Sunday, November 6, 2011

Saya Tak Beraya - Aidiladha

Assalamualaikum ..

#AKUPAKSAKORANGKOMEN !!


Apa lah nak buat ... tidur malam tadi pukul 4 pagi , pastuh buat loceng pukul 8 ... kononnye nak pergi solat sunat hari raya and terus tengok lembu , kambing and ect nak dikorban kan but tak kesampaian coz tidur mati .. bangun pukul 2 peace :) baju raya tak pakai and rumah gelap gelita , pintu tingkap semua tak bukak . ta masak ... laporrr !

And maklumlah , kami tak ada kampung so zac dengan kakak zac pikir-pikir apa nak membuatkan kami rasa tengah beraya ! hekhek , tunggu punye tunggu .. dua beg plastik yang berisi daging lembu telah dihantar , zac anda kakak zac apa lagi .. bawak benda tuh lari kedapur . sorry ni kes gila , and my mum pesan ... jangan ambil banyak-banyak nanti dia nak masak sesuatu .. so kami ambil setengah je . sikit je pun .

And .. kalau korang nak tahu , zac dengan kakak zac ni dah macam orang tak makan sebulan . Haha . abis dapur selerak kami buad , pastu lepas masak kuali tak basuh ... citer pendek dia .. jum tengok gambar ni .....



Jelas ? hihi .. zac kalau nak tangkap benda-benda macam ni jer guna kamera yang mahal .. kalau tak , tak ada keja nak snap picture guna cam tuh .... tapi kamera tuh bukan DSLR , but zac anggap macam DSLR lah . hekhek . ta payah merepek .. so benda ni tak ada kat mana-mana buku resepi , zac namakan resepi ini ialah Raya ? Tak Raya AidilAdha .. sedap tak nama resepi ni ?

Hasilnya sungguh sedap !! masaknya sikit ... penjamu seleranya 8 orang , haha . memey tak cukup lah ek . so , my mum buat ulasan yang pendek ja . kedekut punye olang !

" Sedap ~ "

Kesian saya , sedih saya , hampa sudah tapi kenyang gila !! haha , kami makan dengan nasi lah kan .. kalau makan macam ni sahaja memey tak kenyang lorrh ! so gambar seterusnyee ...



HAHA .. tak warna warni lansung !! so , yang penting ... pinggan mera plastik ni idea saya , nak bagi nampak warna warni sikit atas meja tuh , so nasi putih + kuah tambahan + Raya ? Tak Raya AidilAdha + air oren = RASA BERAYA BEB !!! . haha , ni memang idea sial .. pecah rekod untuk kawasan rumah aku bukan pecah rekod untuk Malaysia . haha . ada faham ? tak ek .. kk wat dono je ~

p/s : memey sedap .. ta tahu nak cakap macam mana , nak resepi dia ? hihi =]

3 comments:

syedhamdan said...

warh..first sekali,i x sngka dpt jd commenter kt blog niew..tq..rasenyer dh x dew apew kowt yg ayed nk komen kan kt sini..muahhhh3x..

Zac Rega said...

@syedhamdan haha . banyak lah ayed ni . thanks k komen !! salam aidiladha ayed :)

Muhammad Salman said...

pandai masak