Monday, October 24, 2011

TUTORIAL : Download Lagu !

Assalamualaikum ...

zac saja nak buat tutorial untuk kawan zac bernama Zul Fatah ni ... tapi zac yakin .. 98% orang Malaysia dah tahu download lagu untuk phone korang tanpa pergi ke mana-mana kedai untuk beli sebuah lagu rite ? so hari ini zac nak ajar ,.. kadang-kadang , ada juga yang tak tahu download tapi jangan rendahkan mereka ... kerana mereka cukup tinggi dari kita . haha , ta adalah cause mereka lebihkan pelajaran dari bende-bende macam ni . mana kiter tahu an an ?

So .. Firstly , korang kene pilih tempat download yang paling special and popular .. pantas dan tiada virus !! .. tempatnya ialah ---> http://4shared.com/ <--- nice !! tapi jangan download yang bukan-bukan pulak ..

So , pergi ke situh dahulu .. type dan tekan ENTER . huhu

Second , bila korang dah tiba ke destinasi 4Shared ni , korang type lah lagu mana yang korang nak .. and tekan carian ... tunggu lah beberapa saat . line korang ok ke nak download-download ni ? huhu

Third , dia akan beri beberapa pilihan , setiap pilihan .. lain-lain perkongsiannye .. so pilih yang terbaik . bukan suara rakaman .. pelawat yang ramai .. uky ? pastu trus klik kat tajuk lagu uh !

pastu .. klik lah muat turun ! tiada virus dikesan ok ! , hebadd !

Tunggu beberapa saat ... paling kejap 20 saat setahu zac , and then .. klik MUAT TURUN SEKARANG , yang akan muncul lepas habis penantian adalah penyiksaan korang tuh ~

So , kalau korang download dekat Google Chrome , setahu zac , dia akan automatic save dekat LOCAL DISK C > USERS > USER > DOWNLOAD !! so pandai-pandai lah korang cari , tapi kalau guna Moxila ke apa ke , dia akan bagi pilihan sebelum download .. korang nak save kat mana ... 

Last Sekali , korang copy lagu kat computer korang yang korang dah download tadi ke phone korang , paste kan kat MUSIC file ... and yang pasti korang dah sumbat usb phone korang kat lubang usb tuh , kalau tak mana datangnya phone korang punye file . haha . kbai

p/s : tak pandai mengajar sangat . pening tak ? kbai . apa-apa komen and tanye :D

18 comments:

Husna Mohamad said...

pandai awk mengajar...
dah boleh jadi cikgu dah ni..
HAHA

Zac Rega said...

@Husna Mohamad uh , ta adalah sangat ~

Blogger bernama Zam ! said...

HAHHA! 4shared ni mmg fofular , selalu gak download kat situ ,HAHA! jahat!
tp kadang2 nak tggu sampai 320 saat satu penyiksaan .:)

Zac Rega said...

@Blogger bernama Zam ! Huhu , memang top and pop tapi skunk da ad ADS , tesnyen nak download lagu kat situh ~

Muhammad Salman said...

=)

Zac Rega said...

@Muhammad Salman :)

Blogger bernama Zam ! said...

@Zac Rega
haha! yup .betul betul betul ..

Zac Rega said...

@Blogger bernama Zam ! :)

Anonymous said...

Aku dtg utk slamat kn kom kau ye and aku rsa kau tau sape aku :DD .. don't let anybody know zahir ..

yg file gmail hacker and fb hacker tu adalah spam / scam .. benda tu yg buat fb and blog kau kena hack .. klau nak elok gi buang and trus wat full system scan .. bnda tu ada kat folder download ..

Anonymous said...

heya zahirega.blogspot.com owner discovered your site via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramtically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer pr checker seo sem backlinks backlink exchange Take care. Jay

Zac Rega said...

@Anonymous oh thanks braderr coz da bagi tahu , aku dah delete .. tak perlu uninstall kan kan ? aku budus sikit . haha . tak payah lah Anonymous .. aku bknnye marah pun . aiyo ~ aku open , so don't worry . na scan gune per derrr ? cerr gitawww .

i'm fine :D

Anonymous said...

klau yg tu jnis installer kena unisntall ikut control panel .. but klau itu biasa nya kna scan sluruh kom .. klau avira amik yg full system scan .. aku guna avira internet security 2012 .. yg paling latest ..
klau nak download laink tggu kmunculan comment aku yg akn dtang di post yg trbaru ..

Zac Rega said...

thanks EN. @Anonymous avira ? ta der la bro . and pasal uninstall . nanti zac test :D

Anonymous said...

weh .. bila nak approve aq ? haha :DD

Zac Rega said...

@Anonymous oh kirernye .. @Anonymous ni kau lah kuchai ? kau kate kau tak hack blog aku ? ni kawan ?!!

Anonymous said...

weh , mana de r .. x de hack .. grr ==*

Zac Rega said...

@Anonymous huh ~ letih !

Anonymous said...

Greetings! Very helpful advice in this particular post! It is the little changes that will make the greatest changes. Thanks a lot for sharing! WI Merrill Payday Loans