Thursday, December 20, 2012

Show di KPerak :)

Assalamualaikum semua :*

Hyeeeeee! Hyeee! *senyum* Ahad lepas zac ada buat satu show dekat Karnival Media Kreatif Perak 2012 di PTTC Meru, Jelapang. Hummm dua hari sebenarnya karnival tu. Zac buat hari yang kedua. Act zac macam pelik sebab tak ramai yang datang MAYBE sebab lokasi tu kedalam sangat or ramai yang tak tahu. Takpa-takpa. Hehehe :)

Ok show yang bertajuk Dekonikal Pelangi Sedar ni dah di persembahkan oleh beberapa tenaga pengajar teater Taman Budaya Perak dan gabungan beberapa pelajar-pelajar Akademi Teater Perak 2012 iaitu kita. Yeyyy! Kita dapat join. Alhamdulillah, Zac jadi badut yang paling comel. Hohoho. Takpe. Cikgu cakap step by step and in sha Allah march tahun depan ada show lagi di satu poli. In shaa Allah, Hope dapat join lagi :')

So best lah cuti sekolah kali ni. Tak bercuti kemana tapi banyak pengalaman yang zac dapat. Ok pejam celik pejam celik dah nak sekolah and dah nak tamat pun zac sebagai pelajar akademi teater 2012 di Taman Budaya Perak [JKKN PERAK]






Mweheheh sumpah best!!!! Hahaha and!! Ahad ni kitorang ada tugasan yang mencabar dimana kena act di khalayak ramai secara spontan. Maybe kat pasar, no space, everybody busy. Omygod! Time tu kalau pengarah suruh ketawa, ketawa lahh kita mcm orang gila. K sabar. Doakan zac untuk ahad ni k? Sayang korang smua. Byebye :*

ZahirLee :)

Thursday, December 13, 2012

My Holiday :)

Assalamualaikum!!

Hye korang, Cuti buat apa je? Untunglah mana yang dapat bercuti luar negara ataupun luar negeri tu. Zac keluar Ipoh pun tak. Haha. Act!! Cuti ni zac penuhkan aktiviti di Taman Budaya [JKKN PERAK] Wihiii! Join Akademi Teater Perak 2012, Sumpah best!! Dapat banyakkkkkkkkkkkkkkkkk kawan-kawan baru :O Setiap sabtu ahad ada kelas. Fencing pulak setiap hari tapi zac selalu ponteng sebab fencing agak membosankan. Maybe sebab zac budak baru. Baru belajar basic kot. Ok tak kesah lah. Haha :)


Pelajar-pelajar Akademi Teater Perak 2012, Haha gambar ni i just ciplak dekat Cikgu Rashidi, Pengarah akademi ni. Hohoho. Hope dia tak marah. Mwahaha :P

Then hari minggu ni zac ada satu show kat satu karnival tu. Alhamdulillah dapat join. Masuk malam ni hari ke tiga kami training. Zac ambil watak badut dengan 9 yang lain untung first-first show tu start. Hahaha not bad, First time kan? Taknak lah ambil watak yang mencabar sgt sbb bagi zac badut ni dah cukup mencabar. Skrip takda, nak bagi orang gelak lagi, mimik muka penting and AEIOU. Huh! Awesome :)

Ouh itu je kot. Hope lah show ni berjaya sebab cikgu cakap 2 jam. Bagi zac yang first dalam bidang ni nebes gila kan?! Hahaha. Dah lah berdepan dengan orang ramai. Itu je kot. Nanti pape kita hapdate lagi, Rindu blog kita ni hahhh :(

Ok byeeeess! 



Friday, November 16, 2012

Pray For Gaza!!

Assalamualaikum wbt.


"Ya Allah, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung- burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon padaMu Ya Allah, turunkanlah bantuanMu kali ini kepada saudara-mara kami di bumi Palestin, Dyria, dan di mana sahaja umat Islam ditindas.. dan hancurkanlah tentera Zionis laknatullah!" Ameeeeen Ya Rabbal Alamin.
Hanya doa yang dapat kita kirimkan bantuan :'( Please jangan lupa doa untuk mereka.

Kenapa kita kecoh dengan hashtag #PrayForGaza di twitter hanya semalam? Kenapa hari ini sudah reda? Kenapa hari ini dan esok sudah melupakan mereka di Palestine sana? Sahabat semua, Saya mohon sangat-sangat, Ayuhhh berdoa untuk saudara-mara kita di Palestine. Bantu mereka melalui doa :'(


KEKEJAMAN ISRAEL!!

Sedang seronok kita berhibur bersama keluarga di hadapan televisyen, Sedang seronok para remaja bercinta, Sedang seronok kita bercuti bersama saudara-mara.. Tetapi saudara mara kita di Palestine sana sedang cuba menyelamatkan diri untuk terus hidup, Mengalirkan air mata kehilangan orang yang tersayang, Berdarah dan menahan kesakitan, keperitan! 


KANAK-KANAK YANG TIDAK BERDOSA :'(

Kita hanya mampu berdoa, Berdoalah. Hurmm :'(


Jangan lupa untuk doakan saudara mara kita di sana. Plissss pliss :'( 
Allahummanshur al ikhwanana mujahidina fii Filishtine.
Ya Allah tolonglah saudara-saudara kami mujahidin Palestina! Ameen :'(
Guys, Zahir mohon please pray for gaza. Jangan stop doa untuk saudara mara kita di sana :'(

 
>> Dua For Gaza <<

BANTU MEREKA DENGAN DOA! Allahuakbar :'(

May Allah give the departed ajar in the hereafter and bestow them a high place in Jannah. Don't forget Syria and Palestine in your Du'a. More killings :( Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Saturday, November 10, 2012

I returned to junior 2013

Assalamualaikum wbt!

Tamatlah sudah hari persekolahan pada tahun 2012! Yes, Tamatlah juga zac jadi senior lah kononnya di sesi petang. Sedih sangat even tak keluar dari sekolah tu. Zac dah tak dapat nak stay kat situ pepetang hari. Masuk sekolah tergedik-gedik pepetang sesegan segala. Kan? Hah. And i will miss my lovely teacher yang mengajar tahun ni. Seriously form 1 dengan form 2 banyak lagi pengalaman yang zac dapat kumpul di form 2 untuk betul-betul berada di sekolah menengah sebab apa? Maybe form 1 tu zac baik sangat kot. Mwahaha. Baik ke? Jawab sendiri *saya memang baik*

Form 2? I got 3 E-Displin. Mwahaha. Tahun lepas kemain baik! Dan 3 E-Displin tu jugak kes tak berat, tak berapa pasti but humm. Dah fitnah, Nak buat apa. Biarlah diorang menang kat dunia ni. Kita tengok di akhirat. Lagipun zac nak feeling gengster jadi senior form 1 waktu tu. K sila muntah dan cirit. Haha. Senior and gengster lahh sangat -.-

Lepastu tahun ni jugak banyak kenangan and cabaran. Macam-macam lah. Tak terkata. Kita orang yang bestfriend semua lelain kelas. Sangat sedih and hope next year? Sama kelas! Turun pun takpe but tetap nak sama!! Tahun depan kita orang PMR. Last batch. 1998 awesome!! Kita boleh!! InsyaAllah. Hurmm. Semalam hari terakhir sekolah, Cikgu bagi penghargaan kat form 2. Bangga sikit and terharu. Cehh kene ada 'sikit' tu jugakk tu. Haha. Pape pun jom layan gambar zac and friends dekat bawah ni. Akhir Tahun T.T

Me and Me :)

MyBFF Dari kanan Dalila, Nia, Diyana and Putri :)

My classmates

Ustazah Rosfarizan, Guru kelas zac and tu Asyikin :p

PK Petang, Cikgu Abdul Rahim Omar :)

My Classmates lagi and lagi xD

Ok ni unknown.

MyFriends :)

My Classmate lagi :)

MyFriends! Jufri, Andy and Faizal :)

K tamatlah sudahhh xD

So pape pun mesti ada dengan kawan. Aku kembali menjadi junior tahun hadapan sebagai pelajar form 3 yang berdedikasi di sesi pagi. K muntah. Tahun depan InsyaAllah me, dalila, diyana, nia, put and atikah akan jalan sesama ke sekolah. Jalan kaki! So sweet kan? Nak jugak merasa jalan kaki. Maybe form 4 dah takda kat sekolah tu. Pape pun next year saya ni menghadapi PMR. Doakan saya ok :)

ME

MEE GORENG. Eh!

Ok lahh bye bye. Assalamualaikum. Tata!! Love kamu yang membaca. Thanks tau :')
Bye bye form 2, 2M, Sesi Petang and Bekas senior form 1 di sesi petang. Mwahaha!

Monday, October 29, 2012

Murid Guru Zaman Hitam Putih

Assalamualaikum.. Saya budak dan seorang pelajar *ehem*

Hye guys, tolong lapkan sikit blog zac ni hahh. Dah berhabuk dah. Haha, Tetiba datang sawan meroyan nak update. Act kebosanan sebenarnya, Tak kesahlah kan. Janji aku update, Kau hado?! *semangat nak jadi blog pilihan* *berangan* Haha.

Ouh ya, Sebenarnya zac nak update raya haji hari tu tapi telajak pulak dah. Tak palahh. Ni nak sembang pasal murid dengan guru. Murid dulu berbeza dengan murid sekarang even aku tak tahu murid dulu macam mana. Haha. Ayah aku cakap lah, Macam tu jugak guru yang dulu dan guru yang sekarang. Sangat berbeza. Bezanya? Dulu hitam putih sekarang warna warni. Eh! Haha. Mepek. Bezanya? Zac ni bukan pandai sangat nak menilai tapi cuba k. Tak salah cuba, Kalau ada salah tu tegur je lah. Kan? Kan?

Kita mula dengan murid dulu, Zac dengar ayah zac cakap je perbezaan ni senonya so murid a.k.a. kanak-kanak riang dulu takda facebook, twitter ni so diorang study memanjang kalau petang baru main bola dan luangkan masa dengan family. Budak sekarang menghadap laptop, tab, phone sepanjang masa. Membuatkan pelajaran jauh terpinggir. Kesian pelajaran tau. Kesian tak? Sila kesian. Then murid-2 dulu sedikit sebanyak dengar nasihat orang, guru, ibubapa tapi murid sekarang ni bila di nasihat *jeling* *tangan di dada mata ke atas* Ahaks. Cool kan? Ok tak cool -.-

Guru pulak dulu kalau salah sikit mula-mula tegur, pastu dah salah banyak baru naik tangan sekarang ni guru tak menyiasat terus tuduh and "hands up" haha. Bezakan? Pastu guru dulu adil, Guru sekarang ni banyak "R" nya. Hahaha. Ok bagi zac, Guru tu pendidik. Kita kena hormat diorang. Buruk mana pun diorang rite? Ni nasihat yang boleh dikatakan kalau kita kurang ajar dengan guru je memang ayat ni akan keluar. Betul kan? Tapi pernah tak fikir kalau guru dah rasuah, melebih dari guru besar.. Sapa tak bengang?

Lagi-lagi anak murid sekarang tanduk version baru so comfirm naik angin punya, Dalam hal ni kena saling faham lah. Zac just nak share kejadian dekat sekolah zac, Ada sorang cikgu ni always nak menangkan anak dia, Pastu nak menangkan orang bawah dia even salah orang bawah dia tu besar gila! Dan cikgu yang zac maksudkan ni suka berdendam, Hide kesalahan orang lain and seriously TAK ADIL. Bukan anak murid je cakap malah guru-guru. So tak eloklah kan? Dan jangan salah kalau murid era warna warni naik tangan.

Ok next story ada sorang cikgu ni pulak, Dia nak tanya budak tu salah apa but tarik-2 tali leher budak tu. Dah lah cikgunya perempuan, tunjuk gengster lak. Pastu budak tu dah mengaku kesalahan dia still nak meroyan and maki-2 tak tentu pasal bila cikgu tu nak tampar muka dia, dia tepis and cakap "Cikgu jumpa saya kat luar nanti" . Perbezaan yang saya nak kata kat sini cuba tengok guru dan murid tadi. "MAKI *guru* and BAGI STATEMENT macam tu *murid*" Automatic budak tadi salah dia nampak besar gajah. Kesian budak tu dan salah orang atas tak siasat kejadian. Ending budak tu kena buang sekolah. Agak lah kan kalau kot yee pun guru nak maki maki. Mencarut. Then zac ada dengar cerita kenapa budak tu bengang sebab cikgu tu suka ketuk kepala budak sampai pening and sakit gila-2 kalau tak siap keja sekolah. Well badan cikgu tu berisi -.- Patutlah kan.

Ok abaikan story mory tu now kita dah dapat tengok, Dapat ke Malaysia terus maju di masa hadapan kalau anak murid yang kita tengok sekarang.. MashaAllah. Termasuk zac sendiri zac mengaku makin down. Sebab apa? Ok Guru memainkan peranan utama dalam hal sekolah. Dia lah penarik minat anak murid untuk datang ke sekolah, untuk belajar, untuk suka akan pelajaran tu, untuk berjaya tapi kalau dah murid tak suka kat guru macam jadinya yang zac story tadi tu, Jadilah ponteng, malas belajar.. dan sebagainya dan ia tak bergantung dekat guru je malah kat murid, Murid pun kena ketepikan hal yang macam tadi tu. Jangan ambil pot sangat kan? Kita kena belajar sungguh-sungguh senonya untuk diri kita jugak di masa hadapan. Cewahhh zac dah ceramah dah ni. So perbezaan kat sini guru dan murid sekarang kurang nilai "Memahami antara satu sama lain" . Act bukan zac yang cakap tau hal ni. But my lovely teacher. Bukan cikgu biasa tapi ada pangkat. Taknak mention pape so renung-renungkan lahh.


BEZA MURID DULU 
Baik jee ^_^

Credit : Saya Comel


BEZA MURID SEKARANG


Comell sangat -.-

Credit : Edisi Sentap

For rakan seperjuangan, Pesan zac.. Buruk mana pun cikgu jangan kita lawan, Buruk padahnya. Ilmu tak berkat. Tapi kalau dah melebih apa lagi. WWE. Haha. Joke. Sebab guru sebenarnya dia nak kita baik, Takda guru yang nakkan kita jahat. Kita sebagai anak murid just follow diorang je sebab diorang makan garam dulu dari kita. So kita kena paksa diri kita untuk belajar sebab apa?

HAK BELAJAR HAK KITA! HAK MENGAJAR HOK DIO! 


Sayangi Guru Anda. *cewahh* Awww aww!

Credit : SMKTTDI Website

Kewajiban menuntut ilmu ini ditegaskan dalam hadits nabi, yaitu :

 رواه إبن عبد البر)) طَلَبُ اْلعِلْمَ فَرِيْضِةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ 
Artinya : Mencari ilmu itu hukumnya wajib bagi muslimin dan muslimat”(HR. Ibnu Abdil Bari)

Haha. Ok lah nanti kalau zac rajin kita update lagi. Byebye!! :) *sorry kalau ada salah silap*
#Jom layan lagu Zivilia ni hah. Best :) http://www.youtube.com/watch?v=tgfOcIAvdqg Byeee!!


Monday, August 13, 2012

Bisnes Dalam Internet. Percaya tak?!

Assalamualaikum wbt dan Salam Ramadhan..
Ramadhan dah nak tinggal kita, Dah mulaa nak rasa rindu dekat bulan Ramadhan.
Dan dah nak dekat raya. Jom tambah duit raya :)

DUIT RAYA UNTUK ANDA!!

Hello! Sekarang ni bisnes internet makin banyakkan? Dan dah makin merimaskan para remaja yang di tag untuk melihat gambar mengenai bisnes-2 tuh. Tapi korang semua ambil benda tuh mudah. Tengok jee then close. Pernah try tak sekali? Ok kat sini zac nak share kepada remaja-remaja yang masih belajar.

Ok.. Sekarang ni zac just nak korang jangan fikir negatif, Ni sikit-sikit " Belajar dulu, Baru buat bisnes " . Abis tuh kalau dah lebih melayan facebook/twitter dari belajar apa bezanya? Baik buat bisnes. Dapat jugak duit. Betul tak? Ok zac pun tak nak lah cakap banyak sebab mula-mula zac pun tengok benda ni macam entah pape je. But bila try satu daripada beratus-ratus bisnes. Ianya AWESOME! :)

Sebagai contoh, Zac dan ayah zac join satu bisnes nih. Zac share dua orang dalam 1 akaun. Cepat sikit dia jalan. Hehe. Ok, Bisnes ni tak percuma, Dia kene keluarkan RM 100 sekali seumur hidup! Dan ganjarannya sangat hebat.


Sebagai contoh gambar macam ni lah yang akan selalu di tag betul? Pastuh tengok je dah nak close. Betul tak? Haha. Jangan ambil mudah. Bagi orang melayu.. Kita cemburu tengok cina, india berjaya tapi kita tak nak mencuba. Melayu boleh kann?! Haha. So kat sini try lah. Tak rugi pun. RM 100 yang korang keluarkan akan dapat beratus-ratus ribu. InsyaAllah. Paling rendah pun kalau korang dah tak nak buat bisnes ni dan korang nak duit korang balik. Just cari 4 orang untuk masuk dan korang selamat. Benda ni jangan takut. Itu je :) *Tapi berhati-hati.

Ok itu je lah yang zac nak share. Janganlah bila tengok terus nak close. Korang boleh tengok perbezaan bisnes yang berjaya dengan tak. Sekarang ni popular dengan prelauchX. Zac pun masih belek-belek bisnes ni memandangkan ramai kawan-kawan blogger ada try. Awesome ke? So kita baca lah detail-detail mengenai bisnes ini. Macam tuh lah, Bukan terus close.

Tak rugi pun membaca ni, Tak nak cuba pun.. Just baca je dulu. So remaja di luar sana! Bila lagi nak beli baju yang style terkini?! Mengharapkan duit makbapak? Duit belanja di tabung?! Dan kakak-kakak, Abang-abang yang letih berkerja.. Taknak ke duit tambahan, Sementara online dapat duit. Seronok jee ^_^

So zac just nak korang try bisnes yang ini. Itu pun kalau korang nak, Zac dah cakap macam kat atas tadi. Tak salah kalau kita baca, Dan tak salah kalau kita cuba. Benda ni bukan orang join tak menjadi. Ramai yang dah berjaya. Cuma kena ada usaha. Bukan goyang kaki terus mai duit. Bukan-bukan. Nak duit kene ada usaha. Tapi bisnes internet usahanya hanya di atas bangku di depan komputer. Relaks sikit :)

Orang yang BERTINDAK LUAR BIASA serta FOKUS berusaha luar biasa mencapai matlamat mereka, maka pejam celik, pejam celik, Insya-Allah sampai lah ke sasaran mereka! Tapi orang yang hanya "tengok" orang lain bertindak luar biasa, mereka adalah pejam celik, pejam celik sambil "mengutuk" atau "melemahkan" usaha orang lain yang bertindak luar biasa, hinggalah last sekali dia terus pejam tak sanggup nak celik bila melihat orang yang dikutuknya terus mencapai kejayaan demi kejayaan luar biasa..... Dan dia masih pejam celik, pejam celik, melihat..... Dan masih duduk mencangkung ditepi longkang.... (Dr. Azizan Osman)

RM 100 sehari?! Nak tak? Budak macam saya pun boleh buat. Ni lagikan korang yang dah berkerja. Jom lah try!!


INFINITY DOWNLINE ialah satu platform Affiliate yg hebat seumpamanya terbukti mampu mjana ribuan ringgit bertali arus tanpa henti mgunakan teknik pemasaran yg mudah mnepati pensyaratan syariah islam secara affiliate melalui laman sosial den
gan modal yg serendah RM100.00 sahaja sekali seumur hidup.

Apa faedah yang akan anda dapat dengan bayaran RM100 itu?

1. Anda memiliki website sendiri (link Infinity Downline anda adalah website anda).
2. Akaun tersebut aktif SEUMUR HIDUP!
3. Produk video/audio tutorial secara online.
4. Komisyen 100% dengan setiap pendaftaran baru.
5. Potensi pendapatan yang lumayan dengan adanya sistem "Reverse 2-Up".
6. Promosi boleh dilakukan di mana-mana sahaja (laman sosial, iklan di akhbar dll)
7. Promosikan pada bila-bila masa yang anda suka (pagi, petang, siang dan malam)
8. Promosikan di mana-mana sahaja (di rumah, tepi pantai, luar negara pun boleh)

Jika berminat, Sila masukkan RM100 ke dalam akaun yang dinyatakn:

CIMB Bank : 0824-0011862-52-3
h/p : 010 548 2726 Ramli B. Mohamed

Jika dah bank in sms detail bayaran pada saya tarikh, masa bank in, lepas tu hantarkan detail anda kepada saya.

NAMA-
ALAMAT-
EMEL-
NO TEL-
NO AKAUN BANK-
NAMA BANK-


Setelah anda membuat pembayaran RM 100 kepada upline(saya). Anda perlu memberikan butiran anda kepada upline anda untuk memproses pendaftaran & pengaktifan akaun Infinity Downline anda sehingga siap.
Setelah upline anda selesai mengaktifkan akaun Infinity Downline anda, maka tugas anda sekarang mempromosi program Affiliate melalui pelbagai media sosial seperti facebook, tagged dll tetapi anda perlu muat turun 1 album INFINITY DOWNLINE dari upline anda atau member ID lain yang anda tahu dan masukan semua gambar itu di dalam laptop or PC anda kemudian upload semula dan buat 1 album INFINITY DOWNLINE dalam facebook anda untuk mempromosikan program Affiliate ini kepada rakan-rakan anda. Saya akan memantau dan membantu anda dari masa ke semasa. Teruskan usaha anda untuk mempromosikan program Affiliate ini kepada rakan-rakan anda.

Dari kecil-kecilan lah bermulanya segala besar-besaran! Janganlah expect nak terus berniaga besar-besaran dan terus berjaya serta merta, semuanya ada proses! Mengandung pun ada tempoh, cuma kita kena buat dulu dan adjust! -Dr.Azizan Osman-


Berminat?
Nak tahu lebih lanjut?
Tak percaya?
PM zac dekat sini : http://www.facebook.com/Zahir.Marcello.II

p/s : Kita kena usaha! Baru boleh berjaya! :)

Patah Hati.

Assalamualaikum..

K geram, Padahal yang menang macam apa je pun entri nya -.- Entha macam mana leh dapat point. Dia kira atau rawak. K abaikan. Sumpah patah hati. Grr. For the next time contest ke apa ke, Taip pendek-pendek pun dah cukup kot. Manusia sekarang pelik. Haha. *niat tanak jadi fans dia sebab patah hati. Erk? Ye pun sabarr je lah. Eh! Apa aku mepek? Haha. Aku jee tahu. Kau apa tahu! Kbhai :P

BALIK KAMPUNG!
HATI-HATI DI JALAN RAYA 
INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG 

Sunday, August 5, 2012

Kejadian suatu malam...

Assalamualaikum semua-semua dan semua lahh. Eh? Haha xD

Tengok lah tajuk tuh. Kemain lagi seramnya. Ok ni kejadian bukan tipu-tipu k. 100% REAL berlaku kat zac malam tadi and zac cuma rasa takut je first-2 tuh then lepas hilang rasa takut, Gelak kuat-kuat sorang-2 dalam bilik. Haha! Soo... Cerita dia macam nih! Jeng-jeng-jeng!!

Malam tadi zac ada gaduh sikit dengan sorang budak nih! Gedik gila kan.. Gaduh pasal apa tak yah tahu lah tapi gaduh. Pastuh geram! Pukul 1 tuh jugak aku ambil sweter, helmet, kunci motor, and pakai seluar. Sebelum aku keluar tuh abang aku dah cakap " Woi! Minyak motor nak habis! " Hohoho and aku jawab " Ohh ya? Tipu jer lebih! " . Selalunya memang dia tipu.. Pastuh nak tahu apa jadi? Teruskan membaca ^_^

Okkk aku bukak pagar dan terus pergi bawak slow slow pusing satu taman Tiara Lake Park ni, Tahu ke? Haha. Tak tahu leh google k? Pastuh aku pun rasa seram-seram sebab dah pukul 1. But aku just cakap, " Mana ada pape, Bulan puasa lah woi! " Wahhh, Yang aku ni pun garit sangat touching sampai nak bawak motor segala kan? Ok abaikan. Pastuh aku pun pusing-pusing then pergi masuk satu kampung ni...

K hujung kampung ni before masuk jalan utama nak keluar ke bandar Ipoh ada kubur tau! Pastuh jalan nak otw ke ke jalan utama tuh pulak memang jarang orang lalu. Sumpah jarang, Ada pun sekali dua je motor and kereta lalu. Itu pun laju nak kemampos. Gua dah takut nak pusing kebelakang balik.. I means, Balik ke taman rumah zac balik laaa kan? Sebab kalau nak stop. Kiri hutan kanan baru ada rumah orang itu pun masing-2 kedekut elektrik.. Semua tutup lampu. Rumah dah macam apa je. Normalah rumah kampung. Grr.

Ok aku pun terus je lah jalan ke depan dengan niat masuk jalan utama pastuh pusing ikut jalan kedua and balik ke taman rumah aku. Wait!! Korang faham ke apa aku cerita nih? Huhu. Teruskan membaca. Kikiki. Then, Kan zac cakap tadi.. Sebelum jalan utama iaitu hujung kampung ada KUBUR! And guess what? Aku hampir depan kubur dan gelabah pusing balik. Uwarghhh!! :'(

Nasib baik ada kereta warna hitam waktu tuh lalu kat jalan tuh so aku follow dari belakang. Mak ai! Laju gila kereta tuh then aku pun terpaksa pulas motor laju sikit sebab takut tertinggal kan? Fastuh, Alhamdulillah sampai jugak kat simpang nak masuk taman rumah aku. Perhhh masa tuh dah menggeletar satu badan. Seriously!! Aku tak tipu.

Niat nak balik tapi malas sebab still ada perasaan gedik touching. Ni kes degil dan ada lagi bende yang berlaku. Then, Aku pun jalan-jalan je lah kat taman.. Taman ni ada banyak tempat, Entha kenapa tapi nama taman ni just Taman Tiara Lake Park. Nevermind lah, Aku pun pusing-pusing belakang rumah orang lah apa lah. Pastuh ada satu jalan ni.. Bulan lepas ada sorang budak muda meninggal. Sebab kepala dia terhempas kat jalan tar. K ni seram sebab kesan cermin motor dia, Darah dia still ada even dah hujan banyak kali. hampir sebulan siot! Tape-tape. Sampai kat tempat tuh je gua bawak laju. Kes takut menyelubungi diri. Hihihi xD

Ok pastuh aku rasa seram-seram and then!! Tetibe waktu tengah bawa motor ada bunyi pelik.. K ni tak tipu k.. Macam ada bunyi sahutan, Macam bunyi itik pun ada. Tapi aku ingat-ingat balik waktu balik tuh bunyi dia lebih kurang macam ni " Hiut, Huit " . Haha, Mana datangnye pulak bunyi itik kan kalau dah terhuit huit gituh but serious! Bunyi dia macam bunyi itik. Gua fikir-fikir balik bunyi tuh datang dari hutam sebelah kiri. Kalau nak ikutkan tasik ada sebelah kanan dan tasik tuh tak pernah ada itik. K seram -.-

Then aku pun balik lah lepas ada bunyi yang macam haram tuh. Grr. Then tetibe motor ni macam ada yang tak kene. Tersemput-semput. Pastuh sokeylah kan... Aku tak berhenti sebab takut dia stop terus. Aku pun terus pulas and balikk. Nak sampai rumah dah waktu tu tetibe dia STOP! dekat depan rumah tak siap. Sial punya motor, Betul lah minyak dia nak habis. Ok korang jangan lah cakap aku tak reti tengok tempat minyak pulakk. Masalahnya motor LC abang aku ni dia punya yang tempat minyak dan sebagainya dah kabur. Sebab tuh aku tak leh tengok tempat minyak .. minyak banyak lagi ke atau tak. K abaikan.. Nak tahu apa jadi?

Aku pun dah cuak gila and menggeletar satu badan tahap dewa! K memang tak pernah tolak motor sebab minyak dah habis plus wktu tuh dah hampir nak pukul 2 pagi. K tambah sial sebab phone aku tertinggal kat rumah, Nak call abang pun tak boleh. Jalan pulak kosong. Nangis je lah waktu tuh smbil tolak motor. Perasaan takut, geram, sedih, pasrah dan macam-macam lagi waktu tu..

K sumpah seram sebab aku tolak motor dekat dengan tempat orang mati tuh and darah dia jelas aku lihat kat tepi aku. Takutnya aku. Aku baca surah kursi dan 3 qul je yang mampu and doa selamat sampai kat rumah. Tolak punya tolakkk sampai dekat 2 ekor anjing nih. Sekor warna hitam sekor warna putih. Actually dua-2 ekor anjing ni tengah tidur. Tetibe anjing wrna putih ni angkat kepala and tengok aku. Hah sudahh!! Mati aku. Dah lah aku ni jenis memang gabra dengan anjing. Selalunya bila anjing kejar aku.. Aku lari dan lari sampai anjing tuh ta larat nak kejar. Haha. But mummy ada pesan, Kalau anjing kejar! Kejar dia balik. So aku just ingat pesan mummy aku je. Bukan mummy jelah yang bagi tahu macam tuh.. Ramai lagi yang bagi tahu kat aku macam tuh..

Pastuh anjing ni menyalak kat aku sehinggakan anjing yang warna hitam tuh pun terbangun. K anjing tuh datang dekat ngan aku. Aku geram, Aku tongkat motor! Dan buat-buat nak campak helmet, Then buat-buat ambil batu campak kat dia. And kejar dia. Hahaha! Guess what? Dia lari. Dia lari ok lagi, Aku lari smabil pegang helmet macam orang gila.. Kejar anjing! Sumpah kelakar wehh xD

Alhamdulillah pape tak jadi dengan diri aku.. Sampai rumah campak helmet, Campak kunci terus baring atas katil and menggeletar. Abang aku peluk aku. Aku just mampu cakap " Adik takut, Adik takut, Adik takut " Hummm. Ok benda yang aku takut dan ingat sampai sekarang.. Bunyi pelik tuh, Lalu kat tempat orang meninggal tuh, Kene kejar ngan anjing, Lalu kat kubur. Nampak macam tak seram tapi cuba korang fikir benda ni berlaku kat korang sorang-2 pada lewat malam.. Plus lagi your age is 14 years old like me. Buat apa pun masih tak reti. So aku ambil semua ni sebagai pengajaran aku.

If korang touching ngan sesapa pun tak payah nak bawak motor segala. Duduk je ka rumah, Paling tinggi pun jerit kuat-kuat dalam bilik. Ok? Humm. Thankyou sebab sampai habis korang baca. Malam tadi memang malam yang paling seram bagi aku. Soo shit!

Kbhai. Nak pergi bazar ramadhan. Assalamualaikum. Bhai!! Take care. Jangan nakal-nakal :)

p/s : I love my brotha. Pape mesti dia. Haha. 

Saturday, August 4, 2012

Raya oh Raya! Cepat lah sikit! :p

Hello sunshine! Haha. Padahal aku update blog memalam xD
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan semua. Thankyou bukak blog kita, Jom baca :)

Hah! Tengah hari tadi niat nak update blog. Bukak-bukak terkedu tak tahu nak update apa, Pastuh hati kecil ini kata " Malas arr, Bukan ada sapa nak baca pun " Ngehehehe. Pastuh malam ni, Rajin pulak aku stalk semua blog yang aku follow kan! Then, Jely pulak dorang ada post untuk hari ni so aku pun update lah. Ehh ke laut dah ni, Jom sembang! :)

Mesti korang tak sabar-sabar nak raya kan? Usoh tipu teman le, Cakap jee! Haha. Dah beli baju raya? Kita baju melayu je belum. Baju tuk jalan-jalan mintak duit raya kat umah sedara semua dah. Haha, Motif cakap cengituh? Entha lerr :p

Tahun ni tetiba rasa macam nak tukar langsir rumah, tanye mummy.. tanye punya tanye.. Dia malas nak ganti. Sedihh hati. Maybe next year, InsyaAllah. Tukar warna brown gituh. Haha. Ouh ye baju raya kita tahun ni warna kelabu. Kelabu tuh grey tau. Haha xD

Dan tahun ni jugak, Nak je kalau aku buat macam ni. Bila budak-budak datang nak beraya, Nyorok semua kuih muih kat belakang pastuh hidang air sejuk dengan roti kering empat segi. Amacam? Kejam tak gua, Haha. And nak cakap " Lu orang datang nak duit raya je kan?, Sorry lah dik. Gua tak da duit nak kasi! " *Sambil buat muak semanis kurma* Uwoghhhh. Gengster habis nii *sila takut*

Ouh pape pun, Jely tengok jiran jiran yang dah mula pasang pelita, cat rumah, tukar langsir dan macam-macam lagi la. Untunglahh korang beduit. Tahun ni mummy gua sloww sikit, Duit ada tapi kemalasan membaluti dirinya. MashaAllah, Doa-doalah mummy gua ni hilang malas nye tahun depan. Ameen. Huhuhu xD

Ok dah lettew mepeknye! Babai.

p/s : Mepek tak mepek, Janji gua update blog hari ni. Lu ada? xD

Friday, July 27, 2012

Jom Join Give Away Edy Fee!

Assalamualaikum dan Salam 1 Sejahtera *eceh dah macam perhimpunan sekolah pulak dah xD

Ok ni post kerajinan kali ke 3 ye hadik-2, Ni aku baru lepas main bunga api.. Seronok doe! Then aku pergi main polis entri dengan sedara. Basah baju aku macam kene rendam dengan air *berpeluh, K tamat hal tuh, Tak leh cerita lebih-2 ni post orang ni. (blog aku k xD)

Ok zac nak join " MY FIRST GIVE AWAY " from Mr. Edy Fee yang handsome lagi menawan hingga tergugat iman para gadis di luar sana, Kalau tengok photo dia. Pengsan terkakang and terkencing-kencing korang dibuatnya. Haha *bodek lebih ni xD

Untuk pengetahuan korang, GiveAway ni sempena abang edy dapat followers seramai 500. Tahniah! Ramai tuh, I think dia tak mengamalkan " You follow me, I follow you " So dia hebat! Blogger hebat dan kreatif! :)

\

TENTANG BLOG EDY FEE :-

Hurmm, Smart jugak banner dia ni.. Jely pulak aku. Hah! Hahaha. Ok blog edy ni super awesome duper dipi dada dudu best tahu! Nak tahu kenapa best? Ia sangat berlainan daripada blog-blog blogger yang lain. Tak caya korang cuba intai intai seksi dekat sini ----> " Edy Fee kata Zac chomel " Haha. Ok kenapa zac cakap berlainan? Nak tahu?

Blog edy fee ni dia punya post semua ada kartun ala-ala komik yang chomel! Di reka sendiri, Dan cerita dia tak pernah tak best. Mesti korang tersenyum bila baca blog dia and then blog dia tulisan sangat lah besar. Orang buta pun boleh baca. Tapi aku rasa orang buta tak da blog. Ok bhai :/ *hahaha

Keseluruhannya blog dia sangat best! Kalau tak best, Korang jangan bagi tahu dia. Bagi tahu aku, Lepas tuh kita jumpa. Aku nak pang! Hahaha xD

CADANGAN YANG SANGAT BAGUS UNTUK EDY FEE :-


Ok, Zac tengok edy sangat kreatif buat karikatur, Even bukan software yang super awesome. So zac nak cadangkan edy  guna software yang hebat-hebat. Kalau edy berminat dengan arts. Edy masuk group ni dekat facebook : WELOVEARTS . Dekat sini edy boleh belajar macam-macam tentang karikatur, vector dan macam-macam lagi. Group ni bukan group biasa! Dia super awesome, Edy leh tanye dekat senior-2 yang dah pandai. Bermula dengan download software yang bagus sampailah untuk menggunakannya dan menghasilkan karikatur yang cantik dan lebih chomel untuk post edy. Kalau edy tak caya, Cuba je join dulu! Yang bagusnya disini, Setiap senior akan menganjurkan aktiviti-2 if edy dah pandai! So boleh berlatih dari situh :) Ok sebagai contoh seni yang telah dihasilkan oleh ahli-2 group ni. Edy boleh stalker blog ni. Ni blog rasmi untuk group WLA tuh :--------> WLA <---


Haha, Sorry edy panjang sangat. Isi nya hanya sikit. Haha, Zac rasa itu idea paling bagus memandangkan zac tengok edy ni kreatif gila. Hehehe. Ok?

POST YANG ZAC GELAK KUAT-KUAT BILA BACA FROM BLOG EDY FEE :

#Post 1 : Cara efektif iron tudung buat gadis-gadis pemalas.

Kenapa?

Post ni ada pengajaran, Actually kakak zac pernah buat benda ni tapi tak menjadi. Still kedut dan tak dalah sampai kene air kencing bagai. Hahaha. Ok entri ni sangat kelakar! Itu je kot. Ta caya korang cuba baca xD

#Post 2 : Kalau tak ada air?

Kenapa?

Senang kata entri ni perli zac sendiri. Haha. Hari tuh tak da air, Zac tetap nak ke sekolah. Tetap! Pastuh mandi kat stesen minyak petronas. Mummy suruh. Nasib baik stesen minyak agak dekat dari rumah. Hahaha. Bawak syampoo bagai. Mandi dengan adik. Haha. Gelak gila kuat bila zac baca xD

Akhirlah tugas-tugas untuk join give away ni. Ok korang, Berminat nak join? Hadiah dia cute tau!! Ta caya? nah tengok :p

*mug dia lain tau! Bukan kosong, Ada gambar budak handsome. Hehehe. Mug tuh tengah tempah. Actually abg edy dah upload and publish kat blog dia, Tapi..... Ala, Korang pergi lah tengok sendiri. Singgah-2 kat blog dia k? Gambar mug yang betul ada kat entri ni ---> Edy Fee

#Tempat pertama = limited edition mug + patung monyet 
#Tempat kedua = limited edition mug + patung monyet 
#Tempat ketiga = limited edition mug + patung monyet 
#Tempat ke-4 hingga ke-7 = limited edition mug
* SILA BUAT MUKA KAGUM*

Wow!! Sampai tempat ke tujuh tuh. Hope aku dapat, Even 7 *nangis merantapi sambil tendang-2 perabot rumahh. Ok! Korang berminat nak join? Mesti dah ternganga tuh kan. Apa lagi! Jom join!!! Syarat-syaratnya sangatlah mudah. Tak perlu keluarkan duit dan tak perlu nak cubit-2 badan or cucuk-2 susuk segala. Ok? Ni hah syarat dia :)

#Follow blog si macho Edy Fee dan buat satu entri yang bertajuk " JOM JOIN GIVE AWAY EDY FEE! "
#Entri tersebut perlulah mengandungi seorang perempuan yang mengandung. Eh tak! Salah. Perlu mengandungi perkara-perkara asas fardhu ain seperti dibawah :            *-.-


+Letakkan gambar/banner give away seperti diatas tuh di entri anda dan letakkan link terus ke post edy fee berkaitan give away ni! *banner boleh didapati di 7eleven berhampiran, Eh silap. Di sini :- Edy Fee
+Cerita sikit tentang blog edy fee :)
+Bagi satu cadangan atau idea yang baik untuk edy melukis bagi setiap postnya akan datang supaya lebih menarik!


#Akhir sekali, Postkan link post GiveAway yang anda dah letih menaip tuh terus ke entri abang edy berkaitan GiveAway nih. Disini :--> Aku nak jadi macam edy fee .


Tamatlah sudah entri aku ni. Fuhh letih, Aku rasa entri abang edy tentang nak promotekan post give away dia pun tak sepanjang entri aku dan aku yakin abang edy letih membaca. Ni kalau ikut novel dah bab 3 kot. Hahahaha. K kidding je.

Apa-apa pun zac harap dapatlah mug tuh. Hehe. Nak sangat *muka kesian* Assalamualaikum semua. Selamat menunaikan ibadah puasa. Bhai bhai :)

p/s : Doakan saya untuk GA ni. *tadah tangan* Ameen :)

Wednesday, July 25, 2012

Aneff Si 2.0 xD

Assalamualaikum!

Halooooooooo guys! Weh, Aku sekarang nak aktif balik dekat blog even korang kata "blogger dah lapuk and kuno kayak myspace" Hello, Kesah? Tongek punggung ke langit lah! Blogger tetap maju! Actually korang jelykan? Sebab susah nak jadi blogger! Hahaha. *lambai-2 tangan*

Hah! Ni zac nak cerita pasal sorang yang pretty, Dapat tahu jugak mana aku dpaat twitter Cik Aneff Si 2.0 ni hah! Hahaha, Ok macam ni cerita dia.. Pada suatu hari, Sang harimau mengejek sang kucing and lalala. Haha k tipu. Camni cerita dia :p

Tweet-Tweet si Burung Biru. Coklat? Itu burung orang lahh. Ok ok. *lucah -.-

Aneff : Dek, Tanya sikit leh?
Zac comey : Hah apanye? Hihi *padahal takut*
Aneff : Mana adik dapat account twitter abang ni?
Zac comey menawan dan handsome : Hah! Enthalah lah, Pertemuan takdir tuhan.

*nama tuh sumpah gedik k*muntah terkangkang*

Ok lepas tuh, Aku nak try tengok muka si pretty ni, Abg aneff suruh bukak fb. Then zac pun bukak, Wuuu! Nak tahu apa jadi? Gue pipis lagi lihat mukanya! Kok cute sih -.-

#22 years old but still cute, Baby face. Madafaka jely! Ok nak jadi macam si pretty ni!! :'(

Lepas tuh kan, Aku nampak Abg adie ada mutual friend dia ngan aku. Actually aku tak add lagi pun acc si pretty boy ni. Wuuuuuuuu! Fastuh aku dah mula terasa yang dia nih ada blog. Then, Belek pulak twitter dia. Nampak lah about.me dekat website *information* *bio*


Lalu terlihat akan sebaris ayat yang.... ceh! Apa aku ni!! Lalu nampaklah link blog cik aneff si pretty boy ni. Nak tahu apa aku cakap bila masuk blog dia? Hah ni dialog aku sorang-2 di hadapan lappy di pagi hari. *lepas sahur tak tido*

Me : Ambui! Kemain lagi header dia!
      : Larhh! Dia nih kee, Ok! Kenal sangat!!
      : Hurmm, Jely! Awat muke dia babyface, Sumpah tak achik ahchong sebab umur dia 22 and me!!! 14 :'(
*dan dah lupa*

Ada lagi aku cakap sorang-2 tapi aku dah lupa, Haha. K :D

Dia perli yang aku eja " Abang angkad " Herghh. Waktu tuh zaman rempitz facebook lah. Now twitter. Hahaha, Aku comfirm korang agak pening baca post nih kan? Aku kan kuat mepek. Haha xD

Dan ini wajah dia, K sebelum korang scroooooooooooooooooooool kebawah, Better korang sediakan tisu muka untuk mengelap air mata yang akan menitis akan kecantikan ciptaan tuhan xD

<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
Jeng jeng jeng jeng jong jung!
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>


*blink-blink*

#Muka macam wawan yang youtube pun ada sikit :/

p/s : Pengsan terkangkang. 




BROKEN HEART!

Assalamualaikum.

Hello, Dah lama tak update. Punyalah berhabuk. Hahaha, Hye! Nak tahu, Kita aktif tahap gaban di twitter sekarang ni. So follow kita kayh! @Zacrega , Hurmm. Hati yee? Hati.... Hurmmm.

First-2 buat orang tuh jatuh hati kat kau. Pastuh kau mainkan perasaan dia. Pastuh kau just cakap kawan, Even dia budak sekalipun! Kau jangan mainkan perasaan dia! Dia manusia macam kau jugak! Cuba kau fikir ada someone wat benda yang sama kat kau. Aku ta tahu kau manusia yang macam mana. K abaikan.

Ok sedih jugakk dengan kawan-2 sekarang ni. Tak tahu nak cakap, Langkah kiri salah, Langkah kanan salah. Korang nak aku buat apa je ni? Ikut pihak baik pun! Last aku yang buruk. Cubalah fikir aku jugak. Jangan fikir masalah korang jee. Hurmm. K sedih sedih. Bhai!

p/s : Saja mengadu kat blog :(

Friday, May 11, 2012

Minta tolong wahai sahabat!

Assalamualaikum..

Hye korang, Hurmm.Z ac ada proble sejak kebelakangan ni. My friendsss, Hurmm. Sokey abaikan. Btw, Hyee korang!! Sihat :') Rajin pulak zac nak update blog. Hahhaa. Just nak minta tolong larhh! Hehehe, Before zac minta tolong, Zac nak cakap. Exam PPT korang ok? Zacccc? Hampehh -.-'' Hehe.

Ok jom bantu zac. Just click. Ok? Just click!! Pleaseee. Zac mohon. Click di bawah ini " SAYANG "



Hehehe. Thank youu kalau awak dahh klik k? Klarhhh bye ^_^ Ngeeee!

p/s : Bantu rakan. Bantu diri mendapat pahala. Assalamualaikum wbt :)


Monday, April 30, 2012

Alhamdulillah.

Assalamualaikum..
Segala yang kau beri selama ini Ya Allah! Jauhi aku dari keburukan dan perkara yang Engkau murka :'(
Amin. Alhamdulillahhhhh.

Some people...

Sometimes it’s hard talking to a muslim who’s heart is like a stone, you know? They told us their problems but when they’re told to be patient, Allah is with them and all, giving them solutions, they’ll go like, “Easier said then done, or say that to yourself.” They came to us like fire, and expect us to be water. But when given these water, they refuse and ended up burning themselves. Oh Allah, open their hearts and stop them from getting too involved and carried away by worldly matters.

Sunday, April 22, 2012

Zahir jatuh cinta.

Hey hey. Zahir jatuh cinta dekat.....

FARHANAH AZMAN

(HEHEHE) Nak tengok besar mana cinta saya kat awak? Click here : > CINTA <
" Bila anda dah click, Anda akan merasakan sebuah cinta yang sangat sweet :P "


(SORRY)

Ok tentang photo diatas ni, Semalam dalila my friend merajuk. Dia merajuk sebab ada satu accident yang terjadi. And i sebagai shuperman, Pujuk dia untill dia tersenyum. Exceli i love gila gila kawan zac yang sorang ni. Dalam group, Otak kami je yang tak boleh pakai. Sebab gila-gila. But sometimes, Kami lah paling matured, Ibarat kakak dan abang. Ececece. Hahaha. Pape pun zac print screen photo diatas ni from twitter dalila. Thanks dila. Dila wat ni guna ipad. Tahu sgt :P

p/s : Thanks click CINTA :P 

Thursday, April 19, 2012

Sleep Together ^^V

Assalamualaikum..

ILoveMyCousins

Hey hey, Hari ni kan cuti so macam biasa, Kalau cuti cuti mcm ni cousins aku serebu rumah aku. So kita orangg happy happy lah sebelum tidur. But semalam dua orang je datang, Hukhuk. Sedih sikit. Selalunya ramai. Pape pun best semalam. Kita orang lawan kentut. Pewwit. Rasa macam bahagia je hidup :)

Semalam win kakak saya, Kentut dia tersangat busuk. Ehhh, Pastuh pagi kita orang bangun and mcm biasa, Sama-sama lipat selimut and tilam. Kami tidur depan ruang tamu. And tengah hari tuh kami main masak-masak. Sronok weeeh. Petang nih kami mandi ramai-ramai depan rumahh. Wihii! Bestt, Nanti kita upload photo kat blog ni. Baru awesomeeeee! Eh, I means. Sweeet :P

WeAreYoung

Wednesday, April 18, 2012

Sweeeeeeet Bhai!

Assalamualaikumm.

                                                 Weekend.

Dah berapa hari zac tak sekolah, Sakit punye pasal. Semalam guru kelas call. Saya sakit lha cikgu. Kenapa? Rindu erk? Hahaha. Haip! Tak nak cakap banyak, Minggu lepas tetibe zac and my sis rajin. So my sister dia gatal-2 lah conteng kertasss (my hobby) . And zac terkeluar satu idea nak buat slideshow. Ok korangg tak payah fikir banyak-2. Jom enjoy video bawah ni!

First : Tutup lagu latar blog ni dulu. Go right -->
Second : Play and waiting buffering.
Third : Enjoy and buat muka semanis kurma. Sekian~


Ok this video 1080 HD! So If korang ada TV LCD yang FULL HD. Sudi-sudi lahh download ye. Hahahha. Tak nak??? Kesah pulak :P Ngeee! Pape pun sweet kan? Photographer aku. Editor aku and writter kakak aku. Ngee nge ngehh. Kbye nak makan.

p/s : I love my capital A and miss *** so much :(

Tuesday, April 17, 2012

Alhamdulillah ^^_

Assalamualaikum..

FUH! Letih sangat-sangat permulaan minggu ini, From sabtu minggu lepas.. Macam-2 dugaan zac terima. Mula dari penyakit dan urusan keluarga yang tak habis-habis. Zac sendiri dah bukan mcm pelajar, Macam-2 buat. Hahaha. Ok, Alhamdulillah dah habis sikit kerja ayah yang zac tolong. Kesian ayah zac yang berusaha dan berjuang tanpa mengenal kata PUTUS ASA dalam memberi nafkah kepada keluarga.

My dad baru je habis project dia di Stesyen 18 dimana dia buat longkang yang dah roboh. Haha. Ok projek ni nampak mcm mudah tapi susah dan zac tgk memerlukan fikiran dan idea yang tinggi. My dad pening dan tension jee. Maklumlahh pekerja yang diambil pun agak lem. Hurmmm. Kesabaran pulak sangat diperlukan menjadi seorang kontraktor seperti ayah saya dengan waktu yang sama menjadi seorang ayah dan suami. Hahaha. Now ayah zac buat tempat wudhuk pulak kat bercham. Semoga ayah saya dimurahkan rezeki. Amin. Proud dengan ayah saya! LOVE YOU <3

Alhamdulillah jugakk sebab dapat zac luangkan masa dengan keluarga semalam di KFC selepas semua kerja telah diselesaikan. Abg zac pun tak cukup tidur, Kesian dia. Huhuhu. Pape pun zac ada bakat jadi pengurus kata mummy zac :P *muntah sikit. Pape pun dah lama tak pergi KFC, Asyik melepak di mac'd jee. kat KFC ipoh tuh tak pernah upgrade pun. And still classic. Untuk pengetahuan korang, KFC ipoh ni telah ditubuhkan sebelum ayah and mummy zac kahwin lagi! Huhu, Tahun berapa lah ditubukan erk? Ngee. Rajin-2 lah korang search kat google ye?

And.. Alhamdulillah, Allah itu Maha Adil.. Zac syukur sangat penyakit zac tak teruk. Cepat sembuh, Thanks sesape yang doakan zac. Hurmm. Apa sakit zac? Biarlha rahsia. Huhuhu. Zac letih minggu ni, Sejak bulan lepas.. Zac banyak tertinggal pelajaran. Asyik holiday jee. Tadi cikgu call ayah zac dan ayah zac terangkan satu persatu. Syukur ustazah a.k.a. my guru kelas mengerti apa yang ayah gue bicarakan *awat indon plak ni :P

Now zac baru balik dari repair tayar kereta dengan abg zac. Zac tak sekolah sebab tak ada sape nak hantar and memandangkan penyakit zac belum sembuh sepenuhnya. Tadi dah jumpa doktor. And lepas tuh zac pergi SSM, Semua dah diselesaikan. Ngeee. Pastuh zac balikkk rumah and update blog ni.


Ouhh ye! Semalam my dad dinner dengan MB, Dia bagi sesuatu kat ayah zac. Ayah zac dapat 8 beg dari beliau. Thanksss kat MB Perak iaitu Dato' Seri Dr. Zambry Abdul Kadir. Ngeee. Dalam setiap beg ada sehelai t-shirt, satu pendrive 8GB, pen dan beberapa buah buku. Hahaha! But zac kecewa sikit sebab tak dapat nak ikut dinner tuh even dijemput jugak zac dan abg zac nombor 2 tuh. Ish-2 maybe next time lahh :)

Ok lahh itu sahaja. Byeeee :) Sayang korang and thanks follow <3

p/s : Doakan kesihatan zac. Amin :(

Sunday, April 15, 2012

Selamat Ulang Tahun Kelahiran DA :)

Assalamualaikumm..

Hey hey :) Terlupa pulak abg adie bufday today. Ops! Cikgu hamdi :P

Hahaha. Ok Selamat Ulang Tahun Kelahiran yang Ke-** .  Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki tak lupa juga dicepatkan jodoh! Hahaha. Kalau jodoh dah sampai, Contact zac ok? Sebab zac yang doakan :P Hahaha. Ta adalah, Jodoh tuh ditangan tuhan. Okeng-okeng. Im your fan kan kan? So zac nak bagi hadiah. Yang ta seberapa ni. Nak pos pos, Dah ta sempat la kot. Cadangnye nak pos nasi lemak. Hahaha. Kidding. Ok ni hadiah zac.

Hari tuh zac ada janji ngan cikgu hamdi ni... Nak edit gambar PHOTOSHOOT PUTIH dia nih, But zac tunggu-2 kat emel zac, Tak ada pun cikgu post yang original photo, So zac diam diam jee la kan memandangkan cikgu hamdi a.k.a. Daniel Adie ni buzy memanjang. Ngeee. Murah rezeki lettew. Meh belanje zac gula-gula kapas. Kuang kuang kuang. Hahahhaa *gelak syaiton ni rojim :P


Ok this la photo yang zac nak edit tuh. Ngee. Tak cantik sgt but sokey zac try nak editkan? :P Daripada kau? Sape? Kau lha. Hahahaha.

Dalam kesibukkan zac siapkan kerja zac, Sambil tuh zac edit. Nak tahu kenapa? Sebab tekejut badak hari nih bufday abg adie. Hari tuh dia duk upload gambar hadiah yang dia terima awal tuh, So zac ingatkan lambat lagi. Rupernyeeee TODAY! Ohgoshh.


Ok itu jeee. Okbyee :)

p/s : Untunglarh birthday ramai yang bagi hadiahh. Ngee :P

Friday, April 13, 2012

Saya ada 1 Bintang :'(

Assalamualaikum..

1 Bintang berseri dilangit. Menyerikan malam disaat aku sedih. Ok pinee! Skati lah korang nak termuntah pelangi sekali pun sebab i jiwang kali ni kan? Today im so sad and really sad! Sakai tahap daerah. Lepas satu.... satu bende menimpa. Bila talk kat friends, Bukannye ckp apa. just ckp " Dugaan " . Errgh! I bukan first time hidup kat dunia ni untuk hari ni. Faham? I know lha dugaan. Ergh!

Ok, Beberapa hari lepas, My sis adalah org pertama yang tahu rahsia besar zac dalam family zac. But my friend si andy dah tahu dah. And i belum sedia nak bagi tahu kawan yang lain. Tak kesah lah sape i pun, But my sis ada wat hal and i got probs dengan dia. So aku ni nangis bagai rumah nak runtuh. Dah mcm bukan lelaki aku menangis, Sedu-sedu bagai and nasib baik my step brothers call and tenangkan. Kebetulan dia nak txt waktu tuh. Thanks gila kat kauu along.

Err. Hurm, Then now ada sorang insan buat probs. Dia ta bagi update pasal dia. Sokeylahh! But this for youuu. Ingat ye wahaiii insan yang paling aku sayang, Kalau aku dah sayang!! Jangan gatal ckp aku ta syg. Kalau aku ta sayang kau, Kenapa aku cari kau? Tanye hal kau and gagah buat bende bodoh just nak tahu apa yang kau buat? Masalah lahhh -.-'' Sayang salah. Itu salah, And bantu dia pun salah? Kalau dah benci cakap jelas-2. Ni bila mesej je............

Me : K nite, Pergi lha tido. Esok youu ada kelas kan? Nanti ngantuk pulak.
X : Stop before I benci youu!

Ergghhh. I dont know apa yang berlaku. Hidup aku mcm pax perempuan dahh. Pakai and buang, Sakai dan cukup sakai diri aku. Zac just nak ingatkan! If korang dah ta nak seseorang tuh baik cakap dengan dia elok-2. Ta perlu nak hukum dia sampai bagi dia betul-2 rasa bersalah sedangkan dia ta ada salah. Ergh.

Now, Tadi zac try happykan diri dengan friends kat sekolah. Macam biasa zac kalau nak happykan diri, Suka mengumpat. Ngeee. Ok budak-2 yang sedang membaca. Mengumpat ada batasnye. So jadi mcm ta berdosa :P But i ta ada batas. Baca ni!

Txt me and kushai my friend, Waktu ni dekat perhimpunan. Cikgu tengah mengamuk atas pentas but we! :)

Kushai : Weh zac, Kau tgk cikgu husna tuh. Sakai lak aku tgk dia hari ni :P *kihkihkih
Me : Asal? CIkgu yang mane satu ni *muka blur tahap daerah
Kushai : Yang tepi cikgu sabtiah tuh, Selalunye make up bukan main tebal. Hari ni..... Alahai!
Me : Tebal? Maksud kau? *bisik-bisik kechik sebab takut cikgu dengar *sambil muka blur~
Kushai : Kau tak tahu ke, Cikgu husna ni kalau datang sekolah pakai make up over, Ada hari tak tentu hala, Ada hari dah simple yang bukan main. Kau tgk kat mata dia, Apa pun tak ada.
Me : A'ah, Just bedak mcm tepung yang tebal je kat muka dia kan? Tapi aku memang ta knal cikgu nih -.-'
Kushai : K pape je lah tapi tgk lahh. Selalunye dia gemok but today kurus kering (boleh pulak. haha)
Me : Okeng-okeng cikgu zuriati perasan kita sembang, Tgk depan.

Hah! Exceli waktu ni cikgu zuriati and cikgu khairul tengah buat spot check pasal kuku sape panjang. So kalau nak ikut win win, Aku lah menang! Kau orang semua tahu kenapa I tak jadi propa yang menang tadi?! Read this pulak.

Txt me and izarul, Waktu ni i baru lepas solat asar and datang kat dataran damai. Read! :(

Me : Weh pehal cikgu khairul ronda-2 tuh?
Izarul : CIkgu zuriati and cikgu khairul tengah buat spotcheck kuku. Tgk kuku kau?
Me : Habis lah akuuu. Kuku panjang gilerr! *sambil tunjuk kuku kat izarul
Izarul : Beb! Dia nak sampai dahh. Dia skarang kat kelas 2D (lagi 3 line)
Me : Apa aku nak buat??
Izarul : Gigit lahhh!!
Me : Okeng-okeng aku gigit. *Gigit sambil buat muke sakai and ludah atas dataran damai. Eiyukk!
Izarul : Haha. Wehh nak ketip kuku :D *sambil senyum mcm kambing.
Me : Siall! Aku dah gigit bagai nak rakk baru kau nak bagi? Erghhhh!!!!!

Tamatlah al kisah. Pape pun kesian i tgk abg cina tadi, Dia kene gigit kuku. Perhhh kuku dia lagi DIVA. Panjang, Pastuh waktu cikgu zuriati suruh dia gigit. Dia mcm susah nak gigit sebab my friend kata kuku dia keras. Sian jugak zac tgk china tuh tadi. Hurmmmm. Cikgu pun tak ada isi perut. Masalah cikgu zaman sekarang bukan mendidik tapi mengajar. Hate that :)

Peraturan tak kene gaya. Kalau pakai jam warna warni otak boleh jadi bodoh ke? Pelik kan sekolah aku. Ergh! Budak kat KL rambut duk panjang smpi kat punggung, Berjaya jugok =.=' And sekolah aku adalah carta TERTINGGI di Malaysia, Murid-2 suka ponteng and buat hal. Sebab apa? Salah murid sendiri dan guru.

My mummy cakap. Budak-2 kalau kita cakap BENDE TUH TAK BOLEH!! Lagi diorang nak buat. So baik senyap. And tak payah buat peraturan bagai. Bukannye sekolah 5 bintang. 1 bintang pun tarakkk! So just senyap, InsyaAllah bila diorang dah bosan pakai sesuatu bende tuh diorang takkan pakai dah. Tapi kene jaga jugakk lah. Bende yang nak dipakai haruslah kene gaya. And selamat digunakan. PELIK! My bro pun cakap. Sekolah SMK sekarang, Peraturan dah melebihi. And dari segi aku tgk cikgu layan anak murid, Dah macam kami duk kat dalam penjara.

Exceli bukan nak burukkan nama sekolah. Tapi aku nak kasi korang tahu dan sila beri komen tentang apa yang zac cuba ceritakan. Memang peraturan perlu! Tapi tak melebih. Di sekolah tempat belajar, Bukan untuk mempertikaikan tentang peraturan sangat. Ni everyday ada jee keluarkan E-Displin.

Masalah sekarang budak sengal jangan bagi muka! Buang jee trus!! , Bila diorang ada, Generasi yang baru nak UP akan duk ikut perangai diorang. And jangan pilih kasih. Ni pengawas sekolah layan punye baik. Kami PRS and pengawas pusat sumber layan sikit punyeee ***** ergh!

Tamat pasal sekolah, Now i just nak cakap. I dalam hidup ni dah rasa hanya 1 bintang. PELIK! Apa yang saya lalui sekarang saya kaji. Kenapa dia mcm ni mcm ni and mcm ni. Now tgh cari solution. PENING!

Ok byeee. Maaf kalau zac ada terkasar bahasa, Just nak share. Teacher lah yang akan berjaya kan kita nanti. Tapi if guru sekarang pun dah tak berpendidikan. Apa jadi pulak dengan murid? Renung-2kan lahh. Tak semestinya sekarang murid tuh baik akan berjaya besar nanti. Assalamualaikum :)

p/s : Saya tahu peraturan dan saya tahu apa effectnya.

Thursday, April 12, 2012

Happy with my friends :)

Assalamualaikum..

Semalam tak tahu buat apa so rojer kawan, Lepak kat mc'd berejam-rejam sambil buat homework. Ngeee. ni lah aktiviti kami ketika bosan, Peace :)









Ok last sekali baru gambar zac, Gambar zac sentiasa sikit even camera zac. Hukhuk. Biarlhaa, Zac kan photographer. Bukanye MODEL :P 

p/s : Dalila and Atikah juga Zahir sangat cute :P

Monday, April 9, 2012

Yeee! Saya berjaya :D

Holla! Assalamualaikum.

Hurmm. Tadikan waktu nak balik sekolah zac terjatuh. Hebat kan? pastuh otw nak keluar kawasan sekolah, Ternampak satu kereta kenari and zac terpandang beg kawan zac. And zac cakap dalam hati " Hah! Ni mesti kereta X " sambil hati rasa S****, Hurmmm. X tuh padang zac and zac wat-2 pandang tempat lain sebab zac agak marah sebab........ Tak ada pape lah. PRIVATE :P Hahaha kesah pulak " X " tuh sape kan? Abaikan!

Ok then, Zac minggu lepas sampai lah hari ini iaitu hari yang sungguh chomel, Hari isnin! Zac asyik BERJAYA jee. Hahhaa. Err, Sakai kan? (abis kenapa kalau kau tak berjaya, kesah pulak aku) Hahahhaa. Ok ok. First yang zac nak habaq, Macam-2 perkara yang zac buat minggu lepas berjaya. Tak ada yang berjaya. Hahaha. Ok jom membaca :)

Presentation Agama dan MT berjayaKu buat dengan sendirinya :)



Hye hye. Hah! Ni lahh presentation agama zac, Yang zac kagum kertas ni ustazah zac bagi and just kene tulis jee. Selalunye zac yang kene beli semua so thanks kat ustazah. Pape pun persentation ni zac siapkan dalam masa 10 minit setengah sahaja dan thanks to my friend jugak, Faizal sebab dah bertungkus lumus cari buku rujukan di PSS almaklumlahhh. Dia pengawas pusat sumberrrr. Hahaa. (macam aku dulu bukan pengawas tuh je) :P Btw, Presentation math zac terlupa nak snap. Hahaha. Ok ok tuh je :)

Berjaya snap gambar pelangi *pon boleh~


Hye hye. Sweet tak? Haha. Btw ni depan rumah. Yang gambar rumah tuh bukan rumah zac tapi stor and garaj. Hahaha. Jangan salah faham k. Pape pun sweet kan? Ni waktu hujan-2 tau!! And saya berjaya!! Hahahaha.

Berjaya menulis satu nota kepada budak pagi dan dibalas ERRR!



Holla! This nota zac yang zac bagi dekat kakak sesi pagi, Diorang form 3. Ok yang tulisan hitam tuh zac. Seee lah apa yang dia balas. Agak lawak tapi saya geramm. Hahaha. Exceli zac bagi ni sebab nak tukar cover and pelapik meja, Dah koyak-2. Pape pun saya berjaya menulis surat ini dan berjaya mendapat kembali. I mean, Kakak tuh balas. Hahahhaa. Sweet kan saya :P

Berjaya memegang haiwan 2 alam :P



Hahaha. Tangan tuh tangan adik zac, gambar zac pegang turtle zac malas nak upload sebba muka sakai. InsyaAllah nanti zac ceritakan pasal kura-2 zac yang handsome ni. Nama dia crayon, Say Hi. Hahahaha. Zac sayang kura-2 ni tapi dia tak jinak. And my mummy ingatkan supaya berhati-hati pegang sebab takut kene gigit. Dia gigit tak lepas tau! Hahaha. Pape pun dulu zac takut dengan kura-2 and now zac dah berjaya pegang kura-2 Wiiiiiiiiiiiiiii~

Dan akhir sekali!! Zac berjaya buang sampah waktu balik sekolah tadi. Hahaha. Punye lahh nak try wat keje jahat kan, On the way nak sampai rumah. Aku beranikan diri buang sampah atas jalan raya. Alahaii! Tak salah nak trykan? Bekas air kotak jee pun. Haha.

Moral : Jangan gatal nak try buat benda jahat. Digalakkan nak try benda yang baik. Macam buat presentation sorang-2. Hahaha. Like me :P

P/s : I miss my X A.K.A. My capital A. 



Saturday, April 7, 2012

Kalau dah benci mesti akan benci.

Hello, Assalamualaikum.

Tetibe nak update. Ngeee. Semalam abg nam pergi KL dengan kawan zac eila. Oh yeeee? Korang nak tahu sapeee abg nam? Click sini LITTLE MONSTER :)

Exceli story yang kat entri tuh about abg nam tak banyak sangat tapi jummat semalam abg nam gi KL for meet kawan-2 dia and dia sleep kat rumah makcik dia bersama-sama dengan adik dia. Eila a.k.a. my friend. My new friend. Erk?

Ok-ok pastuh zac benci sorang nih tau. Dia boleh tahan gak rapat ngan abg nam. Then, Waktu pagi tadi nak pergi makan kat sago. Dia naik motor dengan kengkawan. Alahai menyampah nyee tengok muka dia. Zac namakan dia DARK. Dia tak hitam tapi dia jahat. So DARK. Hahaha. Itu jee kot. Malas nak sembang panjang-panjang.

#I miss semua capital A kita, Ngeee. Oh ye. Blackberry putih dia buat hal, Susah nak contact dia. Sedihh :'( Pape pun papai ^_^

P/s : Saya tak suka orang kutuk saya. #tetibe

Tuesday, April 3, 2012

I love ___ .

Assalamualaikum..

Hey korang, Wat pee je? Ni hah zac tak mandi lagi, Dari balik sekolah tadi. Sampai rumah pukul 8 and tak mandi-mandi sampai now pukul 11. Hahaha. Sajeee rajin nak update blog, Now about my step brothers and friends. Pening dengan kengkawan zac ni~

Ok asyik nak bergaduh jeee. Tak faham, Gaduh pasal BF je pun. Lain lah kalau suami. Pastuh gatal bukak mulut bagi tahu rahsia kawan baik sendiri. Kalau zac sendiri memang bengang lah kann? OK gaduh dan gaduh. Ok!! Sebenarnye zac dalam proses nak satukan dua group gadis-gadis disekolah zac. Diorang ada masalah sikit so ketepi kan cerita nih and nak cerita pasal abang angkad zac ^^V

Ok, Diaa kan? Nama dia Aznam. Adik dia kawan zac, Nama adik dia Yang. And adik dia sebaya dengan zac, Tapi kami kawan-2 macam tuh jeee i mean, tak rapat sangat macam zac dengan Dalila. Kenal dalila?? Haha. Kalau tak kenal siapa dalila. Click here. > Gadis Corby <

Hah! Abg angkad kan? Ok Aznam ni kan. Dia jenis friendly, And suka kawan dengan budak-budak. And adik angkad dia ramai jugak termasuk zac sendiri and errrr. Dia ada adik angkad yang zac benci. I mean, Seseorang yang dulu hingga sekarang suka kutuk zac. Kutuk kelemahan kat diri zac and i hate him so muchhh! Breeeehhh -,-''

Zac tak suka bila abg nam komen-2 kat status dia. Punyee lah baik nak nasihat bagai, Budak tuh memang dah terukk. Nasihat mcm mane pun tetap macam tuh. Nasihat tak perlu banyakk tapi USAHA tuh penting. Eceh! Tetibe pulakkk kan? Hah! Pape pun. Aznam ni single so akak gadis blogger nak dia tak ^_^ . Photo? Alorhh. Takut nak ambik. Hahaha.

Ok larh itu jee. Ta leh cerita banyak-banyak. Hehe. Ok my friend pulak. Dalila, Atikah and Ammar. Funny doee! Dalila pergi Genting then semua miss dia, Dah macam propa pulak dia nak miss miss kan? Padahal balik hari je pun. Ok abaikan and zac tak suka bila ada yang nak pisahkan zac dengan kawan-2 zac. Kami saling mecintan cintun ok :P

I love my parents.


#Ramli
#Raba'ayah

I love my siblingsss. 


#Hafiz
#Haris
#Ihsan
#Aida
- me :P
#Azim

I love my step brothers


#Zam
#Aznam
#Shizyntoz

I love my step sisters. 


#Meera
#Yanie :)
#Yanie :P

I love my friendsss.


#Dalila
#Atikah
#Andy

Wahh panjangnyeeeeeeee entry saya kali nih. Ikiki~ Kbyee nak mandi. Saya mushuk :P

p/s : I CINTUN SIAPA YANG CINTUN SAYA :)

Monday, April 2, 2012

Ayah beli baru.

Assalamualaikum..

Hello kita baru balik dari Lumut. Sronok mandi sebab kita tak gelap pun. Akakakakakka~ Selalunye mandi automatic jadi keling, Tapi kali ni tak. Maybe petang kot! Tadi zac mandi kat Teluk Senangin sebab kat Telok Batik biasalah, Dunia pun tahukan? Ramai gilaaa. Hehehe.

Tuh diaa sakai kan? Di sebabkan T-shirt saya tertinggal, Saya pakai T-shirt kakak sayaaaa. Peaceee :)


Ok balik jee dari Lumut aku  pergi ambil laptop yang 3 bulan dah aku tak pegang. Miss gila babi larh and now aku update guna my lappy ♥ hehehe. Suka gilos. Hah! Waktu nak ambil lap tuh, Adik pergi beli kasut and ayah tengok-2 galaxy tab 7.0 tuh. Tengok-2 dia nak beli. Huh tekejut jee. Tetibe nak beli sedangkan baru jeee ada galaxy tab 10.0 , and zac terus tanyeee " tuk sape ni ayah? " . Hahaha bajet mcm aku yang nak bende tuh. Pewit! Then ayah aku cakap " tuk ayah leee, lagi satu tuh tuk mummy " . Hah! Melopong aku sambil tgk blackberry dalam kaca kat kedai phone tuh. Hahahhaa.

#Kali ni comfirm tak berebutt. masing-2 dah ada :P

Then mummy kita tanye, " eh zac, kau nak phone apa? cepat! " . Pastuh kita sebenarnye nak blackberry tapi kita diam je and cakap " eh, mummy beli dslr dulu lahh. phone ni ok lagi " . Baik tak aku? Blink-2 sikit. Hahaha~ And mummy kita beli XPERIA for my lil bro. I hate and jely tahap gaban but sokey. Nokia ni skrin dia jee rosak tapi masih boleh tengok :D

Ok tamat. Itu jee~ Papai :)

p/s : bulan depan insyaAllah kitewww ada DSLR :)