Pages

Friday, October 14, 2011

I'm Not " Sleeping Beauty "

Asalamualaikum ...



Panas-panas semalam masih ada , tak sempat nak update semalam cause dah pukul 1 baru tak buzy so hari ini zac tak sekolah cause ada hal sikit , nak update pasal semalam .. pecah rekod beb , semenjak 6 tahun zac sekolah .. tak penah tidur dalam kelas.. tahun ini baru tertidur !! cerita dia macam ini .

bagi yang tak tahu siapa Sleeping Beauty . hahaha

Seperti biasa , lepas habis kertas exam mesti cikgu korang suruh letak kepala atas meja kan , mean , baringkan kepala atas meja lah .. bukan cabut kepala letak atas meja , so yang zac ni baik ... dengan niat tak nak tiru meniru , zac buka spec and terbalikkan kertas exam lalu baringkan kepala ke atas meja . best !

Before that , malam tuh zac tidur pukul 3 lebih cause text dengan abang angkat zac .. Mr. Amim Najmie , siapa kenal ? hihi . tak kenal sudah . sambung balik kisah atas meja , zac pun saja lah tutup kan mata , lagi pun tak ada orang yang nampak muka zac hodoh cause zac dah tutup muka dengan tangan ..

Beberapa minit kemudian , kawan zac si Zariff , goyang-goyangkan tangan zac .. and panggil-panggil , u know ! waktu exam mana boleh pandang-pandang kiri kanan ... mahupun sembang !! jangan contohi Mr. Zariff ini . hahaha , so infomation ini dari kawan zac bernama Mr. Jufri . peace sikit .. peace !!

Lepas tu , Zariff dah agak yang zac tidur , apa lagi .. dia pun bgai tahu kawan-kawan zac lah ... kejam tul ! , and kawan zac lagi sorang ni (Mr. Washil) , pergi ponyok-ponyok kertas and campak kat zac , panas hati zac cause zac bangun dengan mengejut .. terus meraba spec and buat muka BLUR ~ sambil dilihat satu kelas agaknya . Malu !! muka zac macam PREEETTT .. harap maklum xD

Lepas itu .. masa turun ke surau untuk menunaikan solat Asar , Mr. Irfan panggil zac Sleeping Beauty .. kejam , lepas tuh waktu exam Seni 1 dijalankan , zac ambil satu kertas ... and tulis kat dia .. " I'm Not Sleeping Beauty! " , hihi ... jambu je ~ . si jonggang tuh pun senyum . err ~

p/s : jangan tidur dalam kelas . anda diperhatikan !

3 comments:

RinsyaRyc said...

memang sleeping beauty.. ekekee..

sape suruh tido.. padanlah tu.

Zac Rega said...

@RinsyaRyc Huyuu ~ haha

Husna Mohamad said...

kesian Zac...huhu~