Tuesday, November 22, 2011

Saya Just Tegur .. pastuh ? Gay ?

Assalamualaikum ..

Bangganya dapat tahu Malaysia dah menang ! , hihi . ok ok . dalam zac kegembiraan , zac sedih hari ni . sebab Capital A . ignore it ... pastuh zac saja nak hilangkan sedih zac .. and on9 , wah .. penuhnya notification zac waktu tuh , padahal baru je 2 jam zac out . hihi , and macam biasa lah penuh dengan status orang kata "syabas , tahniah , bangga kat Malaysia " , coz menangkan ?? i pun turut bangga .

Hello . my new header , mood sexy sekarang ni . nanti nak tukar balik . sementara je tuh . hehe ..

Lepas tuh zac tengok ada satu status lelaki ni , status dia lebih kurang macam ni . sorry , maybe tak 100% sama coz lelaki ini dah block fb zac ..

Ada kakak kat tempat keje aku tuh ..
cerita pasal adik dia , adik dia mati dibunuh ..
adik dia kene potong kemaluannye , and belakang dia berlubang , muka die lebam 
pastuh .. mayat dia dicampak dalam semak . kakak tuh tunjuk kat aku photo adik dia yang masih hidup
memang kiut2 lah budaknya .. (gayboy)
pastuh , mase aku tengok gambar dia yang dah mati . hitam satu badan 
memang menyeramkan .. Al-Fatihah


ok , yang warna purple tuh status dia . memang tak sama tapi setiap baris tuh , memang betul ayat dia . what eva lah kan ? zac pun terus sedekah Al-Fatihah . so scarrryy tul ta ? and zac nampak satu ayat dalam kurungan yang zac bold tuh . " (gayboy) " , pastuh zac terus tegur dia kat komen . and zac rasa macam bersalah tegur dia . zac minta maaf kat IM , so perbualan zac dengan dia sempat di copy ..

ME :
Salam . Hi , sorry saya menegur
u can delete my comment . no probs .
sorry again .


SY*H :
ok jer...


ME :
maaf sgt2 .. delete lah komen sye tuh kalau perlu . 


SY*H :
xpela...
ok je
tegor ape?
ok fine...
ni laman web sy....


ME :
hah ?
wait2 .. i'm not understand ..
sorry .


SY*H :
mmg btul pon die gay...
sy pon gay...
so mmg die dh arwah...


ME :
ta syah , maksud sye disini .
org yg dah meninggal . kite ta boleh cerita kan tentang burukkan die .
yup ,
and awak tulis tuh seperti meng-aib kan org yang dah meninggal , x baik .


SY*H :
bkannye sy nk buruk2 kn arwah..
sy xburuk2kn die...
Xcuse me...
Klo xtau cite...


ME :
hmm , maaf lagi skali . up to u lah , sye juz menegur . u can type apa2 je . but buruk dia awak ta perlu nak type . coz tiada motif pun . maaf lagi skali , sye ta ada niat na bergadoh


SY*H :
jgn nk komen2 yg bkan2 psal sy..


ME :
maaf syah . sye bukan nak komen . sye ta mo gadoh , sye juz menegur , sye islam . jahil . setaraf macam syah . 
sye juz menegur . maaf lagi skali


-BLOCKED


ok . itu je zac nak cakap .. baik ke kita aib kan orang yang dah meninggal ? perlu ke kita type benda yang tak penting untuk di terangkan ? perlu ke sampai ke situh kita tulis ? dosa tak kalau kita memburukkan orang yang dah meninggal mean cerita sikap buruk dia sewaktu dia hidup ? fikir lah .

maaf , zac cukup jahil untuk menerangkan setiap sudut dalam agama ni , zac hanya dapat share kan apa yang zac alami , rupa-rupanya lelaki yang zac tegur seorang GAY , serius .. zac memang takut dengan budak GAY , maaf siapa yang terasa atau dari kalangan itu . seperti yang kita tahu , mereka manusia yang tidak diminta untuk dilahirkan sebegitu rupa rite ? semua org tak perfect . like me . i'm not perfect and will never be .

i'm so sorry lagi sekali kalau entri zac ni ta bagus . dan gedik . zac just na share , and maybe korang boleh bagi tahu lebih terperinci di komen . maaf lagi sekali kalau entri ni rasa tidak bagus bagi korang . hmm , k salam and sorry .

Hadis Rasulullah SAW:


 “Jangan buka aib orang kerana Allah akan membuka aibmu walaupun di dalam rumahmu sendiri”

p/s : saya takut , salah ke saya menegur ?



2 comments:

p!q4h b@guss said...

xsalah menegur.. kalau dia xdpt terima, doakan ja la smoga dia diberi hidayah suatu hari nnti.. doa kan senjata mukmin..

Nur Syazana said...

tak salah. dia kena tahu apa yang dia buat tu salah :)