Pages

Wednesday, November 30, 2011

Jadikan Artis Korea Rakan Anda !!

Assalamualaikum .. 안녕하세요 (annyeonghaseyo) !!


Hey , zac hari ni nak cerita sikit pasal Laman Sosial yang agak baru iaitu kegunaannya sama dengan Twitter , dimana .. anda boleh tweet dengan artis rite ? artis korea jarang di Twitter tetapi mereka ada lama web sosial tersendiri yang ahlinya 98.99% dari orang korea juga !! .. laman sosial itu diberi nama me2day .


Jika di Facebook , warnanya lebih dari kebiruan ... manakala twitter lebih dari hijau-hijauan kalau zac tak silap , dan korang boleh edit template rite ? di me2day juga sama , but lebih best !! ahlinya masih sikit :D artis korea juga ramai di me2day ! tunggu apa lagi ?? nak daftar ---> SIGN UP !

kalau di twitter , korang boleh RETWEET rite ? di me2day korang boleh ME TOO ! , tapi satu kekurangan di me2day bagi rakyat Malaysia , laman ini tidak menyediakan Bahasa Malaysia , mereka hanya menyediakan 50% Bahasa Inggeris and 50% Bahasa Korea . korang boleh translatelah kalau nak , ngeee ~

Best .. now zac nak publish satu gambar , kalau korang nak sign in .. cukup mudah , hanya letak ID korang dan password , macam twitter lah kan ?


Now .. ni contoh Laman Utama me2day , but ni zac punya . sudi-sudilah add ye :D 


nampak Lee Gi Kwang tak ? gambar kedua (kanan)

And yang ini pulak .. profile korang lah , macam biasa ada timeline , mentions and sebagainyalah .. cuba-cubalah perhatikan ye ...




ok , skarang nampak ta budak korea tuh tegur zac ?? hehe . zac cakap korea
translate at Mr. Google je tuh ~ hahha

Now , tunggu apalagi .. peningkan diri anda dengan me2day ! cepat sebelum ahlinya berjuta-juta .. kalau sikit ni senang sikit korang nak chat dengan artis tuh ye dak ? itu pun kalau dapatlah .. hehhe . btw , korang mesti tak faham apa yang zac terangkan . sorry .. saya tak reti bercakap sangat . hehe . then ni gambar penaik semangat wanita-wanita yang gila-gilakan artis korea . siapa artis ni ek ? hehe

LEE GI KWANG (Beast)

FT ISLAND BAND

MINHO (SHINee)

<>
<>
<>
and ni saya punya , siapa nak ambil
langkah karpet kat rumah saya dulu 
hahaha . jum tengok siapa saya punya ? CUN !!
<>
<>
<>

DARA (2NE1)

- PERBUALAN -
Zac : Aww !! I Love U Dara .
Dara : Ofcoz ... saya masih Dara . HAHA !!!
                    

  zac cute

p/s :  , great !!

Tuesday, November 22, 2011

Saya Just Tegur .. pastuh ? Gay ?

Assalamualaikum ..

Bangganya dapat tahu Malaysia dah menang ! , hihi . ok ok . dalam zac kegembiraan , zac sedih hari ni . sebab Capital A . ignore it ... pastuh zac saja nak hilangkan sedih zac .. and on9 , wah .. penuhnya notification zac waktu tuh , padahal baru je 2 jam zac out . hihi , and macam biasa lah penuh dengan status orang kata "syabas , tahniah , bangga kat Malaysia " , coz menangkan ?? i pun turut bangga .

Hello . my new header , mood sexy sekarang ni . nanti nak tukar balik . sementara je tuh . hehe ..

Lepas tuh zac tengok ada satu status lelaki ni , status dia lebih kurang macam ni . sorry , maybe tak 100% sama coz lelaki ini dah block fb zac ..

Ada kakak kat tempat keje aku tuh ..
cerita pasal adik dia , adik dia mati dibunuh ..
adik dia kene potong kemaluannye , and belakang dia berlubang , muka die lebam 
pastuh .. mayat dia dicampak dalam semak . kakak tuh tunjuk kat aku photo adik dia yang masih hidup
memang kiut2 lah budaknya .. (gayboy)
pastuh , mase aku tengok gambar dia yang dah mati . hitam satu badan 
memang menyeramkan .. Al-Fatihah


ok , yang warna purple tuh status dia . memang tak sama tapi setiap baris tuh , memang betul ayat dia . what eva lah kan ? zac pun terus sedekah Al-Fatihah . so scarrryy tul ta ? and zac nampak satu ayat dalam kurungan yang zac bold tuh . " (gayboy) " , pastuh zac terus tegur dia kat komen . and zac rasa macam bersalah tegur dia . zac minta maaf kat IM , so perbualan zac dengan dia sempat di copy ..

ME :
Salam . Hi , sorry saya menegur
u can delete my comment . no probs .
sorry again .


SY*H :
ok jer...


ME :
maaf sgt2 .. delete lah komen sye tuh kalau perlu . 


SY*H :
xpela...
ok je
tegor ape?
ok fine...
ni laman web sy....


ME :
hah ?
wait2 .. i'm not understand ..
sorry .


SY*H :
mmg btul pon die gay...
sy pon gay...
so mmg die dh arwah...


ME :
ta syah , maksud sye disini .
org yg dah meninggal . kite ta boleh cerita kan tentang burukkan die .
yup ,
and awak tulis tuh seperti meng-aib kan org yang dah meninggal , x baik .


SY*H :
bkannye sy nk buruk2 kn arwah..
sy xburuk2kn die...
Xcuse me...
Klo xtau cite...


ME :
hmm , maaf lagi skali . up to u lah , sye juz menegur . u can type apa2 je . but buruk dia awak ta perlu nak type . coz tiada motif pun . maaf lagi skali , sye ta ada niat na bergadoh


SY*H :
jgn nk komen2 yg bkan2 psal sy..


ME :
maaf syah . sye bukan nak komen . sye ta mo gadoh , sye juz menegur , sye islam . jahil . setaraf macam syah . 
sye juz menegur . maaf lagi skali


-BLOCKED


ok . itu je zac nak cakap .. baik ke kita aib kan orang yang dah meninggal ? perlu ke kita type benda yang tak penting untuk di terangkan ? perlu ke sampai ke situh kita tulis ? dosa tak kalau kita memburukkan orang yang dah meninggal mean cerita sikap buruk dia sewaktu dia hidup ? fikir lah .

maaf , zac cukup jahil untuk menerangkan setiap sudut dalam agama ni , zac hanya dapat share kan apa yang zac alami , rupa-rupanya lelaki yang zac tegur seorang GAY , serius .. zac memang takut dengan budak GAY , maaf siapa yang terasa atau dari kalangan itu . seperti yang kita tahu , mereka manusia yang tidak diminta untuk dilahirkan sebegitu rupa rite ? semua org tak perfect . like me . i'm not perfect and will never be .

i'm so sorry lagi sekali kalau entri zac ni ta bagus . dan gedik . zac just na share , and maybe korang boleh bagi tahu lebih terperinci di komen . maaf lagi sekali kalau entri ni rasa tidak bagus bagi korang . hmm , k salam and sorry .

Hadis Rasulullah SAW:


 “Jangan buka aib orang kerana Allah akan membuka aibmu walaupun di dalam rumahmu sendiri”

p/s : saya takut , salah ke saya menegur ?



Monday, November 21, 2011

Contest Candid Time

Assalamualaikum ..

Macam mana lah aku boleh tertarik nak join contest ni , weyyyhh !! Camera Lomo + Tripod tuh .. wahh !! , serius . aku tak penah join contest yang hadiah-hadiah dia macam ni , so saya harap saya bertuah kali ni . sapa yang baca tolong doakan saya k !!! wargghhh !! excited . takut pulak kecewa . hihi .

So , ta mo merepek panjang-panjang , sye join contest ni yang bernama Contest Candid Time , click kat link tuh sayang !! . hihi .

~ click kat banner ni ~

alolo , cute ta banner contest ni . simple and cute kan kan ??
warne dia sama ngan tema blog saye !!

so , zac nak publish satu gambar , untuk contest ni .. urm , tak tahu nak tempek gambar apa . tapi boleh kan kalau zac nak tempek dua gambar coz tempat pertama Camera Lomo + Tripod hahaha . ta lawak ok ?

gambar ni untuk camera lomo tuh , lalalala !! 


k now aku nak kutuk kakak aku yang sakai ni , memang lah hodoh . gabra naik buayan dari kechik lagi . korang boleh tengok dari face dia , padahal buayan tuh tak goyang pun . and then , memang photo candid lah kan ? dia ta prasan pun aku tangkap , and dia buat muka sial macam tuh . ahaha . ta tahan nak gelak . and .. sejujurnye , aku senyap-senyap tangkap gambo budak gedik ni . so candid .. SNAP !!





and gambar ni untuk tripod camera lomo tuh . hihi


and about this picture , dia tengah makan .. see baju dia basah , and this kat restoran mummy aku but ni tempat makan pekerja , and see lah kakak aku ni , makan nasi lemak berlauk . kalau ikutkan , gambar candid memang banyak mean gambar kakak aku ni lah , and this photo is super candid rite ? kalau tak candid aku ta tahu lah . hehehe , hmmm , my sister is so crazy girl !!


tamatlah sudah contest kak muna comey kita . dengan ini zac rega dah join contest kak muna yang shumel-shumel tuh . mmmuah :*

and saya tag dua orang budak sweet !!
yanie (my sis)
dalila (my fwenz)

p/s : muna . i need camera lomo tuh ~



Sunday, November 20, 2011

DP Baru Akan Jadi ?

Assalamualaikum ..

Hello kawan-kawan , hihi .. kite ada DP baru kat FB kite .. haha , kalau na tengok CUBIT sini , dah click jangan malas nak click ADD FRIEND k ? kihkihkih , sambil-sambil tu nak promote gakkan ? HAH ! apa akan jadi kalau setiap manusia-manusia yang mempunyai facebook menukar gamba profilenye ? a.k.a. DP ??

Hihi , sebenarnye zac nak mengaku dulu .. dah dua hari kut zac tak update blog ni , so hari ini pakse jugak diri untuk merepek , so tajuk yang terpilih adalah seperti diatas . hihi , but saya ada bahan-bahan untuk merepek uky ! , pertama sekali DP baru akan menjadikan friend request anda semakin ramai ! dan rakan-rakan anda akan post kat wall , dia akan tulis macam ni ..



hye . DP baru . nice and cute la !!
tapi jujurnye saya tak tahu ikhlas atau tak manusia tu puji =.=''

abaikan ~ baru bangun tido . 8.00 AM and KRINGGG !!
ok , kat ketiak saya uh memey tujuan saya nak cover apa yang ada kat situ XD

Hihi , ok ok .. apa-apa pun satu tips lepas rakan anda post kat wall anda macam tuh , korang just KOMEN kat post tuh , jangan dok gatey tangan pergi kat dia punye profile and puji balik . hihi , itu care saye :D -tak baik-

Hihi . kalau korang baik , gi lah puji balik . ta baik ok , so DP yang baru akan menambahkan NOTIFICATION anda juga . meningkat .. ada orang like , ada orang comment , ada orang like comment yang kawan-kawan yang lain comment . hihi dan yang pasti . tiada notification yang kawan korang UNLIKE photo tu , kecuali diamaki korang kat IM yang korang punye DP tuh .. err ~ apa ? entha . hihi

p/s : berjaya merepek beraban hari ini . HUREYY !!


Thursday, November 17, 2011

Zac , kenapa BEG koe SENGET ??

Assalamualaikum ..

Sedih , malu and gembira .

Semalam hari yang paling zac malu dan hari yang paling zac gembira , apa yang gembira apa yang malu ? ok .. kita cerita yang gembira dulu .. semalam zac dapat keputusan peperiksaan akhir tahun lansung dapat tahu kelas apa tahun depan . so , zac naik satu kelas iaitu kelas M , kelas number 2 daripada 11 kelas . ok wat ? hihi . smile :D and kat sini pulak ada kesedihan ... zac balik-balik nak pegang phone , tujuan ntuk bagi mesej kat Capital A , yang zac dah naik kelas . tapi die tak balas . dia cakap tapi macam terpakse . sedih sangat . sangat !!

Ok , yang malunya ... adalah seperti tajuk kat atas tu , rasa nak nangis pun ada and hati debar-debar . haha , cerita dia macam ni . mum zac memang dah beli beg sekolah pada awal tahu 2011 hari tuh , but zac tak suke . beg dia bessssooor sangat . macam budak skema , then .. zac pakai beg lama adik zac . beg tuh dah rosak bahagian tempat betul tali sandang beg tu . zac ikat je . haha , macam GEMBELL tahu !

Pastuh .. semalam , zac masuk lah pagar sekolah macam biasa , turun dari kereta . budak perempuan yang lepak-lepak kat depan sekolah senyap jee . selalunya tegur-menegur . zac just pelik but senyap je and excited teruss je jalan untuk masuk sekolah . sampai kat depan surau , ada lah budak-budak lelaki AKA pak Haji kat depan tuh . pastuh sorang tuh tegur beg zac .. " Zac , kenapa beg koe senget ?? " , lepas dengar mereka ketawa ramai-ramai , terus zac pecut naik atas !! uuuwwaaarrhh :((

p/s : terlalu malu . cerita ni macam NGOK sikit


Monday, November 14, 2011

Sebab Apa ? Sweet !

Assalamualaikum ..

Sweetnya Wajah Wanita Islam
p/s : right and not left . hahahahha !


Seorang lelaki British dtg kpd seorang Muslim dan bertanya,
“Kenapa wanita Islam tidak dibenarkan berjabat tangan lelaki?”

Muslim itu bertanya kembali,
“Bolehkah kamu bersalam dengan Queen Elizabeth?”

Lelaki itu menjawab,
“Sudah tentu tidak, hanya org tertentu sahaja dibenarkan untuk bersalam Queen Elizabeth.”

Muslim itu tersenyum lalu berkata,
“Wanita muslim adalah ratu dan ratu tidak bersalam dengan lelaki asing"

simple kan ? but penuh dengan seribu makna . HIHI , pliz Greyson Chance . jangan sentuh Wanita Islam . mereka ratu bagi kami , korang (GC) tak layak . well , kami Lelaki Islam adalah prince ok ? ngerti atau gak . tapi Lelaki Islam boleh pegang =.='' . hahaha . >merepek<

#1 - Credit : Blog Tak Bernama ??

p/s : baca caption gambar tuh elok-elok !

Rasa Untung :D

Assalamualaikum ..

DOUBLE SMILE


aku jadi gila lepas tgk profile Najwa Latif @twitter

tetiba nak update awal-awal hari ini , hehehe , uky uky , semalam ramai yang tweets pasal Najwa Latif , kenapa korang nak kutuk-kutuk dia ? orang kate dia perempuan kampung . HEELLOWW !! Siti Nurhaliza yang pakai baju berkelip-kelip sekarang tuh dulu pun dari kampung , sekarang Dato' weyh !! and lagi satu ... video Najwa Latif ni berjuta orang tengok . koe ada ? HAHA . ta marah kat koe but kat orang yang kutuk Wawa sayang ni . haha , jelez #GF aku kang . kihkih

btw . dia hati kental , bila dia kene kutuk .. semua artis bantu dia kat twitter . naikkan semangat dia . begitu juga aku sebagai scandal dia . kau ada ? haha . kk , kidding . aku suka mata dia , gigi dia .. dia seorang yang penyabar . terlalu luas kesabarannya . begitu juga suara , terlalu sedap . aku rase kalau korang nyanyi pun macam kera sumbang . ada an an ? tuh aku la tuh . k aku merepek . bye and not buy coz NOT FOR SALE !!

haha . aku merepek . retweet je pun , bangga macam dia nak pergi dating ngan aku . kirer ok lah .. kau ada ? HAHA . ukuk , sleepy ZZzzz . kby

p/s : tetibe jatuh hati kat die . oh Najwa !!

Sunday, November 13, 2011

Saya Nak Belajar :D

Assalamualaikum ....


Disebabkan aku tertarik dengan Beatbox , rasa macam nak belajar dan siapa yang nak ajarkan . i'm so excited , siapa pandai ek kat Malaysia ni ? tolong ajarkan sayee . hihi , ada jiwa HIPHOP juga aku ni ... tul ke benda tuh HIPHOP ? ta sure ok . ta mo merepek banyak-banyak ..

Kelewatan deyh zac update hari ini . btw janji aku buat kan kan kan ? apa aku kesah . and nak selitkan sikit . rindu bertanda cinta dan cemburu bertanda sayang . siapa tak rindu bertanda dia tak kesah kat seseorang tuh like kalau nak belajar bertanda minat ... macam saya nak belajar Beatbox ni . (mulalah aku merepek)

Haha . bla bla bla . aku sayang Capital A , tapi dia malas nak rindu aku . padahal aku rindu dia tak terkata ! ... tak per lah . aku tetap sayang dia . sampai kiamat sekalipun . uk ?

p/s : nak belajar Beatbox tapi yang free k ? HAHA :D

Thursday, November 10, 2011

Sekolah Petang ?

Assalamualaikum ..


korang cuba lihat , gelap je waktu balik skul .. so mane yang skul pagi , untung sesangat ! . hurm .. korang tahu , balik waktu malam .. kadang-kadang homework pun tak siap . bangun pukul 8.00AM gosok-gosok baju kemas buku pukul 10.00AM kena pergi dah . itu pun kalau zac bertugas . kalau tak pukul 12.00PM , balik pukul 6.40PM and kadang-kadang tiba di rumah pukul 8.00PM . hebad kan ? balik-balik mandi-mandi .. pastuh nak jaga gerai .

muke sengal 

yang pasti , kedai zac tutup pukul 1 (AM) lebeyh .. baru lah dapat menghadap komputer , blog pun tak update . nevermind la ... ni homework ? C+ lah jawabnya . so ini berkait dengan keputusan zac hujung tahun . amatlah menyedihkan . tak mahu tulis berapa A , berapa B and berapa C . malu kutt ~ . disebabkan itu . zac nak pasang azam awal-awal sikit sebelum azam yang lain pada hujung tahun 2011 ini . ececece ~


muke bosan                                                                                                                          muke excited

nak kurangkan tuisyen kat Pusat Tuisyen Facebook Sedunia tuh and kurangkan bersenang dan happy . nak menghadap buku and penuhkan masa dengan pelajaran . juz ambil beberapa minit untuk menghadap laptop / PC . (dalam phone leyh on9) bhahahaha ! yang pasti . tahun depan zac sekolah petang lagi -.-''

and bagi rakan-rakan yang menyalahkan sekolah yang mengadakan dua sesi iaitu korang di sesi petang .. and korang jadi Ngok . (macam zac lorhhh) . haha , bukan sebab sesi but sebab usaha dan kerajinan masing-masing , suka ke menghadap buku ? duk diam and ta ada bunyi rite ? baik menghadap MukaBuku . ada bunyi orang hantar mcj (chat box/IM) kat kiterr . haha . merepek . and last .. apa-apa pun menghadaplah buku itu . akhir nanti boleh BERJAYA !

p/s : serius tak best sekolah petang ! nasihat org jee . aku ta taw lagi . hahaha

Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday #2

Assalamualaikum ..


cute ka ? and my photo .. ni kes demam :


kes demam .

p/s : dua gambar :D

Tuesday, November 8, 2011

Hampa , Sedih , Kecewa ~

Asalamualaikum !!!!! huh huh huh (mengah) ..


sedih coz Capital A merajuk sahaja and then , about picture kat atas ni .. aku kompem kalah . hihi , dah agak but aku sedih gila ... aku tahu kalah menang adab permainan but kenapa lah .... hihi , saya bagi 1 juta , awak menangkan saya buleyh ? kihkihkih .

btw . Capital A ... i love u so jangan buat saya macam ni , saya boleh tambah teruk sakit awak tahu . asyik pikir pasal awak , saya nak blajar .. bila fikir hal awak .. semua tak jadi , tak tidur untill pukul 5 pagi and 6 pagi ... paling awal pun 4 pagi , saya tak larat lah wak . kalau awak dah tak mahu sye . block , unfriend , tukar number atau cakap kat saya " sye benci awk lah " hurrmm.. kan senang ?

and.. dalam aku sakit-sakit , menggeletar pegang Kamera .. tapi aku berjaya tangkap 70 lebih gambar dan aku dah upload ke FB , semuanya 47 selepas dipilih-pilih .. so siapa yang nak kunjung , boleh click Jamuan BesOr 2011

p/s : ta mo merepek panjang-panjang .. aku sedih dgn Capital A .. and Mr . Adie !!



::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Post Tambahan : 9 Nov 2011
zac tulis benda ni selepas terbaca dari Daniel Adie :
" Apabila ada yang mempertikaikan keputusan pengadil untuk Contest DANIEL ADIE : SISPA dengan mengatakan kami tidak bersikap adil... Itu SGT TIDAK BETOL! Those 3 judges are not bloggers!! Mereka langsung tak kenal sape2 pon blogger yang bertanding.. "

BUT !! zac tak kata Daniel Adie ni tak adil uky , zac syukur lorrh dapat masukk ... yang Daniel Adie pilih Top 10 semua hebat-hebat , so siapa yang mempertikaikan pemilihan contest itu , korang ni ~ jangan lahh buat Daniel Adie macam tuh ~ sian die . hehehhee [bodeek] . :D *kidding

setahu zac , dia paling baik .. walaupun followers nya dah beribu .. ada yang berpuluh-puluh ribu , zac nak tanye .. ada tak dia balas bila korang tegur dia kat fb ? tak ada kan kan ? tapi Daniel Adie ada . dia balas . cuma kalau dia buzy tuh korang paham-paham lorrrh . hihi . smile !!

zac tak ada niat nak wat post ni semalam untuk kata Daniel Adie TIDAK ADIL ! uky ?

p/s : sabar Mr. Adie Celup-Celup !!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sunday, November 6, 2011

Saya Tak Beraya - Aidiladha

Assalamualaikum ..

#AKUPAKSAKORANGKOMEN !!


Apa lah nak buat ... tidur malam tadi pukul 4 pagi , pastuh buat loceng pukul 8 ... kononnye nak pergi solat sunat hari raya and terus tengok lembu , kambing and ect nak dikorban kan but tak kesampaian coz tidur mati .. bangun pukul 2 peace :) baju raya tak pakai and rumah gelap gelita , pintu tingkap semua tak bukak . ta masak ... laporrr !

And maklumlah , kami tak ada kampung so zac dengan kakak zac pikir-pikir apa nak membuatkan kami rasa tengah beraya ! hekhek , tunggu punye tunggu .. dua beg plastik yang berisi daging lembu telah dihantar , zac anda kakak zac apa lagi .. bawak benda tuh lari kedapur . sorry ni kes gila , and my mum pesan ... jangan ambil banyak-banyak nanti dia nak masak sesuatu .. so kami ambil setengah je . sikit je pun .

And .. kalau korang nak tahu , zac dengan kakak zac ni dah macam orang tak makan sebulan . Haha . abis dapur selerak kami buad , pastu lepas masak kuali tak basuh ... citer pendek dia .. jum tengok gambar ni .....



Jelas ? hihi .. zac kalau nak tangkap benda-benda macam ni jer guna kamera yang mahal .. kalau tak , tak ada keja nak snap picture guna cam tuh .... tapi kamera tuh bukan DSLR , but zac anggap macam DSLR lah . hekhek . ta payah merepek .. so benda ni tak ada kat mana-mana buku resepi , zac namakan resepi ini ialah Raya ? Tak Raya AidilAdha .. sedap tak nama resepi ni ?

Hasilnya sungguh sedap !! masaknya sikit ... penjamu seleranya 8 orang , haha . memey tak cukup lah ek . so , my mum buat ulasan yang pendek ja . kedekut punye olang !

" Sedap ~ "

Kesian saya , sedih saya , hampa sudah tapi kenyang gila !! haha , kami makan dengan nasi lah kan .. kalau makan macam ni sahaja memey tak kenyang lorrh ! so gambar seterusnyee ...



HAHA .. tak warna warni lansung !! so , yang penting ... pinggan mera plastik ni idea saya , nak bagi nampak warna warni sikit atas meja tuh , so nasi putih + kuah tambahan + Raya ? Tak Raya AidilAdha + air oren = RASA BERAYA BEB !!! . haha , ni memang idea sial .. pecah rekod untuk kawasan rumah aku bukan pecah rekod untuk Malaysia . haha . ada faham ? tak ek .. kk wat dono je ~

p/s : memey sedap .. ta tahu nak cakap macam mana , nak resepi dia ? hihi =]

Saturday, November 5, 2011

Salam AidilAdha 1432H

Assalamualaikummm ...

nak tahu aku tiru Mr. Adie Celup-Celup wat entri macam ni dengan harapan dan keinginan dalam katanya " nak wish jugak !! " hihi :) saya peniru yang terbabit . *merepek .

hello-hello , esok kambing , lembu , kerbau and rusa .. ada ke ? kene sembelih so sama-sama kita saksikan tanpa berticket dan berbayar .. harap maklum yang tempat tidak terhad . haha . uk uk lah , dalam korang tengok-tengok tuh .. ingat lah sejarahnya macam mana , insaflah skit kan kan kan ? so zac nak publish 1 picture mean kad lah kirernye . hihi :)

aku tahu mase ni hodoh gila !

About this picture , memang hodoh .. mase tuh main lari-lari kat kubur so my big brother panggil nak snap face aku yang tak seberapa ni coz gambar aku kat kubur untuk tahun 2011 Aidilfitri tak ada . hihi :)

So .. Selamat Hari Raya AidilAdha , Salam AidilAdha and apa lagi ek ? mana-mana jelah .. k boboi ! salam .

p/s : ni lah Zahir dan yang ini lah Zac . sikit-sikit nak wish .

Friday, November 4, 2011

Betul ke saya ?

Assalamualaikum ..

Hey , zac ada berkenalan dengan ustaz blogger baru . hihi , nama dia Capital T , cukup kut ? haha . kk , lupakan .. betul ke zac skunk ni zac yang dulu ?? kenapa zac cakap macam ni ek ? dia nak mati dah ke ? haha . ta adalah , siapa kawan baik zac mesti perasan , zac dah seminggu bersedih .. falling in love ~ hati sudah hancur ! bende aku mepek ni . haish .. layan cukup .

HuiHui , nak melaut kejap .. kenapa sekarang zac cerita pasal zac je hah ? sebab zahirega.blogspot.com bukan global.blogspot.com . so ada faham ? hihi , uk uk kenapa zac sekarang dah pandai bercinta ?

1) Matang
2) Capital A
3) Gateyy

KONSEP 5K
Credit To : Rusydee Artz And Capital T FB

Huhu , tak adalah .. biasalah , lelaki memang gatal kan kan ? huhu but ada batasnya ok . kita agama Islam kan kawan kawan .. so kaple boleh membawa yang bukan-bukan mean kita dapat apa kawan kawan ? DOSA CIKGU !! .. i cikgu ? tq-tq . hihi . *mepek .

So , kenapa sekarang zac malas nak tido waktu malam ? sebab zac hayati keindahan malam , nangis sorang-sorang sampai hingus keluar pun ta sedar ... *sila geli . uk-uk , kenapa zac sekarang peratus mata pelajaran dia disekolah dah menurun ? kerana menggatal dan bersekolah di SMK FaceBlogger . harap maklum . cikgu-cikgu , jangan marah saya . salahkan saya . faham ? shuh ~ ta faham diam k ?

Hey .. siapa Capital T tuh ? cuba-cubalah cari yeee .. kat facebook dia , dia ada snap pic dengan Rosyam Nor and Erra Fazira . kak Erra !! pisss . dia punya tarikh lahir sama ngan I ok , harap faham . ingat . 9 Februari . lalala ~ so kenapa zac sekarang kuat bersedih ? kerana dia fikirkan takdir . skian maklum . piss :'D

p/s : malam tadi aku nangis . Capital T Thanks .




Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday #1

Assalamualaikum ..

My Body

p/s : kaple dosa . pikir panjang-panjang terus kahwin . by :D

Tuesday, November 1, 2011

Sedih Tul !!

Assalamualaikum ...

PERHATIAN !! POST INI MEREPEK ! hahaha . aku pening duh baca lepas aku type . kk , jum baca .
* aku tak mo dia hilang . sape ? abang angkad aku . uk-uk , jum baca , dah kirer faham sikit lah tuh kan ? wah ni tulisan cikgu ke ni ? guna PEN warna MERAH ! hahah . kk

Hurmm .. dah berapa minggu ni , banyak yang aku ingat pasal dia . sebelum tidur , bangun tidur , termenung and bila-bila je . kadang-kadang ... aku nak makan pun aku ingat dia padahal hidup dia dengan aku jauh beza and tempat tinggal yang jauh . Hurm , korang nak tahu dia siapa ? He is my step bro . serius sembang , sejujurnya ... kakak aku pun cakap , aku dah macam kaple dengan dia but WTF ! I'm Not Gay !! . Serius sembang , tapi kalau korang dapat hayati betul-betul .. mesti korang akan faham .

Dulu selalunya dia buzy , dia tetap akan balas mesej aku .. sikap manusia selalu jemu . Dulu kalau kita orang gadoh an an ? tak sampai merajuk sehari . but dia pulak yang melebih .. merajuk bagai nak gila aku dibuatnya . btw biar lah .. kalau betul dia sayang kat aku .. takkan tinggal punya so aku yakin 80 % kat sini . So , zac nak tanya korang ada tak abang angkad or kakak angkad ? kalau ada . macam mana sikap kasih sayang antara dia dan kamu ?? HEBAD kan !

Serius berbeza , walaupun cinta itu cinta monyet .. mean , me with my GirlFriend . serius ta sama . maybe sayang tuh lain kan kan kan ? kalau korang tak caya .. korang pergi tengok wall ni .. dia ada dua abang angkat and saling memahami . jelezzzz !

Adam Aqim ... adik angkad mean kawan zac atau dia bahasa kan diri dia abang , and abang angkat dia Miqdad and maybe yang dia selalu chat abang angkad dia yang ni >>Nashran<< , kalau korang tak caya . korang cuba add mereka bertiga and tengok respon setiap hari . hebad tak hebad wall mereka . heheh , uk fine .. ni citer pasal apa tadi ? aku sedih kan .. dah melaut pulak .

Penah tak dengar adik angkad ada seratus ? GILA ! , setahu saya lah kan kan ? tak perlu sebegituh mean penah tak dengar Mak We seratus ?? mesti korang akan bawa maksud tuh kepada ::: KASIH SAYANG TERBAHAGI ::: hoho , kat sini aku tak kesah lah kalau ada 2,3,4 or 10 cam tuh . masalah sekarang .. saya pun ada 1 abang angkad 1 kakak angkad and maybe dah cukup . smile sikit ---> :D

Kat sini zac nak cakap , pasal benda-benda macam ni lah terbahaginya kasih sayang bila terjadi macam tuh ... biasa lah , ayat macam ni akan keluar " kau nak benci aku benci lah , banyak lagi adik angkad aku " .. fuck it rite ? hahaha , so siapa abang angkad aku ?? hurm .. nanti je lah zac cita pasal dia . tapi nak cerita pasal diri dia kejap . gambar and nama zac rahsia kan dulu dengan nama tipu-tipu dia .. aku selalu cakap Capital A , haha . sape add aku perasanm lah . selalu merana kat fb . bhahahhaa . kakak angkad aku ? nama dia Aryani . pandai-pandai lah korang cari . bhaha . nanti aku cerita pasal minah tuh pulak .

Selalu dia akan cakap dia buzy . itu jeee . tapi aku tak marah kat dia pun , cuba kalau korang ... buzy pun boleh balas satu mesej kan kan ? " bzy " , like that ? ta pun " bz " ... senang je . hikhok , ta kesahlah . janji dia ta merajuk lama-lama , tengah tunggu mesej dari mamat tuh ni . sedih lah tuh ~ haha . semalam aku marah dia . tapi selalunya dia akan tengking aku balik but ta ada respon . hello ? hahha .

Last sekali , zac tulis post macam ni bertujuan mengatakan . zac kalau ada abang angkad and kakak angkad , zac akan sayang deype . hebad kan ? sayang gila-gila kut . so macam mana dengan korang ? adakah korang ada adik angkad or sebaliknya tetapi dah lama tak contact ? ta rasa rindu ke ? zac kalau sehari pun dah rindu . k i sayy Muuuuahh ! tuh Capital A , huh ~ letih tul nak cakap pasal abang angkad aku ni . yang pasti dia lebih pintar . lalalalla ~ kby , na pergi skul dah lorrh .

AKU SAYANG DIA GILA-GILA ! faham ?

p/s : hari ni hantar buku teks . 17 buah buku =.='' WTF !!! pfft . komen syg ~