Wednesday, November 30, 2011

Jadikan Artis Korea Rakan Anda !!

Assalamualaikum .. 안녕하세요 (annyeonghaseyo) !!


Hey , zac hari ni nak cerita sikit pasal Laman Sosial yang agak baru iaitu kegunaannya sama dengan Twitter , dimana .. anda boleh tweet dengan artis rite ? artis korea jarang di Twitter tetapi mereka ada lama web sosial tersendiri yang ahlinya 98.99% dari orang korea juga !! .. laman sosial itu diberi nama me2day .


Jika di Facebook , warnanya lebih dari kebiruan ... manakala twitter lebih dari hijau-hijauan kalau zac tak silap , dan korang boleh edit template rite ? di me2day juga sama , but lebih best !! ahlinya masih sikit :D artis korea juga ramai di me2day ! tunggu apa lagi ?? nak daftar ---> SIGN UP !

kalau di twitter , korang boleh RETWEET rite ? di me2day korang boleh ME TOO ! , tapi satu kekurangan di me2day bagi rakyat Malaysia , laman ini tidak menyediakan Bahasa Malaysia , mereka hanya menyediakan 50% Bahasa Inggeris and 50% Bahasa Korea . korang boleh translatelah kalau nak , ngeee ~

Best .. now zac nak publish satu gambar , kalau korang nak sign in .. cukup mudah , hanya letak ID korang dan password , macam twitter lah kan ?


Now .. ni contoh Laman Utama me2day , but ni zac punya . sudi-sudilah add ye :D 


nampak Lee Gi Kwang tak ? gambar kedua (kanan)

And yang ini pulak .. profile korang lah , macam biasa ada timeline , mentions and sebagainyalah .. cuba-cubalah perhatikan ye ...




ok , skarang nampak ta budak korea tuh tegur zac ?? hehe . zac cakap korea
translate at Mr. Google je tuh ~ hahha

Now , tunggu apalagi .. peningkan diri anda dengan me2day ! cepat sebelum ahlinya berjuta-juta .. kalau sikit ni senang sikit korang nak chat dengan artis tuh ye dak ? itu pun kalau dapatlah .. hehhe . btw , korang mesti tak faham apa yang zac terangkan . sorry .. saya tak reti bercakap sangat . hehe . then ni gambar penaik semangat wanita-wanita yang gila-gilakan artis korea . siapa artis ni ek ? hehe

LEE GI KWANG (Beast)

FT ISLAND BAND

MINHO (SHINee)

<>
<>
<>
and ni saya punya , siapa nak ambil
langkah karpet kat rumah saya dulu 
hahaha . jum tengok siapa saya punya ? CUN !!
<>
<>
<>

DARA (2NE1)

- PERBUALAN -
Zac : Aww !! I Love U Dara .
Dara : Ofcoz ... saya masih Dara . HAHA !!!
                    

  zac cute

p/s :  , great !!

3 comments:

Zakaria's daughter said...

haha , part last tak bole belah :P

shedah said...

ape nme me2day gikwang?? leh gtau x?? hehe..

Fy_Qa said...

Boleh tanya ark ?
Asal bila nak join ,
Semua okayy , tapi nak masok password tuhh .. Semua tak betol .. Sengal lhaa ..
Boleh tolong ?