Saturday, December 24, 2011

Banyak Pengalaman !! So ?

Assalamualaikum ...

Hey korang , mis jugak aku satu post semalam .. huhu , buzy dengan Konvosyen Kontraktor Bumiputera (Melayu) at PWTC , Kuala Lumpur .. exceli not me . but my dad ... kuang-kuang-kuang ~ hahaha . aku saje duk buzy kat situh , lalalla ~ ok ok , then ... aku ta de lah first time ke KL rite ? tapi still macam jakun and beruk keluar hutan padahal , selalu babat ke KL with my dad yg selalu je buzy ... bukan buzybody . lalal ~

Alhamdulillah , zac sampai gak ke rumah .. my rumah kat Ipoh la kan? ni zac balik-balik terus nak update blog yang ada dua tiga habuk ni . hehhe , nak story sikit pasal pengalaman zac di Kuala Lumpur semalam dan hari ini , acewah ... kirer excited la ni ok cause tak mandi agy terus nak update . kuikui ~ but zac save je lah dulu post ni , picturenye tak masuk agy kat dalam laptop ni =)

Ok ok , mulanya bertolak pukul 10 malam ke KL (tipu) .. haha , tak de lah bertolak pukul 7.00 pagi , then tiba pukul bape ek ? lupa arr . sorry , then kami terus ke PWTC , untuk daftar my dad ke konvosyen tu . err ~ bad . lama babad nak tunggu tambah-tambah na solat jumaat lak lepas tuh kan ? then ... minum petang bersama kontraktor bumiputera .. 1 malaysia kut , dari perlis sampai la ke sabah yang datang . ramai babat .. then kami check in hotel yang free gituh .. best arr gak . Dynasty Hotel .. berhampiran je dengan PWTC .

So , lepas tuh kami terus sahaja bersiap-siap untuk ke dinner lak , btw ... bukan im with my dad je taw , 1 family yang duk gatal ikut and nak ingadkan , korang baca ceritani sampai habis ! ok ? u know lah kan ... kalau majlis-majlis macam ni , pakaian dia kene sesuai ... and aku ni maklumlah JAKUN !!! pakai je lah apa yang aku suka kan ? sebenarnye , lelaki kene pakai baju batik berserta kain batik . haha , silap-silap ... pakai seluar lah then yang si girl girl ni pulak pakai baju kurung , mum mummy and sis ada bawak tapi deme tak taw . kuikui ~

Then , kami pun pakai la vok bagai , my sis pakai bese-bese je nan my mom but me . huh -.- baju apa lagi kalau yang ada gantung-gantung tuh kan ? maklumlah ... i ni tak kaya nak beli beli baju :P hahaha . sampai kat tempat dinner , aku ni macam sakai .. terloncat-loncat tengok Shila Majid nyanyi =) hehe . bila makan lak kononye nak control macho gune sudu , sotong apentha mase tuh .. then tercampak atas lantai ... wat pe na malukan ?? korang makan belacan gak ! ye dak ? to sah duk belagak ok . chill suda .

Makan punya makan , abis lah makan ... hahaha , then aku sakit perut memulas-mulas nak gy toilet pastuh ada mamat sakai kata aku jambu . sakai bangat la tuh ... but aku wat dek je .. lepas gy toilet , i ajar lah my mummy and family balik hotel . dah pukul 12 pun mase tuh .. kalau nak tunggu ucapan orang tuh memang balik kul 1 ler jawabnye .. kan ? kami pun balik ... pastuh i nak ambil kasut and my bantal busuk dalam kereta .. nak tahu apa terjadi !!!!! tunggu malam ni pukul 11 malam ! bye na mandi =)

----------------------------------------------SAMBUNGAN--------------------------------------------

Ok ... yang terjadi adalah !! , ta der pape pun . haha , then zac , adk zac , dua org abang zac terus naik atas .. guna apa lagi ? lif la kan ? ahaks ! then ... sebelum naik lif tuh mesti lah kene tunggu , betul ta ? tunggu punya tunggu zac nampak 3 orang mat salleh and 2 orang melayu , u oals na taw , sumpah zac ingad mereka perempuan mempunyai payudara sebesar besen baju di rumah saya :3 .. ok ok , now persoalan kenapa dengan lelaki seperti perempuan itu tadi a.k.a. bapok sundal itu ? jeng-jeng-jeng ..

Biasa lah nama pun lelaki bertopengkan perempuan ... masyaAllah , banyak kali zac mengucap tengok lelaki bertopengkan perempuan tuh , mereka pakai seluar pendek , and baju yang sangat sexy , yang pasti sorang berkulit putih dan seorang berkulit gelap and dua-dua melayu ! ok ok , sebaik sahaja pntu lif terbukak , 3 orang mat salleh tuh mengamit-gamit tangan and say " come here , come here " haha , panggil 2 orang bapok tuh . faham tak apa zac cakap ? tak ek ? hehe . paham-pahamkan lah . then dalam lif , korang nak taw apa jadi ?!!!

Mulanya , didalam lif ada 2 orang bapok tu , 3 orang mat salleh perut buncit yang dah tua tu , 2 orang makcik and sorang anak dia ... and sapa lagi kalau bukan zac , adik zac , and 2 orang abg zac tadi . fuhhh banyaknye ' and ' hahahaha . ok ok , tak kesah .. pastuh lepas je makcik dua org ngan anak dia tuh kluar , sorang bapok tuh cakap " dah sampai da , dah sampai da .. ok uols keluar " , amboi sesuka hati dia je suruh me and adik beradik i kluar padahal bilik kami tingkat 25 .. baru tingkat 16 masa tuh . saba jer la -_- . then nak taw kenapa dengan kami dalam lif tuh lepas makcik dua org and anak dia tuh kluar ? jeng-jeng-jeng .

Ok , kami tetap dalam lif .. zac , my lil bro and 2 org abg zac ... dengan 2 org bapok and 3 orang mat salleh sakai tuh . ni kes geram ... tuh zac panggil mereka sakai !! .. dalam lif tuh , bapok tuh asyik cakap je . ok ok , na taw apa dia cakap ? mula-mula dia tengok sekeliling lif . dia tengok diding lif (cermin) .. dia bongkokkan badan and cakap " ahhhhhh .... " , this is real . zac ta main-main , dia seolah-olah nak naikkan nafsu me and my bro . pastuh dia cakap nan kawan bapok dia tuh pulak " heyh .. u tgk tempat tekan tu , dah macam buruk ... hotel ni buruk lah ! " , sabar je la .... pastuh dia cakap kat mat salleh tuh pulak " darling , i want to shower first , i'm period today ok ! " , .. ish ikut logik lah lelaki nak period ye dak ? huh ... pastuh yang mat salleh tuh duk raba-raba bapok yang berkulit gelap kat blakang kami . kami nampak gelagat mereka coz dinding lif itu adalah cermin . sekeliling . fuuhh !!! tahan je lah kesabaran zac masa tuh , na je cakap " hoi mamat , koe ta takut kiamat , Allah , neraka ke hah ?!!! " . hehe . ok , ini pengalaman zac yang kedua ! .

ok , banyak lagi pengalaman zac . yang tak dapat zac kongsikan kat korang semua . banyak sangat . tak tahu , ni first time zac bercuti dgn family sambil ikut my dad ada hal ... and equal to PENGALAMAN YANG MENYERAMKAN ! ... im so scared tahap dunia . so enjoy some pictures of me in KL .


ni waktu sotong tercampak tuh . kalau baca dari atas mesti korang faham ! HAHAHA !


My mom always on9 , my sis mesej and i sleep .. ni adik i tangkap waktu kat PWTC waiting my dad .


mamat sakai kat toilet .


ok ni sepasang suami isteri yang dah agak berumur .. dia wat koleksi patung-patung kat kereta dia .. lekat-lekat .. so cute , dalam kereta FULL patung kechik-kechik tuh , begitu juga di bahagian luar , dari depan ke belakang , see lah .. so cute weyh !


ok . sumpah ni candid , my lil bro duk gatal snap . tgk i wat muke focus make-up kakak , sis zac ni ... kalau bukan zac make-up kan ta sah , dia panggil zac mak andam .. ada ke patut ? huh .. sabo je la -_- . lupakan lengan saya .


video

Lastly , enjoy video ni . yang rakam zac , malu gilerr ada suara saya . hahaha , ok ok , just main-main je rakam .. my adik lah , duk nak rakam sangat video dia ... haha , konon wartawan le apa le dia ni , pelik . tapi bila orang suruh ikut cakap orang camne nak cakap , dia tak reti nak cakap . last video tuh my mum . hehe . my mum pun nak cakap-cakap gak . kes ta mo kalah . so enjoy la pape pun . btw my adk dah byk kali pegy kl , dia tetap jakun mcm i . bile balik perak die ckp " hah ! da smpi Malaysia " , dia ingad KL tuh korea perrr . hahaha -_- . 

Ok .. masa untuk komen . entry terpanjang zac ,.. selepas di hack , hahahaha . jum lah komen , letih kut zac type . hehehe . follow if Cinta ini blog ok , siapa yang tak faham part-part mana yang zac cerita tuh leyh komen and tanya .. maklumlah zac ni bukan blogger yang dah bertahun . baru tahun ni . heheheh . sayang korang yang baca . zac minta maaf kalau ada salah silap dalam cerita ni , atau penulisan zac yang agak keras bahasanya . biasalah remaja kan ? hehehe . ok ok .  bye ! Assalamualaikum !

p/s : hope pengalaman yang baik-baik sahaja selepas ini . i ambil pengajaran apa yang berlaku 

8 comments:

Areed Amier said...

Haihh , baru jee syokk bace :P

CekbOlat-bOlat said...

hahaha.. adeyyaii.. pecah prut baca..

btw congrats ^^

Joe_Hans said...

hahahhaha...sian terloncat2... sian.. haha.. larik..


btw, sotong 2 ader kepak ekh leh terbang2?? hahahhaa

Zac Rega said...

@Areed Amier sabo .. nantikan =)

Zac Rega said...

@CekbOlat-bOlat cer tangkap pix cikbolat , na tgk benor ke perot tuh da pecah :P

Zac Rega said...

@Joe_Hans a'ah , ada kepak . weerrrrkk :P

Razil Tahir said...

seronok baca!
ade sambungan lagi takk? hahahahahha

comment me back at
http://assignmentcscrazil.blogspot.com/2011/12/bangau-oh-bangau-kenapalah-engkau-kurus.html

XD

aRry ReNnwooD said...

wahh,,happy family time..hehe...nice..