Pages

Saturday, March 31, 2012

Kita ada baju purple :)

Assalamualaikum...

Heh. Letih bersihkan tempat hamster, Nampak jee kechik tapi susah nak jaga, Mana taknya 5 ekor kan? Hahahaha. Kalau korang nak zac bagi free je nak? Ta larat nak jaga dahh. Kalau beli kat kedai sekor RM 15. Hehehe. Promote pulak aku. Ok-2 kita da baju warna purpleee !!

Hari tuih zac cakap nak cerita pasal jawatan baru yang zac sandang ni kan? Ok zac keluar Pengawas Pusat Sumber pada bulan 2 hari tuh sebab ada problems yang zac tak boleh bagi tahu ^^V ok then zac rasa macam budak low class pakai baju biasa kat sekolah tuh so saya mencari jawatan. Jeng-jeng-jeng~

Zac tengok lah kawan zac kushai nih, Handsome jee pakai baju warna purple. Dia Pembimbing Rakan Sebaya (PRS), So zac tetibe minat dengan jawatan tuh. Lagipun sesi petang hanya 2 orang PRS lelaki. Zac pun sibuk lah tanye kushai macam-2 sebab nak masuk PRS nih. 

Selepas dikaji-kaji tubuhku. Hahaha. Aku layak lee jadi PRS, Mane taknye. Ada gaya ustaz kan? Hahaha. Tak lahh!! Maybe waktu zac minta jawatan PRS ni kat Cikgu Rizal (Guru Penasihat PRS) , Zac pakai baju PSS berserta kod. Hehehe. Sebab tuh tergugat kut dengan gayaku ini :P

Hahahaha. Then zac pun dah ikuti banyak aktiviti PRS kat sekolah zac tuh, Ternyata PRS lebih awesome walaupun sijilnya tak berapa guna berbanding Pengawas Pusat Sumber dan Pengawas Sekolah. Tapi kami banyak aktiviti luar sekolah seperti melawat rumah kebajikan, menggembirakan anak-2 yatim, bagi motivasi kat adik-2 sekolah rendah dan ini memang AWESOME!!! Zac memang suka berucap depan orang ramai dan zac sendiri tak tahu kenapa. Ikiki :D


Lepass tuh zac pun tempah lah baju kat Bee Thoo Trading, Baju yang dijahit kat sini sangat teliti dan cantikkk! Walaupun mahal, Alah! Biasalah tuh. Barang cantik mestilah mahal kan? So zac tempah 2 helai. Cantik wooo!!!


Tara!!! Ok yang tolong pegang baju nih adik zac. Hahaha. Kesian dia kene buli. So nanti zac nak upload gambar zac pakai baju nih pulak. Nantikan yeee. Hahaha. Byee byee.

p/s : PRS dapat mengubah diri seseorang tuh kepada lebih berdikari dari beli kari :P

Friday, March 30, 2012

Jalan itik selepas keluar duit yang banyakk!

Assalamualaikum.

Ok, Zac tengah sedih gila-gila nih. Update pos nih and buat draft, Esok-2 baru publish. Heyy korang :'( Hurmm. Korang nak tahu kenapa zac sedih? Minggu ni macam-macam zac lalui, Problem datang macam air terjun, Mencurah-curah. Antaranya tadi zac buat presentation salah tajuk. WTF? Letih tauuu! Kita tak guna kertas mahjung semua tuh. Zac guna kad manilla. Buat cantik-2. Habis duit tabung. Nak tahu apa jadi?

Ok! Presentation ni zac buat sorang jeee. Tapi yang present nanti 3 orang, iaitu Zac sendiri.. My friend khusairie dengan andy. Ok this memang lahhh sakai sebab diorang hanya membabi buta. Zac yang keluarr duit. Pastuhh lepas je zac siap buat presentation, Sampai sekolah. Tajuk salah. Bagi tahu cikgu, Cikgu suruh tulis kat papan putih tajuk yang kita org kene present tuh. Then, Zac dan yang lain tak dapat nak present BECAUSE!! Ta baca lagi tajuk tuh. K fine!! Cikgu cakap " Apa kita nak denda kat diorang ni " pastuh norin jawab " jalan itik pusing satu kelas " So??! Ahh! Berpeluh ketiak den :'(

Nih bukan sweet momment ok? Ni sakai sebab aku ambil keputusan mintak buat presentation untuk tajuk lain sedangkan 1 assigment dah menanti. Tapi kira oklah daripada nama kami dimasukkan dalam buku log and kene denda lagi sekali dengan cikgu yong (cikgu cek buku-2 log) =.=''

Korang nak tahu takkk. Hari tuh zac kene denda kat bilik guru. Okfine!! Zac letak jawatan PSS sebab taknak memburukkan nama Pengawas-2 Pusat Sumber yang lain. Hurmmm. Punyaa lah baik zac ni. And now, Zac ambil jawatan PRS. Nanti zac cerita pasal baju PRS yang zac dah pakai hari ini. Ok now nak publish gambar presentation yang zac buat salah tajuk tuh. Hurmmm.

Tak cantik tapi kira smart lahh kan? Kerja lelaki :)

Zac buat depan belakang so ni belakang dia :)

Ok bacalah kalau sudi :)

Kbyee.

p/s : serik serik serik :(


Wednesday, March 28, 2012

Jalan-jalan :)

Assalamualaikumm..


Hye, Zac baru lepas balik ambil baju prs dekat ...... dekat mana erk? Eh lupa lahh. Esok zac cerita pasal baju. Hah! Ni nak habak pasal sabtu minggu lepas, Kita pergi jj uwwwwwww. Hahahaha.

Ok, Tadi open je window nak buat entri nih aku terus nak click tempat upload photo nuh, Haha. Punye la kelam ken? Ok now aku malas nak bercerita so jom kita layan muka-2 jakun dekat JJ sabtu minggu lepas terutama encik Zac Rega :)


Tengok wayang cerita 7 Petala Cinta, Filem dia? Boleh tahan lahh~

Pastuh kita orang sibuk kira duit yang telah dicampur dekat Tutti Frutti :P

Hah! Ammar dapat tangkap gambar dengan kakak Tutti Frutti, Wuhuuuu! Hebat tak?

Rambut aku senget sebab angin kuat :P #tipu

My bestpren sehidup semati, semati hidup balik :P

Dalila

Atikah

Ammar Affendy

Dan saya!!

<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>

Zahir / Zac Rega :)

Then kami beli barang yang sama. 1 bende tuh RM 6.90, Mahal kan? -..-'

Ok itu jee lah. Letih kot, Pergi kul 2.00 ptg balik kul 9.00 malam. Ronda-ronda, Hahahaha. Letih-2 and kesian kat cik intan. Dia tunggu kita orang lama hari tuh, Hehehe. Nanti zac nak update pasal ck intan. Mama dalila, Cun woooo! kk Byeee.

P/s : Publishh and aku tak sekolah ^^V

Sunday, March 25, 2012

Galaxy Tab 10.1 Tuh

Assalamualaikum...

Hey korang, Sabtu minggu lepas zac pergi KL, macam yang zac cakap dekat entri semalam. Ayah zac ambil Galaxy Tab 10.1. Kan? Itu for semua Penulis Maya. Apa-2 pun zac tak mo cakap lebih-2 dalam hal tuh, Sebab private sikit. Ok? Heheh. Sorry and! Alhamdulillah, Kami dapat yang ORI. Fewiittt dan bersyukur sangat-2. FREE je kami dapat kan? Eh-2 apa kami-2? My dad jeeee :P

Hehehe. ok ni gambar galaxy tab tuh :)


Nice lahh kan. Mampu tak niceeeee. Gila la kalau tak nice. Eh banyak nye 'nice' Hahahaha. Wat evaaaa lah kan? Tapi nak on9 FB kat sini memang susahh sikit. Zac just main angry bird jeee even  game tuh dah agak kuno kan? Haha. Ta kesah lagi lahhh, Yang lawak nyeee. Dapat jee gelaxy tab kami tetibe happy and snap gaya beruk jakun depan cermin. Hehehe. Waktu tuh, Galaxy tab my dady tak bagi pegang sebab takut jatuh. Alahhhhh biasa la tuh, Baru-2 dapat barang mahal kan? :P

Para si jakun dari kanan : My cousin, Nini . Me, Zac . My lil bro, Azim . My sister, Aida :)

Ok kami memang lahh jakun, pantang nampak cermin mesti nak snap and snappp! Plus dalam hotel, Lampu macam kat dalam toilet kan? Hahahah. Jakun sangat-2.

Ok, Yang bestnya, Pergi KL kali ni my dad bagi RM 50 untuk berbelanja. Kira ok la tuh sebab adik beradik zac ramai. kalau bagi sorang seratus. Mampusss pokai laahh ayah zac. Hehehe. So.. RM50 plus RM200 duit zac dapat lahh RM250, Hah!! Dapat lahh zac shopping ken? Zac beli 4 helai baju , satu pasang kasut, rantai shuperrrman and hamsterr 5 ekor yang zac cerita semalam tuhhh. Hehehe. Ok hampirr habis duit den. Tapi kira ok lahh sebab shopping kat Masjid india jeee pun. Kahkahkahkah. And ada tempat lain, Zac tak tahu apa nama tempat tuh, Lupa-2. Sorry zac tak duduk kat KL but kat Ipog <3 


Pape pun, Lepas balik dari KL tuh zac meet someoneee. Walaupun letih, Zac pergi meet CAPITAL A zac yang baruuu. Soo sweet, Siapa dia zac rahsiakan!!! I love dia so much much moch. Hah! Amik kauu. Hehehe. Ok laarhhhh. Byeeeeeee :)

P/s : My new capital A is so sweet daripada capital A yang lama. 


Friday, March 23, 2012

My new hamster

Assalamualaikum.

Holla-holla! Hah! Letakkk laptop atas katil, Letak coklat panas atas meja and jom kita update! Todayy zac nak cerita pasal 5 ekor hamster zac yang zac beli dari pet shop ibu saudara zac sendiri. Hehehe. ok harga hamster yang dijual nih sebenarnya RM20, Agak mahal lahh kan? Tapi memandangkan zac ni saudara dia so dia bagi RM15 and semuanya RM 75 tak termasukkk sangkar dan barang-2 lain :)

Ok, Sabtu dan ahad minggu lepas zac pergi KL, Ikut my daddy larhh. Dia ambil galaxy tab 10.1 di International Hotel. Cerita lebih lanjut akan ku ceritakan esok hari yeee? Tak best lah cerita semua kat sini ken ken? Ok so my hamster :3

Hah! Tetibee je kan? Hehe. Ok jom layan photo my hamsterrrrrrrr!

Hah ni my sis, Dia pun seronok main dengan hamsterrr. Hehehe :)

Mase ni mereka tak dimandikan lagi, So agak kotor and sangkar pun waktu ni tak tukar lagi. Hehehehe. Skarang dahh comeyyy meyh!

Yang peliknya, Kemana sajee bawak makanan. Ikikiki~

Here! Cute kan?

Hah tuhhh dia, Si genduttt tengah makan buah apple :P

Sometimesss diorang suka berebut makanan, Even makanan berlambakkk. Nampak sweet pulakk tuh :P

Betina 4 ekor, Jantan sekor jeee. And jantan warna dia hitam. Lain-2 semua brown campur-2. Hehehehe. Styleee je kan? =.=''

Hidung dia pink, Jangan jely ngan diorang errrk? Hahahahha :P

Ok, Yang paling gembira is my adik ni lahhh! Gila batak punyeee budak, Asyik nak pegang jee. Mati lah hamsterrrr tuh nanti. Pape pun biasalahh kan. Budakkk :P

Hah! Sampai sini jee lah zac story, Nanti yang terbaruuuu with sangkar yang terbaruuu zac akan update kemudian, Bila? Zac pun tak tahu. Esok cerita pasal KL and muka jakun. InsyaAllah. Tunggu je k? Hahaha #bajet ramai sgt nak baca post kat blog aku. ikiki~

p/s : homework masih beribu !!! =.='


Thursday, March 22, 2012

Followers Ke 700

Assalamualaikum...

Hah! Mengah-mengahh plus sakit tengkuk baru balik tesco, Heyyy korang. Ni nakk kabo. Blog zac semalam bertarikh 20 March dahh sampai 700 followers, Hah! Bukan nak bangga lah. I know blog korang semuanyaa 1000 lebih 2000 lebih kan? Tapi zac tak pakai ayattt nih.

Follow me , Follow youu back !

Sorry, Benci ayat tuh dari dulu sebab dia mcm menyusahkan orang. Sekian maklum, Ok ni nak publish satu gambar yang zac print screen from blog sorang budakkk lelaki nih. Comel wo, Bulatt je die. Hehehe. Pape pun tahniahhh kat dia :)


Follow here jom :P

Ok, Zac rasa blog tuh baru lagi tapi tak peee. Ada harapan nak popular macam blog Daniel Adie, Lagipunnn zac tgk dia pandai kemas blog. Comel jeee blog dia. Hehehehe. Yanggg bestnya, Zac tekejut dia post sesuatu kat page zac, Haagaga. Ni dia :)


Hehehe. Comel-2, So nama Mr . Realiti yang zac maksudkan ini adalah Muhammad Aiman, Hehehehe. Muka dia tersangat comell! So kalau nak meet dia lebih rapat and lebih lanjut *acewahhh. Jom ke blog dia and add facebook dia disini .. Facebook :)

Ok tamatttt! Tahniah Aiman and thankss korang yang sudii follow zac, This blog bukan berita HOT yang membawa dosa tapi hanyalah kisahh-kisah seorang manusia biasa bernama Zahir atau dikenali sebagai Lelaki Berkaca Mata. Ahaks!! Hahaha.

Eh zac ada hamsterrr, Nanti zac cerita pasal hamsterrr k? Kbyeee. Muah!

P/s : Correction ku agak banyokkkk! Tension X(




Friday, March 16, 2012

Pembulian

Assalamualaikum..

Hah!! Kemain lagi gempakknyee tajuk post aku hari nihh ken? Macam yang zac janji somalam........ somalam kayh? bukan semalam! Hahahaha. Tak kisahh la pape pun, Zac janji semalam nak cerita pasal apa yang zac buat waktu cuti nihh ken ken?

Almaklumlahhhh!! Duit tak berapa nak adoo. Duk rumahh je lee seminggu nihh, Baik pulak cikgu-2 tak mo bagi homeworkkk. Ikikiki~ Apa lagi, Mengankang laaaa aku kat rumah. Ok, Hari tuhh aku buli abg aku, Kakak aku and aku ajak dia pergi Ipoh Parade. Hahaha. Masa tuhh dia baru dapat gaji.

Macam-2 kami minta dia, Kakak aku shopping baju, Aku suruh dia beli makanan banyak-2. Hehehe. Takkk da lahh kejam sangatt ken? Fastuh dia suruhkita orangg pulak bantu dia acri baju awekk dia. Hamboiii!! Ni pun kess buli nihh. Heheheh.


Ok ni adik aku, Hahahaha! Ni kess ta larat nak jalan lagii. Sebab tuhh jadi gini, Merengekkk jee. Hahaha. Padan muka!! Sapa suruh nak ikot :P

Ok dia suka sangatt benda alahh ni. Hahhaha. Bila dapat dia senyap :)

Apakah nama dia? Lupa -,-''

Ok ni hasil kerja Mr. Zac Rega

Hehehe. Tisuuu sahaja, Kami beli aiskrim depan marrybrown. So dapat tisuu nih. Tak masukk marrybrown punnnn, Hahahahah! :D


Ok lahhh korang, itu jeee kot. Nanti zac updateee lagi ok? Esok kot. Sekarang nihh tengahhh rajin nak update. Hehehe. Ohh ye! Lupa nakk bagi tau, zac dah letak jawatan Pengawas Pusat Sumber. So bolehh rleax sikit, Zac ambil jawatan Pembimbing Rakan Sebaya (PRS), Doakan zac rajin yeeee dalam menasihat rakan-2 yang bermasalah di sekolah zac. Kahkahkah, (entha aku nasihat ke, aku rosakk kan lagi orang tuh). Aip!! Apeee pikir bukan-2 nihh. Hekhek. Ok ok, Byeeeee :*

P/s : Lalalal~ Tak tahu nak cakap pee :)

Thursday, March 15, 2012

Memenuhkan masa :)

Assalamualaikum... Hollaaa koranggg :D


Hey-2 mari sini. Dekat sikitt, Jangann lahh takut dengan photo kat atasss ni. Heheheh. Okkk! Inii lahh wajah kebosanan yanggg perlu diamati oleh setiap pelajar yang tidak pergi bercuti ketika cuti sekolah. Jeng-3, Nampakk tak? Nampakk tak? Hehehehe. Ngeee~

Ok-ok, Esok zac nak update pasal cuti sekolah. Apa zac buat. Nanti k? Tunggu. Kk, Solat maghrib berjemaah jum jum :)

p/s : Sayaaaaa dah jarang updateeeeeeeeeeeeeeeee!