

p/s : I love my capital A and miss *** so much :(

Tuesday, April 17, 2012

Alhamdulillah ^^_

Assalamualaikum..

FUH! Letih sangat-sangat permulaan minggu ini, From sabtu minggu lepas.. Macam-2 dugaan zac terima. Mula dari penyakit dan urusan keluarga yang tak habis-habis. Zac sendiri dah bukan mcm pelajar, Macam-2 buat. Hahaha. Ok, Alhamdulillah dah habis sikit kerja ayah yang zac tolong. Kesian ayah zac yang berusaha dan berjuang tanpa mengenal kata PUTUS ASA dalam memberi nafkah kepada keluarga.

My dad baru je habis project dia di Stesyen 18 dimana dia buat longkang yang dah roboh. Haha. Ok projek ni nampak mcm mudah tapi susah dan zac tgk memerlukan fikiran dan idea yang tinggi. My dad pening dan tension jee. Maklumlahh pekerja yang diambil pun agak lem. Hurmmm. Kesabaran pulak sangat diperlukan menjadi seorang kontraktor seperti ayah saya dengan waktu yang sama menjadi seorang ayah dan suami. Hahaha. Now ayah zac buat tempat wudhuk pulak kat bercham. Semoga ayah saya dimurahkan rezeki. Amin. Proud dengan ayah saya! LOVE YOU <3

Alhamdulillah jugakk sebab dapat zac luangkan masa dengan keluarga semalam di KFC selepas semua kerja telah diselesaikan. Abg zac pun tak cukup tidur, Kesian dia. Huhuhu. Pape pun zac ada bakat jadi pengurus kata mummy zac :P *muntah sikit. Pape pun dah lama tak pergi KFC, Asyik melepak di mac'd jee. kat KFC ipoh tuh tak pernah upgrade pun. And still classic. Untuk pengetahuan korang, KFC ipoh ni telah ditubuhkan sebelum ayah and mummy zac kahwin lagi! Huhu, Tahun berapa lah ditubukan erk? Ngee. Rajin-2 lah korang search kat google ye?

And.. Alhamdulillah, Allah itu Maha Adil.. Zac syukur sangat penyakit zac tak teruk. Cepat sembuh, Thanks sesape yang doakan zac. Hurmm. Apa sakit zac? Biarlha rahsia. Huhuhu. Zac letih minggu ni, Sejak bulan lepas.. Zac banyak tertinggal pelajaran. Asyik holiday jee. Tadi cikgu call ayah zac dan ayah zac terangkan satu persatu. Syukur ustazah a.k.a. my guru kelas mengerti apa yang ayah gue bicarakan *awat indon plak ni :P

Now zac baru balik dari repair tayar kereta dengan abg zac. Zac tak sekolah sebab tak ada sape nak hantar and memandangkan penyakit zac belum sembuh sepenuhnya. Tadi dah jumpa doktor. And lepas tuh zac pergi SSM, Semua dah diselesaikan. Ngeee. Pastuh zac balikkk rumah and update blog ni.


Ouhh ye! Semalam my dad dinner dengan MB, Dia bagi sesuatu kat ayah zac. Ayah zac dapat 8 beg dari beliau. Thanksss kat MB Perak iaitu Dato' Seri Dr. Zambry Abdul Kadir. Ngeee. Dalam setiap beg ada sehelai t-shirt, satu pendrive 8GB, pen dan beberapa buah buku. Hahaha! But zac kecewa sikit sebab tak dapat nak ikut dinner tuh even dijemput jugak zac dan abg zac nombor 2 tuh. Ish-2 maybe next time lahh :)

Ok lahh itu sahaja. Byeeee :) Sayang korang and thanks follow <3

p/s : Doakan kesihatan zac. Amin :(

Sunday, April 15, 2012

Selamat Ulang Tahun Kelahiran DA :)

Assalamualaikumm..

Hey hey :) Terlupa pulak abg adie bufday today. Ops! Cikgu hamdi :P

Hahaha. Ok Selamat Ulang Tahun Kelahiran yang Ke-** .  Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki tak lupa juga dicepatkan jodoh! Hahaha. Kalau jodoh dah sampai, Contact zac ok? Sebab zac yang doakan :P Hahaha. Ta adalah, Jodoh tuh ditangan tuhan. Okeng-okeng. Im your fan kan kan? So zac nak bagi hadiah. Yang ta seberapa ni. Nak pos pos, Dah ta sempat la kot. Cadangnye nak pos nasi lemak. Hahaha. Kidding. Ok ni hadiah zac.

Hari tuh zac ada janji ngan cikgu hamdi ni... Nak edit gambar PHOTOSHOOT PUTIH dia nih, But zac tunggu-2 kat emel zac, Tak ada pun cikgu post yang original photo, So zac diam diam jee la kan memandangkan cikgu hamdi a.k.a. Daniel Adie ni buzy memanjang. Ngeee. Murah rezeki lettew. Meh belanje zac gula-gula kapas. Kuang kuang kuang. Hahahhaa *gelak syaiton ni rojim :P


Ok this la photo yang zac nak edit tuh. Ngee. Tak cantik sgt but sokey zac try nak editkan? :P Daripada kau? Sape? Kau lha. Hahahaha.

Dalam kesibukkan zac siapkan kerja zac, Sambil tuh zac edit. Nak tahu kenapa? Sebab tekejut badak hari nih bufday abg adie. Hari tuh dia duk upload gambar hadiah yang dia terima awal tuh, So zac ingatkan lambat lagi. Rupernyeeee TODAY! Ohgoshh.


Ok itu jeee. Okbyee :)

p/s : Untunglarh birthday ramai yang bagi hadiahh. Ngee :P

Friday, April 13, 2012

Saya ada 1 Bintang :'(

Assalamualaikum..

1 Bintang berseri dilangit. Menyerikan malam disaat aku sedih. Ok pinee! Skati lah korang nak termuntah pelangi sekali pun sebab i jiwang kali ni kan? Today im so sad and really sad! Sakai tahap daerah. Lepas satu.... satu bende menimpa. Bila talk kat friends, Bukannye ckp apa. just ckp " Dugaan " . Errgh! I bukan first time hidup kat dunia ni untuk hari ni. Faham? I know lha dugaan. Ergh!

Ok, Beberapa hari lepas, My sis adalah org pertama yang tahu rahsia besar zac dalam family zac. But my friend si andy dah tahu dah. And i belum sedia nak bagi tahu kawan yang lain. Tak kesah lah sape i pun, But my sis ada wat hal and i got probs dengan dia. So aku ni nangis bagai rumah nak runtuh. Dah mcm bukan lelaki aku menangis, Sedu-sedu bagai and nasib baik my step brothers call and tenangkan. Kebetulan dia nak txt waktu tuh. Thanks gila kat kauu along.

Err. Hurm, Then now ada sorang insan buat probs. Dia ta bagi update pasal dia. Sokeylahh! But this for youuu. Ingat ye wahaiii insan yang paling aku sayang, Kalau aku dah sayang!! Jangan gatal ckp aku ta syg. Kalau aku ta sayang kau, Kenapa aku cari kau? Tanye hal kau and gagah buat bende bodoh just nak tahu apa yang kau buat? Masalah lahhh -.-'' Sayang salah. Itu salah, And bantu dia pun salah? Kalau dah benci cakap jelas-2. Ni bila mesej je............

Me : K nite, Pergi lha tido. Esok youu ada kelas kan? Nanti ngantuk pulak.
X : Stop before I benci youu!

Ergghhh. I dont know apa yang berlaku. Hidup aku mcm pax perempuan dahh. Pakai and buang, Sakai dan cukup sakai diri aku. Zac just nak ingatkan! If korang dah ta nak seseorang tuh baik cakap dengan dia elok-2. Ta perlu nak hukum dia sampai bagi dia betul-2 rasa bersalah sedangkan dia ta ada salah. Ergh.

Now, Tadi zac try happykan diri dengan friends kat sekolah. Macam biasa zac kalau nak happykan diri, Suka mengumpat. Ngeee. Ok budak-2 yang sedang membaca. Mengumpat ada batasnye. So jadi mcm ta berdosa :P But i ta ada batas. Baca ni!

Txt me and kushai my friend, Waktu ni dekat perhimpunan. Cikgu tengah mengamuk atas pentas but we! :)

Kushai : Weh zac, Kau tgk cikgu husna tuh. Sakai lak aku tgk dia hari ni :P *kihkihkih
Me : Asal? CIkgu yang mane satu ni *muka blur tahap daerah
Kushai : Yang tepi cikgu sabtiah tuh, Selalunye make up bukan main tebal. Hari ni..... Alahai!
Me : Tebal? Maksud kau? *bisik-bisik kechik sebab takut cikgu dengar *sambil muka blur~
Kushai : Kau tak tahu ke, Cikgu husna ni kalau datang sekolah pakai make up over, Ada hari tak tentu hala, Ada hari dah simple yang bukan main. Kau tgk kat mata dia, Apa pun tak ada.
Me : A'ah, Just bedak mcm tepung yang tebal je kat muka dia kan? Tapi aku memang ta knal cikgu nih -.-'
Kushai : K pape je lah tapi tgk lahh. Selalunye dia gemok but today kurus kering (boleh pulak. haha)
Me : Okeng-okeng cikgu zuriati perasan kita sembang, Tgk depan.

Hah! Exceli waktu ni cikgu zuriati and cikgu khairul tengah buat spot check pasal kuku sape panjang. So kalau nak ikut win win, Aku lah menang! Kau orang semua tahu kenapa I tak jadi propa yang menang tadi?! Read this pulak.

Txt me and izarul, Waktu ni i baru lepas solat asar and datang kat dataran damai. Read! :(

Me : Weh pehal cikgu khairul ronda-2 tuh?
Izarul : CIkgu zuriati and cikgu khairul tengah buat spotcheck kuku. Tgk kuku kau?
Me : Habis lah akuuu. Kuku panjang gilerr! *sambil tunjuk kuku kat izarul
Izarul : Beb! Dia nak sampai dahh. Dia skarang kat kelas 2D (lagi 3 line)
Me : Apa aku nak buat??
Izarul : Gigit lahhh!!
Me : Okeng-okeng aku gigit. *Gigit sambil buat muke sakai and ludah atas dataran damai. Eiyukk!
Izarul : Haha. Wehh nak ketip kuku :D *sambil senyum mcm kambing.
Me : Siall! Aku dah gigit bagai nak rakk baru kau nak bagi? Erghhhh!!!!!

Tamatlah al kisah. Pape pun kesian i tgk abg cina tadi, Dia kene gigit kuku. Perhhh kuku dia lagi DIVA. Panjang, Pastuh waktu cikgu zuriati suruh dia gigit. Dia mcm susah nak gigit sebab my friend kata kuku dia keras. Sian jugak zac tgk china tuh tadi. Hurmmmm. Cikgu pun tak ada isi perut. Masalah cikgu zaman sekarang bukan mendidik tapi mengajar. Hate that :)

Peraturan tak kene gaya. Kalau pakai jam warna warni otak boleh jadi bodoh ke? Pelik kan sekolah aku. Ergh! Budak kat KL rambut duk panjang smpi kat punggung, Berjaya jugok =.=' And sekolah aku adalah carta TERTINGGI di Malaysia, Murid-2 suka ponteng and buat hal. Sebab apa? Salah murid sendiri dan guru.

My mummy cakap. Budak-2 kalau kita cakap BENDE TUH TAK BOLEH!! Lagi diorang nak buat. So baik senyap. And tak payah buat peraturan bagai. Bukannye sekolah 5 bintang. 1 bintang pun tarakkk! So just senyap, InsyaAllah bila diorang dah bosan pakai sesuatu bende tuh diorang takkan pakai dah. Tapi kene jaga jugakk lah. Bende yang nak dipakai haruslah kene gaya. And selamat digunakan. PELIK! My bro pun cakap. Sekolah SMK sekarang, Peraturan dah melebihi. And dari segi aku tgk cikgu layan anak murid, Dah macam kami duk kat dalam penjara.

Exceli bukan nak burukkan nama sekolah. Tapi aku nak kasi korang tahu dan sila beri komen tentang apa yang zac cuba ceritakan. Memang peraturan perlu! Tapi tak melebih. Di sekolah tempat belajar, Bukan untuk mempertikaikan tentang peraturan sangat. Ni everyday ada jee keluarkan E-Displin.

Masalah sekarang budak sengal jangan bagi muka! Buang jee trus!! , Bila diorang ada, Generasi yang baru nak UP akan duk ikut perangai diorang. And jangan pilih kasih. Ni pengawas sekolah layan punye baik. Kami PRS and pengawas pusat sumber layan sikit punyeee ***** ergh!

Tamat pasal sekolah, Now i just nak cakap. I dalam hidup ni dah rasa hanya 1 bintang. PELIK! Apa yang saya lalui sekarang saya kaji. Kenapa dia mcm ni mcm ni and mcm ni. Now tgh cari solution. PENING!

Ok byeee. Maaf kalau zac ada terkasar bahasa, Just nak share. Teacher lah yang akan berjaya kan kita nanti. Tapi if guru sekarang pun dah tak berpendidikan. Apa jadi pulak dengan murid? Renung-2kan lahh. Tak semestinya sekarang murid tuh baik akan berjaya besar nanti. Assalamualaikum :)

p/s : Saya tahu peraturan dan saya tahu apa effectnya.

Thursday, April 12, 2012

Happy with my friends :)

Assalamualaikum..

Semalam tak tahu buat apa so rojer kawan, Lepak kat mc'd berejam-rejam sambil buat homework. Ngeee. ni lah aktiviti kami ketika bosan, Peace :)









Ok last sekali baru gambar zac, Gambar zac sentiasa sikit even camera zac. Hukhuk. Biarlhaa, Zac kan photographer. Bukanye MODEL :P 

p/s : Dalila and Atikah juga Zahir sangat cute :P

Monday, April 9, 2012

Yeee! Saya berjaya :D

Holla! Assalamualaikum.

Hurmm. Tadikan waktu nak balik sekolah zac terjatuh. Hebat kan? pastuh otw nak keluar kawasan sekolah, Ternampak satu kereta kenari and zac terpandang beg kawan zac. And zac cakap dalam hati " Hah! Ni mesti kereta X " sambil hati rasa S****, Hurmmm. X tuh padang zac and zac wat-2 pandang tempat lain sebab zac agak marah sebab........ Tak ada pape lah. PRIVATE :P Hahaha kesah pulak " X " tuh sape kan? Abaikan!

Ok then, Zac minggu lepas sampai lah hari ini iaitu hari yang sungguh chomel, Hari isnin! Zac asyik BERJAYA jee. Hahhaa. Err, Sakai kan? (abis kenapa kalau kau tak berjaya, kesah pulak aku) Hahahhaa. Ok ok. First yang zac nak habaq, Macam-2 perkara yang zac buat minggu lepas berjaya. Tak ada yang berjaya. Hahaha. Ok jom membaca :)

Presentation Agama dan MT berjayaKu buat dengan sendirinya :)



Hye hye. Hah! Ni lahh presentation agama zac, Yang zac kagum kertas ni ustazah zac bagi and just kene tulis jee. Selalunye zac yang kene beli semua so thanks kat ustazah. Pape pun persentation ni zac siapkan dalam masa 10 minit setengah sahaja dan thanks to my friend jugak, Faizal sebab dah bertungkus lumus cari buku rujukan di PSS almaklumlahhh. Dia pengawas pusat sumberrrr. Hahaa. (macam aku dulu bukan pengawas tuh je) :P Btw, Presentation math zac terlupa nak snap. Hahaha. Ok ok tuh je :)

Berjaya snap gambar pelangi *pon boleh~


Hye hye. Sweet tak? Haha. Btw ni depan rumah. Yang gambar rumah tuh bukan rumah zac tapi stor and garaj. Hahaha. Jangan salah faham k. Pape pun sweet kan? Ni waktu hujan-2 tau!! And saya berjaya!! Hahahaha.

Berjaya menulis satu nota kepada budak pagi dan dibalas ERRR!



Holla! This nota zac yang zac bagi dekat kakak sesi pagi, Diorang form 3. Ok yang tulisan hitam tuh zac. Seee lah apa yang dia balas. Agak lawak tapi saya geramm. Hahaha. Exceli zac bagi ni sebab nak tukar cover and pelapik meja, Dah koyak-2. Pape pun saya berjaya menulis surat ini dan berjaya mendapat kembali. I mean, Kakak tuh balas. Hahahhaa. Sweet kan saya :P

Berjaya memegang haiwan 2 alam :P



Hahaha. Tangan tuh tangan adik zac, gambar zac pegang turtle zac malas nak upload sebba muka sakai. InsyaAllah nanti zac ceritakan pasal kura-2 zac yang handsome ni. Nama dia crayon, Say Hi. Hahahaha. Zac sayang kura-2 ni tapi dia tak jinak. And my mummy ingatkan supaya berhati-hati pegang sebab takut kene gigit. Dia gigit tak lepas tau! Hahaha. Pape pun dulu zac takut dengan kura-2 and now zac dah berjaya pegang kura-2 Wiiiiiiiiiiiiiii~

Dan akhir sekali!! Zac berjaya buang sampah waktu balik sekolah tadi. Hahaha. Punye lahh nak try wat keje jahat kan, On the way nak sampai rumah. Aku beranikan diri buang sampah atas jalan raya. Alahaii! Tak salah nak trykan? Bekas air kotak jee pun. Haha.

Moral : Jangan gatal nak try buat benda jahat. Digalakkan nak try benda yang baik. Macam buat presentation sorang-2. Hahaha. Like me :P

P/s : I miss my X A.K.A. My capital A. 



Saturday, April 7, 2012

Kalau dah benci mesti akan benci.

Hello, Assalamualaikum.

Tetibe nak update. Ngeee. Semalam abg nam pergi KL dengan kawan zac eila. Oh yeeee? Korang nak tahu sapeee abg nam? Click sini LITTLE MONSTER :)

Exceli story yang kat entri tuh about abg nam tak banyak sangat tapi jummat semalam abg nam gi KL for meet kawan-2 dia and dia sleep kat rumah makcik dia bersama-sama dengan adik dia. Eila a.k.a. my friend. My new friend. Erk?

Ok-ok pastuh zac benci sorang nih tau. Dia boleh tahan gak rapat ngan abg nam. Then, Waktu pagi tadi nak pergi makan kat sago. Dia naik motor dengan kengkawan. Alahai menyampah nyee tengok muka dia. Zac namakan dia DARK. Dia tak hitam tapi dia jahat. So DARK. Hahaha. Itu jee kot. Malas nak sembang panjang-panjang.

#I miss semua capital A kita, Ngeee. Oh ye. Blackberry putih dia buat hal, Susah nak contact dia. Sedihh :'( Pape pun papai ^_^

P/s : Saya tak suka orang kutuk saya. #tetibe

Tuesday, April 3, 2012

I love ___ .

Assalamualaikum..

Hey korang, Wat pee je? Ni hah zac tak mandi lagi, Dari balik sekolah tadi. Sampai rumah pukul 8 and tak mandi-mandi sampai now pukul 11. Hahaha. Sajeee rajin nak update blog, Now about my step brothers and friends. Pening dengan kengkawan zac ni~

Ok asyik nak bergaduh jeee. Tak faham, Gaduh pasal BF je pun. Lain lah kalau suami. Pastuh gatal bukak mulut bagi tahu rahsia kawan baik sendiri. Kalau zac sendiri memang bengang lah kann? OK gaduh dan gaduh. Ok!! Sebenarnye zac dalam proses nak satukan dua group gadis-gadis disekolah zac. Diorang ada masalah sikit so ketepi kan cerita nih and nak cerita pasal abang angkad zac ^^V

Ok, Diaa kan? Nama dia Aznam. Adik dia kawan zac, Nama adik dia Yang. And adik dia sebaya dengan zac, Tapi kami kawan-2 macam tuh jeee i mean, tak rapat sangat macam zac dengan Dalila. Kenal dalila?? Haha. Kalau tak kenal siapa dalila. Click here. > Gadis Corby <

Hah! Abg angkad kan? Ok Aznam ni kan. Dia jenis friendly, And suka kawan dengan budak-budak. And adik angkad dia ramai jugak termasuk zac sendiri and errrr. Dia ada adik angkad yang zac benci. I mean, Seseorang yang dulu hingga sekarang suka kutuk zac. Kutuk kelemahan kat diri zac and i hate him so muchhh! Breeeehhh -,-''

Zac tak suka bila abg nam komen-2 kat status dia. Punyee lah baik nak nasihat bagai, Budak tuh memang dah terukk. Nasihat mcm mane pun tetap macam tuh. Nasihat tak perlu banyakk tapi USAHA tuh penting. Eceh! Tetibe pulakkk kan? Hah! Pape pun. Aznam ni single so akak gadis blogger nak dia tak ^_^ . Photo? Alorhh. Takut nak ambik. Hahaha.

Ok larh itu jee. Ta leh cerita banyak-banyak. Hehe. Ok my friend pulak. Dalila, Atikah and Ammar. Funny doee! Dalila pergi Genting then semua miss dia, Dah macam propa pulak dia nak miss miss kan? Padahal balik hari je pun. Ok abaikan and zac tak suka bila ada yang nak pisahkan zac dengan kawan-2 zac. Kami saling mecintan cintun ok :P

I love my parents.


#Ramli
#Raba'ayah

I love my siblingsss. 


#Hafiz
#Haris
#Ihsan
#Aida
- me :P
#Azim

I love my step brothers


#Zam
#Aznam
#Shizyntoz

I love my step sisters. 


#Meera
#Yanie :)
#Yanie :P

I love my friendsss.


#Dalila
#Atikah
#Andy

Wahh panjangnyeeeeeeee entry saya kali nih. Ikiki~ Kbyee nak mandi. Saya mushuk :P

p/s : I CINTUN SIAPA YANG CINTUN SAYA :)

Monday, April 2, 2012

Ayah beli baru.

Assalamualaikum..

Hello kita baru balik dari Lumut. Sronok mandi sebab kita tak gelap pun. Akakakakakka~ Selalunye mandi automatic jadi keling, Tapi kali ni tak. Maybe petang kot! Tadi zac mandi kat Teluk Senangin sebab kat Telok Batik biasalah, Dunia pun tahukan? Ramai gilaaa. Hehehe.

Tuh diaa sakai kan? Di sebabkan T-shirt saya tertinggal, Saya pakai T-shirt kakak sayaaaa. Peaceee :)


Ok balik jee dari Lumut aku  pergi ambil laptop yang 3 bulan dah aku tak pegang. Miss gila babi larh and now aku update guna my lappy ♥ hehehe. Suka gilos. Hah! Waktu nak ambil lap tuh, Adik pergi beli kasut and ayah tengok-2 galaxy tab 7.0 tuh. Tengok-2 dia nak beli. Huh tekejut jee. Tetibe nak beli sedangkan baru jeee ada galaxy tab 10.0 , and zac terus tanyeee " tuk sape ni ayah? " . Hahaha bajet mcm aku yang nak bende tuh. Pewit! Then ayah aku cakap " tuk ayah leee, lagi satu tuh tuk mummy " . Hah! Melopong aku sambil tgk blackberry dalam kaca kat kedai phone tuh. Hahahhaa.

#Kali ni comfirm tak berebutt. masing-2 dah ada :P

Then mummy kita tanye, " eh zac, kau nak phone apa? cepat! " . Pastuh kita sebenarnye nak blackberry tapi kita diam je and cakap " eh, mummy beli dslr dulu lahh. phone ni ok lagi " . Baik tak aku? Blink-2 sikit. Hahaha~ And mummy kita beli XPERIA for my lil bro. I hate and jely tahap gaban but sokey. Nokia ni skrin dia jee rosak tapi masih boleh tengok :D

Ok tamat. Itu jee~ Papai :)

p/s : bulan depan insyaAllah kitewww ada DSLR :)