Pages

Sunday, October 30, 2011

Lagu Dia ~

Assalamualaikum ...

Misz Ena Lyn ? suara macam Najwa Latiff , ada peyylat-peyylat sikit . serius sembang .. suara terlalu sedap . cuma ada beberapa part dia tersilap sebut lirik yang betul ... tapi saya tak hairan cause dia dapat cover , pandai lah dia nyanyi kan kan ?? jum layan ... saya falling in love dibuatnya ... <3


sedap kan kan ?? buffering tak berapa lama .. blog saya pun tak berat so jangan risau untuk mendengar .. sabar itu adalah sebahagian daripada iman . MUKABUKU

p/s : she said, typical for all but special for me. hihihi .. ♥

Saturday, October 29, 2011

The Man Back :D

Assalamualaikum :D Anneyong Haseyo !!

Hui .. dari mula dah nampak smile yang mengembirakan kan kan ? huhu . sebenarnya , zac tulis entri ni dalam kesedihan cause pagi ini sebenarnya abang zac , kakak zac , adik zac akan pegi bersenam di sebuah tempat . acewah .. tapi dihalang dengan beberapa hal yang tertentu . kami tangguhkan dahulu . u know , my body . hahaha . uky-uky .. yang pasti The Man Back and Thank You !!

See this photo first . CTRL + CLICK THIS PHOTO to giant view . haha , uky-uky . tengok lah dulu gambar ni , tak pakai ticket pun kalau tengok . jum-jum :D


so ? dah fahamkan .. untuk maklumat , zac buat entri ni bukan nak marahkan dia but thanks cause dah bagi info yang kecil macam tuh .. bagi zac terlalu besar . thanks !! but please , kalau kamu baca .. aku dah tak larat bro untuk back and back kemas blog ini . entri-entri .. setiap yang aku update .. ia sangat berharga , so please . don't hack me again . i hopeee and plizzz .

Kesedihan yang melampaui batas , abang zac pun cakap ... merana tak tentu hala depan lappy sambil nangis gosok-gosok mata ni untill sepet cause blog zac kene hack with my totally love facebook AKA MukaBuku . <3 i love u muah muah muaccch ! . so please ye brother yang bijak sana . jangan ulangi lagi . cukup kau kembali untuk mengajar . hidup manusia didunia hampir berakhir . faham-faham . untuk pengetahuan kau jugak , aku simpan .. aku ta gunakan . aku ta ada niat nak belajar semua bende tuh dah .

Thanks kat kau . and peringatan kepada semua blogger , hati-hati uky ? zac tak tahulah kalau korang yang kene . macam mana tahap kesabaran korang . like me ? boy ? meletoppp KEDEBABOOM ! .. serius sembang , panas hati bhaiii . tingkap rumah zac ni pun zac nak gigit . geram-geram , so faham-fahamlah geramnye macam mana .. hihi . aku gelak ke ? huhu

p/s : zac rindu CAPITAL A <3

Monday, October 24, 2011

TUTORIAL : Download Lagu !

Assalamualaikum ...

zac saja nak buat tutorial untuk kawan zac bernama Zul Fatah ni ... tapi zac yakin .. 98% orang Malaysia dah tahu download lagu untuk phone korang tanpa pergi ke mana-mana kedai untuk beli sebuah lagu rite ? so hari ini zac nak ajar ,.. kadang-kadang , ada juga yang tak tahu download tapi jangan rendahkan mereka ... kerana mereka cukup tinggi dari kita . haha , ta adalah cause mereka lebihkan pelajaran dari bende-bende macam ni . mana kiter tahu an an ?

So .. Firstly , korang kene pilih tempat download yang paling special and popular .. pantas dan tiada virus !! .. tempatnya ialah ---> http://4shared.com/ <--- nice !! tapi jangan download yang bukan-bukan pulak ..

So , pergi ke situh dahulu .. type dan tekan ENTER . huhu

Second , bila korang dah tiba ke destinasi 4Shared ni , korang type lah lagu mana yang korang nak .. and tekan carian ... tunggu lah beberapa saat . line korang ok ke nak download-download ni ? huhu

Third , dia akan beri beberapa pilihan , setiap pilihan .. lain-lain perkongsiannye .. so pilih yang terbaik . bukan suara rakaman .. pelawat yang ramai .. uky ? pastu trus klik kat tajuk lagu uh !

pastu .. klik lah muat turun ! tiada virus dikesan ok ! , hebadd !

Tunggu beberapa saat ... paling kejap 20 saat setahu zac , and then .. klik MUAT TURUN SEKARANG , yang akan muncul lepas habis penantian adalah penyiksaan korang tuh ~

So , kalau korang download dekat Google Chrome , setahu zac , dia akan automatic save dekat LOCAL DISK C > USERS > USER > DOWNLOAD !! so pandai-pandai lah korang cari , tapi kalau guna Moxila ke apa ke , dia akan bagi pilihan sebelum download .. korang nak save kat mana ... 

Last Sekali , korang copy lagu kat computer korang yang korang dah download tadi ke phone korang , paste kan kat MUSIC file ... and yang pasti korang dah sumbat usb phone korang kat lubang usb tuh , kalau tak mana datangnya phone korang punye file . haha . kbai

p/s : tak pandai mengajar sangat . pening tak ? kbai . apa-apa komen and tanye :D

Saturday, October 22, 2011

Bebasan 2011 !!

Assalamualaikum ..

Merdeka-Merdeka !!

unik tak? dua kali sahaja zac lafazkan .. haha , menandakan Merdeka bagi kami yang sudah habis belajar di tahun ini .. hun ni jerr , tahun depan ada lagi .. cutilah kami sebulan lebih++ , hebatnye hidup aku . hahaha ! subjek yang susah final exam ialah :

Mathematics
English
Geografi (100 % Main Tibaiii)

ta berani nak besarkan gambar .. buwok bebeno !
about this pic , memang tak ada kene mengena dengan tajuk dia atas , tetapi cuba korang bezakan .. antara face zac yang masa ni .. dengan face zac kat header noh !! , berbeza kan kan ? GEMUK ! my mum bukak kedai makan , setiap hari makan nasi goreng ayam and burger ayam sekali gus dalam masa 2 kali sehari . thats y tetibe naik ... cepat gila , dalam masa seminggu ! diet time !! help me .. zac tak mo gemuk .. gambar ni memang ugly coz ambil waktu lepas bangun tido .., tak mandi lagi pun ... coz i think masa tuh i cute . bbbhhahahah ! -cerita sambilan- kahkah !

So, kat sini zac nak ambil kesempatan..korang tolong doakan untuk Guru Mata Pelajaran Geografri & Seni yang telah menjalankan pembedahan..kerana menghadapi Barah Otak , huhu .. kata cikgu Ramli .. " dia barah otak coz melayan kelas H (kelas ke 9/11) , hahaha .. " .. hurm ~ patutlah semenjak dua menjak dan bermenjak-menjak ni zac nampak dia nak relax je dalam kelas .. katanya dia tak berapa sihat . asyik pening sahaja .. rupa-rupanya .. hurm ~

" Ya Allah Ya Tuhanku .. Kau ampunilah dosa-dosa guru zac iaitu Cikgu Zaki , dan sembuhkanlah beliau dalam masa yang singkat ini.. supaya beliau dapat melaksanakan tugas semula disekolah zac " .. dan pandaikanlah zac .. hihi . AMINN !!

I'm Serius now , so thanks lah kalau korang doakan beliau , skema jerr kan ? btw biar lhaa ! hihi , uky-uky .. now , zac hanya tunggu masa nak dapat result yang amat menyeramkan .. minta-minta surat result sampai ditangan zac dahulu ... dan bukan ditangan Madam and Tuan Besar rumah zac ni ... abis aku . kreek ~

Last sekali , zac yakin zac ada 1 A , na tahu subjek apa ? SIVIK dan KEWARGANEGARAAN .. hahaha , lawak ta ? tak eh .. uky-uky .. nevermind ! , nanti zac buat lawak korang terkencing depan lappy lak kan ? huhu ...

p/s : Ta Mo Turun Kelas . Ta Mo Naik Kelas . Nak Tetap Sajaaa ! DIET !

Monday, October 17, 2011

Maafkan ?

Assalamualaikum..

Hurm .. hari ni about me , jawabnya .. blog zac ni about me sahaja lah an an ? tak kesah cause Kak Peah kata , about me pun , ada moral .. Peah mana pulak ni ? ala duk hujung kampung tu .. pliz buat-buat kenal pliz .. uky done ! terus ke tajuk .. korang suka maafkan orang tak ? angkat tangan ? ... sorang je !! heyh ~ huhu

So , hihi .. zac kalau update post .. suka sangat tulis 'so' .. this is about me huhu . uky-uky , ingatkan facebook and blog zac di hack ? hurm .. sedih hati , semua post hilang .. siapa tahu buat backup template ? bagi tahu zac but zac rasa kalau dah delete and before tuh tak buat ... ta boleh jugak kan ? huhu . ta apa lah .. so kalau benda tu terjadi kat korang lah kan ? korang maaf tak penjenayah kecil-kecilan tersebut ? HARGH !

Seterusnya , tadi kat sekolah .. dia mintak maaf kat zac , tulis kat surat tuh , hantar kat tingkat 4 tuh ... hantar kertas warna putih tuh ... hantar guna pensel hitam tuh , uky-uky .. cukup-cukup lah tuh ! , na tahu apa dalam surat ? di tulis " bla bla bla bla bla bla bla , aku minta maaf , bla bla bla bla bla " tq ! so itu je yang aku ingat . sorry bro !

Hihi , siapalah zac ni tak maafkan manusia yang sama taraf dengan zac ? sedangkan Allah , tuhan kepada seluruh makhluk di dunia , memaafkan hambanya .. ni lagi kan zac an an ? insaf sikit ! , hurm .. jadi zac maafkan dia , dia kata .. dia tak hack blog zac cuma dia hack fb zac , and dia suruh zac UNBLOCK dia balik , pening fikir nak buat ke tak nak ? huhu . lalalla ~

jangan hiraukan gambar ini ! kakak aku Mr. Garfield !

Huhu , last sekali nak bagi moral sikit , sebelum kita buat jahat .. selalu ingat agama kita , apa agama kita murid-murid ? Islam Cikgu !! (terasa diri ini Mr. Daniel Adie) haha .. uky-uky , lepas tuh ingat tuhan kita ... apa tuhan kita adik-adik .. ? Allah Abang !! (terasa diri ini perit) , ta lawak ! hmm .. uky-uky , and bagus lah setiap manusia itu mengaku kesalahannya , dan meminta maaf .. siapa yang sanggup bawa dosa dia yang sia-sia itu ke Padang Mahsyar , dipersilakan membuat sikap sebaliknya :)

p/s : SUPERMAN !! Mr. Adie Melayu Celup-Celup !

Friday, October 14, 2011

I'm Not " Sleeping Beauty "

Asalamualaikum ...



Panas-panas semalam masih ada , tak sempat nak update semalam cause dah pukul 1 baru tak buzy so hari ini zac tak sekolah cause ada hal sikit , nak update pasal semalam .. pecah rekod beb , semenjak 6 tahun zac sekolah .. tak penah tidur dalam kelas.. tahun ini baru tertidur !! cerita dia macam ini .

bagi yang tak tahu siapa Sleeping Beauty . hahaha

Seperti biasa , lepas habis kertas exam mesti cikgu korang suruh letak kepala atas meja kan , mean , baringkan kepala atas meja lah .. bukan cabut kepala letak atas meja , so yang zac ni baik ... dengan niat tak nak tiru meniru , zac buka spec and terbalikkan kertas exam lalu baringkan kepala ke atas meja . best !

Before that , malam tuh zac tidur pukul 3 lebih cause text dengan abang angkat zac .. Mr. Amim Najmie , siapa kenal ? hihi . tak kenal sudah . sambung balik kisah atas meja , zac pun saja lah tutup kan mata , lagi pun tak ada orang yang nampak muka zac hodoh cause zac dah tutup muka dengan tangan ..

Beberapa minit kemudian , kawan zac si Zariff , goyang-goyangkan tangan zac .. and panggil-panggil , u know ! waktu exam mana boleh pandang-pandang kiri kanan ... mahupun sembang !! jangan contohi Mr. Zariff ini . hahaha , so infomation ini dari kawan zac bernama Mr. Jufri . peace sikit .. peace !!

Lepas tu , Zariff dah agak yang zac tidur , apa lagi .. dia pun bgai tahu kawan-kawan zac lah ... kejam tul ! , and kawan zac lagi sorang ni (Mr. Washil) , pergi ponyok-ponyok kertas and campak kat zac , panas hati zac cause zac bangun dengan mengejut .. terus meraba spec and buat muka BLUR ~ sambil dilihat satu kelas agaknya . Malu !! muka zac macam PREEETTT .. harap maklum xD

Lepas itu .. masa turun ke surau untuk menunaikan solat Asar , Mr. Irfan panggil zac Sleeping Beauty .. kejam , lepas tuh waktu exam Seni 1 dijalankan , zac ambil satu kertas ... and tulis kat dia .. " I'm Not Sleeping Beauty! " , hihi ... jambu je ~ . si jonggang tuh pun senyum . err ~

p/s : jangan tidur dalam kelas . anda diperhatikan !

Tuesday, October 11, 2011

Kenapa Dengan Hotlink ?

Asalamualaikum ..

Dua tiga hari ini zac pening dengan Hotlink , rasanya bukan zac seorang sahaja yang pening , ramai juga kut. termasuk kawan-kawan zac , korang perasaan tak ? HOTLINK tarik duit sikit-sikit , pastuh bayar balik .. tapi menipu . semalam zac ada buat sos topup , pastuh topup tu (sos topup) sudah habis digunakan , and then zac pun pergi la topup .. RM 5.00 , seperti biasa .. Hotlink akan tarik RM 2.00 semula dan RM 0.50 bagi setiap permintaan yang berjaya an an an ?

Seperti biasa , zac rasa macam tak puas hati cause kredit zac sikit sangat , perangai zac memang macam ini , suka topup and topup , tak boleh tengok duit kosong . huhu , so hari ini zac topup , RM 10.00 , pastuh Hotlink hantar mesej yang berbunyi .. kring kring , haha .. tak adalah .. macam ni bunyinya.....

RM2 telah dicaj ke akaun anda untuk perkhidmatan SOS Topup. Anda boleh mengguna SOS Topup sekali lagi 


*sos topup sekali , tarik duit dua kali ?*

So , kalau korang ada pendapat atau tahu hal ini sebenarnya bukan masalah apa-apa , komen now . cause kalau zac tak ada information , zac akan tanye dengan bodohnya dekat Talian Perkhidmatan Hotlink tu.. haha , tapi best jugak call kat situh coz dia panggil zac Encik and Encik .. macam zac ni dah tua sangat , tambah-tambah zac rasa macam zac dah kahwin :P

Abang sedara zac pula , beli kad prepaid baru , setiap kad prepaid ada disediakan topup RM 8.00 kan ? agaknya banyak tu lah .. zac pun dah lupa .. yang peliknya , tak guna pun .. pastuh tetiba sahaja Hotlink tarik . pelik tak ? pastuh bila call , orang tuh hanya cakap " ok , Encik Zac sila call lagi sekali selepas 15 min " , huhu dia ingat zac tak tahu yang setiap panggilan .. orang dia lain-lain . so mula-mula melayu , pastuh bila zac call lagi sekali selepas 15 min ... bangsa India pulak call . berbelik lidah zac cakap , hihi but best cause mesra sahaja . lebih mesra dari melayu tadi .

Seterusnya , persoalan zac ... Hotlink ni kenapa ? pening la .. hari tuh pulak , kakak zac topup and sebelum tuh tak ada buat mana-mana sos topup pulak , sesuka hati dia je tarik duit orang ... seminggu lepas tuh .. dia ganti balik . *miskin , bukan nak mengutuk tapi sedikit bengang la .. maaf terlebih dahulu . maaf zahir dan batin k ? boboi ~

p/s : ce korang bagi tahu , apa halnye ?


Monday, October 10, 2011

Contest Daniel Adie . Sispa !

Asalamualaikum ...

Hehe , nak join contest En. Melayu Celoop ni , kenal tak Daniel Adie ? siapa tak kenalkan ? banyak kali dah naik pentas Anugerah Blogger Terbaik .. huhu , so.. ingatkan apalah nama contest ni . "sispa" , ingatkan .. sis dan papa .. maybe disatukan ayat yang berbunyi "senyum ikhlas , senyum palsu" .. huhuhu , jangan merepek banyak sangat .. now ni banner En. Melayu Celoop :


PERTANDINGAN
BIARKAN GAMBAR MENGUNGKAPKANNYA.
(Senyum Ikhlas Senyum Palsu)


Ha ! nampak dah , senyuman dia memang manis macam tu , zac pun tak tahu kenapa , ni bukan pasal nak naikkan traffic blog uky ! ni cause muka dia murni baik dan smart . haha , ta adalah .. cause nak join contest lah . salah satu syaratnya , mesti publish banner En. Melayu Celoop ni . Banner Contest uky ? tak payah test-test .. terus je join ! mana tahu korang menang .. so , click pada banner untuk ke entri En. Melayu Celoop .

Tag Si Dia Yang Bernama :


Terkadang, senyuman palsu terukir apabila kita dipaksa untuk bergambar and sincere smile will be etched upon the heart is happy


' x ikhlas ' tuh nmpk mcm ta senyum je kan ? baru lah kata tak ikhlazz , huhu . uky itu je . hope menang ! ineedAangrybird <3

p/s : contest .. saja nak test ! hihi xP


Lelaki = Sedih ?

Asalamualaikum ...

Siapa kata lelaki tidak boleh bersedih atau touching ? kami pun ada perasaan apa. haluu ! topic zac hari ini adalah sedih , selalunya sedih ni mesti bila ada kesusahan atau hilang seseorang , atau tangisan kegembiraan ... tapi itu bukan sedih . huhu , yang zac maksudkan sekarang ini .. sedih pada zaman sekarang , tak kena waktu n tentu hala , mesti nak sedih .. zaman sekarang sedih bukan apa , sedih cause bercinta . kalau macam tuh , single je lah kan mudah ? .. k k , jum terus ke tajuk di atas .

SYORKAN BACA POST INI MESTI MAKAN KEREPEK !

Hye ! " Lelaki = Sedih " , selalu zac dengar , kalau lelaki sedih sahaja , korang mesti anggap dia tu lembut , ta hebat ! , padahal .. lelaki yang sedih ni lah best , baru lah perempuan dapat pupuk hati masing-masing untuk menjaga hati kami :) zac suka sedih taw . rasa hebat . haha

So, sedih ini tidak bermakna lelaki itu lembut ok ? maybe dia dalam kesusahan ... ada problem , korang cuba-cuba lah tanya , dia sakit ke apa ke ? tapi jangan lah korang kutuk dia tak GENTLE pulak . dia hebat taw , tuh sebab dia sedih .. kalau abang angkat zac .. zac mesti nak tanya , malahnya abang-abang angkat zac mahupun abang kandung zac sendiri , mereka susah untuk bersedih . maklumlah .. bujang .

HIHI , kan zac cakap .. asalkan kita bujang waktu macam zaman sekarang ni , mesti tiada yang sedih . heh ~ lelaki kalau korang nak tengok dia sedih .. macam ni . ini zac ok . tak tahu pulak lelaki lain :

-tutup muka dengan bantal-
-senyap , badmood-
-masam macam asam-
-termenung jauh-
-mata merah-merah- (bukan hantu)

uky , dah fahamkan ? so selalunya kalau lelaki tuh buat mata merah-merah , tandanya dia nak korang campurkan putih , baru jadi pink , jambu and sweet . gituh deyh !! [aku merepek] . and... kalau lelaki tu buat muka merah-merah pulak , and pegang perut . kompem dia sakit perut . jangan tanya takut terkeluar . haha .

Disebabkan lelaki zaman sekarang suka bersedih , zac nak cakapkan semua wanita di luar sana , kirer nasihat lah ni , kalau lelaki jaga hati wanita-wanita yang baik diluar sana , korang kan ayu, cantik, baik so ... korang ada semua tuh , jaga lah hati lelaki tu .. cause kami tak berapa ada semua tu. nasihat dia ... jaga hati dia ni , dia ni mesti lagi jaga hati dia ni pulak , baru ohsem !

p/s : merepek je post ni . tak ada benda nak sembang but ok perrr !

Sunday, October 9, 2011

Final Exam !

Asalamualaikum ..

Ni kirer second post , haha .. korang nak tahu, zac malas tahap daerah nak update blog ni taw , mengenangkan nasib kenapalah mereka hack zac .. what ever , HOHO.. korang takut kan Final Exam ? acewah .. kerja kursus korang semua dah siap ke ? nak kutip markahlah dikatakan .. HAHA , korang nak tahu lagi tak ? markah seni zac tahun ni dikira macam ni .

Objektif : 25 Markah
Subjektif : 25 Markah
Kerja Kursus : 50 Markah

MY EXAM START : Selasa ... Jam Paris XD

Hebat tak ? (ta) , eh ! bagi zac hebat cause tak payah kita pening-pening fikir untuk jawab final exam tuh sangat .. Kerja Kursus boleh buat kat rumah , senang je pun .. melukis . Grafik , senang pe ? so kat sini moral dia .. acewah ada moral , korang dah diberi peluang untuk kutip markah dari Kerja Kursus , so buatlah cantik-cantik and betul-betul , tinggalkan MukaBuku and Blog dulu .. mahupun MySpace .. ada ke ? zac tak ada .. HAHA ..

About Final Exam ni jugak , mesti lah nak habis tahunkan ? so rambut bagi pelajar lelaki .. tak payah potong weyh .. nak hang out rambut mesti smart-smart. cuti panjangkan ? macam zac .. ingatkan nak botak cause perang rambut ni tak hilang-hilang lagi , 4 botol dah aku tibayy untuk warnakan hitam balik but stay tak boleh . peace . (aku merepek)

Zac nak nasihat cikit lah ye ? final exam ni buat betul-betul, kalau ujian pertengahan ke apa ke .. nevermind lah , masa tuh kita boleh tonggek lagi dengan FB , but now serius cause cuba korang fikir ... korang kelas pandai turun kelas bawah .. malu tak ? yang kelas bawah pulak .. cuba korang fikir korang naik kelas atas ... kembang tak hidung korang ? kembangkan ? kereta api pun boleh masuk bai iiii !

Hurm.. zac ni pandai nasihat orang but diri sendiri tak ada pun buat semua tu . [adalah sikit] . uky-uky .. makan ubat pandai, study, doa, solat jangan lupa k ? papai !

p/s : second post .. Insya-Allah zac akan rajin update balik ! komen meyh ..