Friday, January 27, 2012

Eatinggg!

Assalamualaikum .... siapa suka makan? *angkat kening*

Hello hulaaa. Malam ni zac ada camping dengan kakak zac, Oh yee tak lupa juga dengan cousin and adik zac. Kami dah siap-siap beli ayam seekor, Kobis, Salad, and macam macam lah. Tak sah kalau ta EATING ! hahaha. untuk photonya zac akan update esok. Oh yeee. nak tau tak kami camping kat mana?

 DEPAN RUMAH

Ok pliss jangan ketawa, ini disebabkan takut dan jimat kos. Hahaa. Ok, korang dah makan keee? ni zac melaut sebenarnye ni. Zac asyik makan and makan. Badan pun dah naik genduttt. Malu nak pakai baju yang fit fit. Cause dah ta muatt. Hukhuk. Tapi ta lah gendut sangat ok. Ada gak perempuan nak rapat. Hahahahahah. Ok korang cara makan macam mana errk? Zac cara makan macam keling :)) I LOIKE ! and I can't stop eating !! <3

i can stop !

Then, cara makan ni kan. Penting tauu. Kalau tahu makan je baik tak payah kannn? So cara makan yang betul adalah dipanggil SOPAN !, kalau kat Hotel or majlis tertentu makan ikut dannn kau je memang seram la! Hari tuh zac pergi satu majlis tuh, entha lupa majlis apa. Tapi ikut my dad lahh. Ada orang tuh makan sotong tercampak kelantai. Hahah. Like zac lah waktu pergi KL dengan family hari tuh, Adik zac makan udang tercampak kat lantai. Hahah so jangan gelabah cause makanan tuh masuk kat mulut kauu jugakk k ?

Ok before makan kita kena baca doa kan kan kan?? So makan lah seperti sunah Rasulullah S.A.W. , kunyah tuh 44 kali. Baru lah dipanggil sweet. And tak kira perempuan atau lelaki, makan biar lah nampak sweet, Sexyy . hahah . macam ni !

Photobucket

Sapa ta tergugat kalau aku makan macam ni !! Hahah AWWW !

Zac

Bukan macam niii ! Makan berdiri pastuh senyum ikut dannn jee ! ayo ~

Gambar yang last tuh memang lah tidak sopan, Macam kambingg but kakak zac suka diaa. Hahaha. Ok cara makan ni sangat lah penting untuk dididik dari kecil cause makan ni normal !! Siapa yang tak nak makan? Siapa yang tak pernah makan? habaq maii !! Hahaha. So makan lah dengan tertib!

Sabda Rasulullah s.a.w: "Akhlak yang buruk merosakkan amal seperti cuka merosakkan madu."

Makan jugak kena cermat, Berhati hati, kalau ikut suka masuk kat mulut. Tercekik pulakk nanti. Biar slooww asalkan selamat :)  Then, lepas makan tuh, Bagi yang dah makan guna tangan and bukan sudu... Boleh lah isap jari-jari korang tuh before basuh tangan. And dekat pinggan tuh biar licin. Jangan malu buat benda macam ni.. Bukan buruk lantak atau apa, Kita tak mao membazir. Shilaxx !! Kalau korang maluu. Tak payah Lunch or watt dekat hotel or kedai yang bertaraf tinggi. Warung ke kedai mamak pun dah ok! Sedapp doee ! slurrpp :)

Ok sampai disini sahaja zac dengan gediknya menasihat. Sajee nak nasihat nasihat ni, Kadang-kadang nak jugak jadi orang tua. Kan kan? K Byeeeeee.

p/s : Jom Makannn !

4 comments:

iman salsabila said...

tudia hero supernatural makan..haha. kembung satu mulut. hadoiii

teha said...

eh , kite pon suke mkn mcm awk.. hahah !

Fixx said...

I CAN'T STOP EATING FOREVER.. ha3

Joe_Hans said...

makan jerla zahir selagi boleh..haha