Monday, October 10, 2011

Lelaki = Sedih ?

Asalamualaikum ...

Siapa kata lelaki tidak boleh bersedih atau touching ? kami pun ada perasaan apa. haluu ! topic zac hari ini adalah sedih , selalunya sedih ni mesti bila ada kesusahan atau hilang seseorang , atau tangisan kegembiraan ... tapi itu bukan sedih . huhu , yang zac maksudkan sekarang ini .. sedih pada zaman sekarang , tak kena waktu n tentu hala , mesti nak sedih .. zaman sekarang sedih bukan apa , sedih cause bercinta . kalau macam tuh , single je lah kan mudah ? .. k k , jum terus ke tajuk di atas .

SYORKAN BACA POST INI MESTI MAKAN KEREPEK !

Hye ! " Lelaki = Sedih " , selalu zac dengar , kalau lelaki sedih sahaja , korang mesti anggap dia tu lembut , ta hebat ! , padahal .. lelaki yang sedih ni lah best , baru lah perempuan dapat pupuk hati masing-masing untuk menjaga hati kami :) zac suka sedih taw . rasa hebat . haha

So, sedih ini tidak bermakna lelaki itu lembut ok ? maybe dia dalam kesusahan ... ada problem , korang cuba-cuba lah tanya , dia sakit ke apa ke ? tapi jangan lah korang kutuk dia tak GENTLE pulak . dia hebat taw , tuh sebab dia sedih .. kalau abang angkat zac .. zac mesti nak tanya , malahnya abang-abang angkat zac mahupun abang kandung zac sendiri , mereka susah untuk bersedih . maklumlah .. bujang .

HIHI , kan zac cakap .. asalkan kita bujang waktu macam zaman sekarang ni , mesti tiada yang sedih . heh ~ lelaki kalau korang nak tengok dia sedih .. macam ni . ini zac ok . tak tahu pulak lelaki lain :

-tutup muka dengan bantal-
-senyap , badmood-
-masam macam asam-
-termenung jauh-
-mata merah-merah- (bukan hantu)

uky , dah fahamkan ? so selalunya kalau lelaki tuh buat mata merah-merah , tandanya dia nak korang campurkan putih , baru jadi pink , jambu and sweet . gituh deyh !! [aku merepek] . and... kalau lelaki tu buat muka merah-merah pulak , and pegang perut . kompem dia sakit perut . jangan tanya takut terkeluar . haha .

Disebabkan lelaki zaman sekarang suka bersedih , zac nak cakapkan semua wanita di luar sana , kirer nasihat lah ni , kalau lelaki jaga hati wanita-wanita yang baik diluar sana , korang kan ayu, cantik, baik so ... korang ada semua tuh , jaga lah hati lelaki tu .. cause kami tak berapa ada semua tu. nasihat dia ... jaga hati dia ni , dia ni mesti lagi jaga hati dia ni pulak , baru ohsem !

p/s : merepek je post ni . tak ada benda nak sembang but ok perrr !

4 comments:

azam said...

lelaki kena kuat bro.....

sabar dan nangis di atas sejadah je....
Insyaallah

DanieL AdiE said...

X kire laki perempuan, kene la jaga hati msg2...

Oh ye, Jemput join Contest Adie ya...

Zac Rega said...

@azam ups ..

Zac Rega said...

@DanieL AdiE k :)