Pages

Friday, February 24, 2012

Study like photoshoot :)

Assalamualaikum WBT!.. *mengah-mengah

Hello-hello, Nak kopii ke nak milo? Hehe ^_< Eh awak, Semalam ken ken. Kita pergi study dengan kenkawan kitaa dekat Gunung Lang, Ipoh. Bestt wak. Awakk nak tahu takk. Saya bawak buku berat-berattt wak, Banyakk gila wakkk. Pastuh kan wakk..... Tetibe kami tak belajar wak. Kami pergi snap-snap photo. Konon photoshoot larhh. Haha. Bodoh-2 jeee. Punyee lah saya esaited nak pergii habiskan homeworkk. Tengok-tengok balik just bawak beberapa gambar dan beberapa video. Wihiiii ~ *beria bawak tripod :)

Ok aktiviti lembab ini disertai oleh kawan-kawan baik saya sehidup semati. Sebanyak 4 orang. Shiaaan kiter kiter. Sorang kawan kiterr tak dapat join. Ammar Afendy. Hukhuk. Kalau takk dia pergi tapi tak ada transport. Jadi hanya ada 4 orang buddies jeeeeee. Pape laa ken? Malas nakk ngomong-ngomong banyakkk. Jomm join tengok gambarr yang saya dahh edit. Pastuh komen :P *dipaksa.

This is photo. Hahaha xD















Tamattt. Siann andy ta dee :(

--------------------------------------------------------------

Ok now story aboutt PRS, youu all nakk tahu tak? Saya dah letak jawatan PSS. Sekali gus letakkan jawatan Pengerusi sesi petang. SMILE LEBAR-LEBAR SIKIT :DD

Then semalam saya kene siapkan skrip pengerusi majlis untuk Pertandingan Anti Dadah 2012. This my first work. Ok hebattt! Sebab saya seperti orang yang tamakkk nak banyak tugasss. That y dulu saya dapat jadi pengerusi and banyak memegang jawatan SU di setiap kelab. Kahkahkah. Ok, pertandingan tuuu berjalan lancar. And zac nak publish kertas yang zac dah siap tu. Before tuuuuu, Pengerusi majlis adalah kawan baik saya sendiri dari kumpulan Purple Lovers iaitu Dalila and Atikah atau lebih dikenali sebagai Patrick and Spongebob. Jummm baca tekss yang zac siapkan ritu :)



Hahaha. Mulanya kertas ni suci dan murni, Pastuhhh ada banyak kebetulan. So saya pun conteng-2 dengan pen merah.. Sebenarnya waktu tuhh saya perasan saya cikgu kat sekolah tuh. Haha. Then kan kan kan, Korang nampakkk tak URL blog zac? Haha. Sajeee je tuh. Zac kalau bantu cikgu keluarkan pape surat yang diprint dari rumahh zac, Zac akan wat gituh-gituh kat bahagian bawahhh kertass. :D

Ok lahh byeee. And untuk pengetahuan cerita sahabat di atas tuh cerita minggu lepasss. Haha. Baruu nak publishh :D

p/s : susah senang. dunia akhirat. isnyaAllah. :')


Monday, February 13, 2012

Hadiah yang saya akan ingat sampai MATI!

Assalamualaikum.. Lama takk update blog. Rinduuuuuu >.< !

Panjangg tak tajukkk entri saya kalii ini. Ok itu tajuk entri yang kedua panjang. Ada lagi satu yang panjang. Tak kesahh la panjang ke pendek. Minggu lepas dan minggu ni yang saya lihat. Saya busy tahap daerah kinta utara tahuu takk? Ok. Minggu lepas 9 Feb my bufday kann? So, eppy belate bufday kat my selff la kan? Saya pun lupaa bufdayy saya. Haha. Ta de laa. Then bufday punya bufday. Hadiah punya hadiah. Tugas punya tugas. Sampaii la hari ni saya masih hidup. Alhamdullilah. Haha, Then hari ni i got satu hadiah yang saya nanti-nantikan dari minggu lepas. Ok, Sayang hadiah ni sampaiii mampos sekali pun.

Exceli this is my first LOVE, saya pernahh berkaple kann before-2 ni? Ok fine! Saya bukan playerr atau kasanova or apa-2. Biasalahh student takk sedarr diri lahh dikatakan. Cinta monyet of moneyy la kenn? Ok saya jujur. Saya dahh berkaple 9 kali kot. Then tak pernah minta putus. OHMAII! Baiknyaa saya. Bangga jup. Wait-2 nak bangga 2 saat. Tit....... Tit......... Ok dahh! FUH! Rasa macam dahh lepass dari seribu masalah. Hehe. Ehh apa aku mepek ni? Ok nowww dengan rasminyaaa saya nakk cakap and save kat my blog as my diary ken? Saya CINTA dan SAYANG perempuan pertama saya. Hehe. Dahh form 2 baruu nak pandaii bercinta. Ok lahh ken?

She is Alia Nabila Zamri 

Ok jangan harapp lahh aku nak dapatt dia kan? Lantakk la dapat ke tak. Janji saya dahh sayang dia. KUNCI hati untuk zaman kemonyetan bercintan-cintan. Asalam! Hehe. Noww story about hadiahh tuh. Hari tuh 9 Feb my bufday dia ada hadiah nak bagii saya. Tapi saya gatal merajukk and dia tak bagii larh hadiah tuh. Sebab saya merajuk. Saya takk boleh bagi tahuu lah. Ok then, Hari ni dia bagii hadiah tuh kat saya. Dahhh dapat lah. Walaupun kecil dan comel dan pink dan tak berbalut romantik. Saya hargaii gila babi tahap dunia. YA BEDA BEDUUUU! Then, Balik saya senyum tak ingat dunia dan pokok-2 yang saya masih ta siram tuhhhh, saya wat tak nampakk je. Hahaha. Saya masuk rumah, Bukak beg sekolah and ambil kamera snap-2 hadiahh tuh. Hehe. Hadiahh tuh ialah. DOMO BERWARNA PINK. Awww. Ta sangkaa dia sweet. Tapi dia bagi as kawan bukan BF. Ta kesahh pong!

Ok, Dia cakapp. Dia takk nak kaple-2. Sampaii dia besar. Dia nakk suami. Nak teruss kahwin. Hehe. Sapa errk suami dia. Takk pee lha. Jodoh and maut ditangan tuhan. Menggatal dan ingin berkaple ditangan sendiri. CUbaa tengok tangan korangg ada apa? Ta de pape kann. Hehe. Noww nak publishh photo hadiahh tuh. Ada beberapa photo yang saya snap guna DSLR kenikk saya. Haha. DSLR tipuuu :P


Comellkan? Letakk dalam kotakk yang sangatt sweet. This bahagian belakang.


Thisss pulakk bahagian hadapan. Aww domo ! Jom bukak >>>


Awwwwwwwwwwwww ! Domo pink with sayurrr lah :))


Thanksss . Saya hargai dan akan ingat sampai saya mati :')

OK dahh tengokkkan. Sayurr tuh saya yangg letak. Hahaha. Hadiahh dia saya kata sweet sebab saya terasa macam saya sekolahh rendahh ^^ Hehe. ye laahh. Dia kan form 1. Baruu lagi dalam dunia remaja. Haha. Apa-2 pun insyaAllah dia akan ketemu boyfriend yang baikkk. Bukan boyfriend laa.But suami. Ameeeeeeeen :') Ok lahhh bye byeee. Nanti free nak update pasal studyy minggu lepas pulak. InsyaAllah. OK byeeee. !

- saya berjaya tak bahasakan diri saya 'zac' untuk entri kali ini :D

KATAKAN TIDAK KEPADA ROKOK DAN VALENTINE DAY! HAHAA :)

Jangannn gatallll nak sambut ok?!

p/s : Alia , you just my friend. Saya tak suka kamu tapi saya sayang and cinta kamu . feeeewwit !