Pages

Monday, October 17, 2011

Maafkan ?

Assalamualaikum..

Hurm .. hari ni about me , jawabnya .. blog zac ni about me sahaja lah an an ? tak kesah cause Kak Peah kata , about me pun , ada moral .. Peah mana pulak ni ? ala duk hujung kampung tu .. pliz buat-buat kenal pliz .. uky done ! terus ke tajuk .. korang suka maafkan orang tak ? angkat tangan ? ... sorang je !! heyh ~ huhu

So , hihi .. zac kalau update post .. suka sangat tulis 'so' .. this is about me huhu . uky-uky , ingatkan facebook and blog zac di hack ? hurm .. sedih hati , semua post hilang .. siapa tahu buat backup template ? bagi tahu zac but zac rasa kalau dah delete and before tuh tak buat ... ta boleh jugak kan ? huhu . ta apa lah .. so kalau benda tu terjadi kat korang lah kan ? korang maaf tak penjenayah kecil-kecilan tersebut ? HARGH !

Seterusnya , tadi kat sekolah .. dia mintak maaf kat zac , tulis kat surat tuh , hantar kat tingkat 4 tuh ... hantar kertas warna putih tuh ... hantar guna pensel hitam tuh , uky-uky .. cukup-cukup lah tuh ! , na tahu apa dalam surat ? di tulis " bla bla bla bla bla bla bla , aku minta maaf , bla bla bla bla bla " tq ! so itu je yang aku ingat . sorry bro !

Hihi , siapalah zac ni tak maafkan manusia yang sama taraf dengan zac ? sedangkan Allah , tuhan kepada seluruh makhluk di dunia , memaafkan hambanya .. ni lagi kan zac an an ? insaf sikit ! , hurm .. jadi zac maafkan dia , dia kata .. dia tak hack blog zac cuma dia hack fb zac , and dia suruh zac UNBLOCK dia balik , pening fikir nak buat ke tak nak ? huhu . lalalla ~

jangan hiraukan gambar ini ! kakak aku Mr. Garfield !

Huhu , last sekali nak bagi moral sikit , sebelum kita buat jahat .. selalu ingat agama kita , apa agama kita murid-murid ? Islam Cikgu !! (terasa diri ini Mr. Daniel Adie) haha .. uky-uky , lepas tuh ingat tuhan kita ... apa tuhan kita adik-adik .. ? Allah Abang !! (terasa diri ini perit) , ta lawak ! hmm .. uky-uky , and bagus lah setiap manusia itu mengaku kesalahannya , dan meminta maaf .. siapa yang sanggup bawa dosa dia yang sia-sia itu ke Padang Mahsyar , dipersilakan membuat sikap sebaliknya :)

p/s : SUPERMAN !! Mr. Adie Melayu Celup-Celup !

8 comments:

pudenz said...

terbaekk..
haha..gler arr ckp kakak cmtuh..hoho

DanieL AdiE said...

Hahaha...

p/s tu memang x boleh blah..

Kelakar la zac nie..

Amim said...

maafkan je KOT. tapi mmg perit utk memaafkan..

Zac Rega said...

@pudenz uh .. kenyataan !

Zac Rega said...

@DanieL AdiE thanks . ta lawak mane un :)

Zac Rega said...

@Amim I GOT IT! , amim komen lagy . (bangge) ! :DD

Husna Mohamad said...

bagus lah kalau cam tuh...

Zac Rega said...

@Husna Mohamad bagus ? huhu .. kk!